Schoonspringster Praasterink bij WK-debuut elfde op 10-metertoren

• 📰 omroepbrabant
  • 13 sec. here
  • News: 8%

Schoonspringster Guurtje Praasterink uit Eindhoven is bij de wereldkampioenschappen zwemmen als elfde geëindigd in de finale van de 10-metertoren. De 19-jarige debutante kwam in Boedapest tot een score van 268,55 punten. Daarmee hield ze alleen de Duitse Christina Wassen (253,80) onder zich.

Praasterink eindigde zondag in de kwalificaties en vervolgens de halve finale ook als elfde. Ruim een jaar geleden lukte het de schoonspringster bij de EK nog niet door te dringen tot de finale In de halve eindstrijd in Boedapest werd ze toen veertiende.Het optreden van Guurtje werd bijgewoond door haar ouders. Vader Teun:"We hebben ieder moment gevolgd." Heel veel contact met hun dochter kunnen ze echter niet hebben, omdat zij zich moet houden aan de coronamaatregelen.

Het goud bij de WK ging naar de 16-jarige Chen Yuxi, die tot een score van 417,25 kwam. Haar 15-jarige landgenote en olympisch kampioene Quan Hongchan werd tweede met 416,95. De Maleisische Pandelela Pamg won brons met een score van 338,85.

/  🏆 14. in NL

Nederlandse schoonspringster Praasterink wordt bij WK-debuut elfde in finaleSchoonspringster Guurtje Praasterink is bij haar debuut op de wereldkampioenschappen zwemmen als elfde geëindigd in de finale van de 10 metertoren. De negentienjarige Nederlandse kwam in Boedapest tot een score van 268,55 punten.
Bron: NUsport - 🏆 2. / 68 Lees verder »

Nederlandse schoonspringster Praasterink plaatst zich voor WK-finaleSchoonspringster Guurtje Praasterink heeft bij de wereldkampioenschappen zwemmen in Boedapest de finale gehaald op de 10 metertoren. De negentienjarige Nederlandse zette zondag in de halve eindstrijd de elfde score neer. 😍 Awesome!!!!

Eindhovense schoonspringster Guurtje Praasterink naar WK-finaleSchoonspringster Guurtje Praasterink uit Eindhoven heeft bij de wereldkampioenschappen zwemmen in Boedapest de finale gehaald op de 10-metertoren. De 19-jarige zette zondag in de halve eindstrijd de elfde score neer. De beste twaalf van de achttien deelneemsters kwalificeerden zich voor de finale van maandag.
Bron: omroepbrabant - 🏆 14. / 59 Lees verder »

Vader trots na WK-stunt Guurtje Praasterink: 'Ze heeft niets te verliezen'Teun Praasterink uit Eindhoven glimt van trots. Zijn dochter Guurtje (19) zorgde zondag voor een daverende verrassing op het WK schoonspringen door zich als debutante te plaatsen voor de finale op de tienmeterplank. De finale vindt om zeven uur maandagavond plaats.

Van Rijthoven overtuigend langs Argentijn Delbonis bij debuut op WimbledonTim van Rijthoven heeft bij zijn debuut op een grandslamtoernooi de tweede ronde op Wimbledon bereikt. Met een wildcard werd hij toegelaten tot het toernooi in Londen. De Argentijn Federico Delbonis wordt met 7-6 (7), 6-1, 6-2 verslagen.
Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »

Tim van Rijthoven wint overtuigend bij Wimbledon-debuutTim van Rijthoven heeft maandag zijn eerste wedstrijd op Wimbledon overtuigend gewonnen van Federico Delbonis. Na een moeizame start herpakte de Roosendaler zich knap en won hij met 3-0 van de Argentijn. Het is voor de Brabantse tennisser zijn allereerste overwinning op een Grand Slam.