RKC doet goede zaken met ruime overwinning op Heracles

• 📰 omroepbrabant
  • 93 sec. here
  • 📊 Qulity Score:
  • News: 40%

RKC heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. In eigen huis werd er met 3-0 gewonnen van Heracles Almelo. Dankzij de overwinning is het gat naar de onderste regionen verder gegroeid en lijkt handhaving binnen handbereik. Wat viel er op in het Mandemakers Stadion in Waalwijk

Hoewel RKC goede zaken kon doen vandaag kon het elftal zonder druk de wedstrijd in gaan. Datzelfde kon gezegd worden over Heracles. De club uit Almelo beleeft een rustig seizoen in de middenmoot en staat te hoog om degradatie nog te vrezen. Dat twee ploegen redelijk vrijuit konden voetballen was dan ook te merken in de openingsfase.

Beide elftallen hadden aanvallende intenties maar maakten ook veel slordige fouten. RKC had in de eerste tien minuten een aantal gevaarlijke uitbraken maar vergat een verzorgde eindpass te verzorgen. Toch was het de thuisploeg die na elf minuten al op voorsprong kwam. Ola John leek iets te lang te wachten met zijn schot maar nadat hij een aantal tegenstanders het bos had ingestuurd schoot de linksbuiten de bal in de korte hoek achter doelman Janis Blaswich. Een droomstart voor de thuisploeg.

Een tactiek die goed uitpakte voor de thuisploeg. Heracles wist niet gevaarlijk te worden uit open spel. Alleen vrije trappen zorgden enkele keren voor hachelijke moment voor het doel van Kostas Lamprou. Dat RKC weinig te vrezen had van de uitploeg bleek ook uit de statistieken. Heracles wist in de wedstrijd geen één schot op goal te produceren.Hij is al 35 jaar maar speelde zondagmiddag als een jonge god.

Toch was Quasten dichtbij een beloning van zijn goede spel. In de eerste helft valt een afvallende bal voor de voeten van de verdediger die de bal zonder nadenken van een meter of 35 op de pantoffel neemt. Het leek het doelpunt van de week te gaan worden maar de bal viel net op het dak van het doel. Quasten liet in ieder geval zien dat je ook op je 35e nog steeds van waarde kan zijn voor een elftal in de Eredivisie.

Door de overwinning slaat RKC een gat van negen punten naar de ploegen onderin. En waar een aantal weken geleden de verwachting was dat het gat naar de bovenste ploegen groot was gaan de Waalwijkers vandaag zelfs over VVV heen en staat het nog maar één punt achter PEC Zwolle. Een contrast met vorig seizoen. Nu schijnt de zon in Waalwijk en lijkt RKC zich dit jaar te kunnen gaan handhaven in de Eredivisie. En dat zou een meer dan knappe prestatie zijn van de club.

/  🏆 14. in NL

RKC gooit eigen glazen in met nederlaag tegen AZRKC wist een uur lang AZ goed weerstand te bieden, maar staat na 90 minuten toch met lege handen. Mede door een individuele fout en een rode kaart verliezen de Waalwijkers met 1-3 van AZ. Wat viel er op in het Mandemakers Stadion?
Bron: omroepbrabant - 🏆 14. / 59 Lees verder »

RKC in laatste minuut blessuretijd onderuit tegen FC UtrechtRKC heeft zaterdagavond in extremis verloren van FC Utrecht. In de laatste minuut van de blessuretijd kreeg de uitploeg nog een penalty. Van der Streek benutte de penalty waardoor RKC met lege handen stond. Wat viel gedurende de 1-2 nederlaag van RKC?

FC Utrecht maakte op brute wijze einde aan ongeslagen reeks RKCFC Utrecht heeft zaterdagavond diep in blessuretijd een overwinning geboekt op RKC rkcutr
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

Spannende weken voor Willem II en RKC: 'Druk moet niet te groot worden'Willem II begint de laatste fase van het seizoen zaterdag met een thuiswedstrijd tegen AZ. RKC Waalwijk speelt zondag de uitwedstrijd bij FC Emmen. Daarna volgen voor beide clubs nog zes duels om boven de degradatiestreep te blijven. Een zwaar programma voor beide clubs, terwijl de druk hoog is. Hoe ga je daar mee om?

RKC en NAC teleurgesteld dat publiek niet weer stadion in magHet kabinetsbesluit om de stadions weer dicht te doen voor voetbalsupporters is niet goed gevallen bij RKC en NAC. Beide clubs hielden serieus rekening met verlenging van de experimenten die zijn geweest. Ze vinden het vooral erg voor de supporters.