RKC en ADO spelen bloedeloos gelijk

• 📰 omroepbrabant
  • 44 sec. here
  • News: 21%

Een wedstrijd die niet de geschiedenisboeken in zal gaan als de meest hoogstaande en spectaculaire confrontatie. In Den Haag wisten zowel RKC als ADO niet te scoren, waardoor er na 90 minuten een 0-0 op het scorebord stond. Wat viel er op in het Cars Jeans Stadion (of juist niet).

Je moet wel erg veel van voetbal houden, wil je de hele wedstrijd tussen ADO - RKC zijn doorgekomen. Beide ploegen konden de bal amper meer dan drie keer in de ploeg houden en kwamen niet of nauwelijks in de zestien van de tegenstander. Het welbekende spel van de Waalwijkers werd niet vertoond en ADO was niet bij machten om een zwak RKC bij de keel te grijpen.

Een verklaring kan zijn dat er op deze wedstrijd toch wel wat druk stond. Ondanks dat RKC de laatste twee wedstrijden wist te winnen, is de ploeg van trainer Fred Grim nog niet zeker van handhaving. ADO dat al heel het seizoen in de onderste regionen bevindt zag eerder op de dag Emmen dichterbij komen en kon niet tegen een nederlaag aanlopen. Een gedachte die ook bij de uitploeg leek te heersen.

Zonder echte spits ging RKC op jacht naar een doelpunt. Een goal die eigenlijk één minuut na rust al kon vallen. Rechtsback Saïd Bakari was goed opgekomen en gaf de bal perfect voor vanaf de achterlijn. Er was één probleem. Er stond geen spits om de bal binnen te tikken. Een kwartier na rust kwam ook Fred Grim tot de conclusie dat het experiment niet erg succesvol was en bracht hij alsnog spits Stokkers voor Ola John.

/  🏆 14. in NL

RKC ziet na nederlaag tegen Sparta concurrentie naderenRKC heeft zich zaterdagavond een slechte dienst bewezen door met 2-0 onderuit te gaan tegen Sparta. In een matige wedstrijd zorgden de doelpunten van Spartanen Tom Beugelsdijk en Brian Smeets voor de enige hoogtepunten in de wedstrijd. Wat viel op in Rotterdam?
Bron: omroepbrabant - 🏆 14. / 59 Lees verder »

FC Utrecht maakte op brute wijze einde aan ongeslagen reeks RKCFC Utrecht heeft zaterdagavond diep in blessuretijd een overwinning geboekt op RKC rkcutr
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

RKC in laatste minuut blessuretijd onderuit tegen FC UtrechtRKC heeft zaterdagavond in extremis verloren van FC Utrecht. In de laatste minuut van de blessuretijd kreeg de uitploeg nog een penalty. Van der Streek benutte de penalty waardoor RKC met lege handen stond. Wat viel gedurende de 1-2 nederlaag van RKC?

RKC pakt broodnodige zege tegen FC GroningenRKC heeft in eigen huis een broodnodige zege geboekt tegen FC Groningen. De Waalwijkers stonden na een kwartier al op een 2-0 voorsprong. Ondanks dat de aansluitingstreffer voor rust bleef de thuisploeg op de been en won het uiteindelijk met 3-1. Dankzij de overwinning slaat RKC weer een gat van vijf punten naar de onderste ploegen. Wat viel er verder op in Waalwijk?

Spannende weken voor Willem II en RKC: 'Druk moet niet te groot worden'Willem II begint de laatste fase van het seizoen zaterdag met een thuiswedstrijd tegen AZ. RKC Waalwijk speelt zondag de uitwedstrijd bij FC Emmen. Daarna volgen voor beide clubs nog zes duels om boven de degradatiestreep te blijven. Een zwaar programma voor beide clubs, terwijl de druk hoog is. Hoe ga je daar mee om?