Opluchting bij PSV na ontsnapping: ‘Bevrijdend en fantastisch voor ons’

• 📰 omroepbrabant
  • 81 sec. here
  • News: 36%

Overtuigend was het zeker niet, maar PSV pakte woensdagavond op de valreep drie punten op bezoek bij Go Ahead Eagles. Na afloop werd er vanuit het PSV-kamp gesproken over een matige wedstrijd én gingen er complimenten naar de tegenstander.

“Go Ahead Eagles is het beste team waar we dit seizoen in de Eredivisie tegen gespeeld hebben. Ze waren beter dan Feyenoord”, vertelde trainer Roger Schmidt na afloop van de 2-1 overwinning op de promovendus.

Gezien het spelbeeld geen gekke uitspraak, want op basis daarvan had de thuisploeg minimaal een punt verdiend. Dat had ook te maken met het zwakke spel van de Eindhovenaren. Cody Gakpo. “Zij waren gewoon scherper. Soms heb je wel eens zo’n dag dat het niet lekker loopt. Nu hebben we er twee achter elkaar.”Waar is het PSV van een aantal wedstrijden geleden gebleven, vragen supporters en de media zich af. Gakpo daarover: 'Niemand speelt bewust een slechte wedstrijd.

Volgens Schmidt is het normaal dat er dit soort wedstrijden tussen zitten gedurende het seizoen. “We waren niet goed genoeg vandaag. Je hebt soms momenten in het seizoen dat je moet vechten voor de punten, vandaag was dat nodig. Soms heb je zo’n overwinning nodig om je verder door te ontwikkelen.”Het was aanvoerder Marco van Ginkel die vijf minuten voor tijd de winnende maakte voor PSV. Uit een corner kopte hij de bal achter de doelman van Go Ahead Eagles.

Voor de aanvoerder zelf was het ook een mooi moment. Na lang blessureleed is hij dit jaar weer belangrijk voor PSV. Een winnend doelpunt is een nieuw hoogtepunt. “Het is voor mij belangrijk dat ik die goal maakte, persoonlijk is dat iets moois.” De middenvelder maakte gisteren voor het eerst negentig minuten in de Eredivisie. Afgelopen zondag tegen Feyenoord bleef hij nog de hele wedstrijd op de bank. “Doordat hij zondag reserve was kon hij nu negentig minuten spelen. Dat hij al zoveel heeft gespeeld is een wonder. We zijn blij met hem vandaag maar blijven ook voorzichtig” aldus Schmidt die na een paar bewogen dagen opgelucht kon ademhalen.

Mensen …. Het was tegen Go Ahead Eagles hè!?

/  🏆 14. in NL

Schmidt snapt kritiek van PSV-fans en media niet: ‘Het is nieuw voor mij’Roger Schmidt trekt zich niets aan van de kritiek die er ontstond na zijn wissels bij de kansloze nederlaag tegen Feyenoord (0-4)
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

PSV ontsnapt in slotfase tegen Go Ahead EaglesPSV heeft de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles met veel moeite gewonnen. Marco van Ginkel maakte in de 86ste minuut het winnende doelpunt (1-2).
Bron: RTL Nieuws - 🏆 24. / 51 Lees verder »

PSV worstelt en ontsnapt ternauwernood aan nieuw debaclePSV is woensdagavond ontsnapt aan puntverlies. Marco van Ginkel bezorgde PSV met een doelpunt vijf minuten voor tijd de overwinning, maar daar is eigenlijk alles mee gezegd.
Bron: omroepbrabant - 🏆 14. / 59 Lees verder »

Marciano Vink slacht complete linie van PSV: ‘Het is los zand’PSV staat in de rust van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles met 0-1 voor, maar Marciano Vink is nog niet onder de indruk van de ploeg van Roger Schmidt Ik ook niet. Kijk uit naar Ajax.