• 54 sec. here
  • 📊 Qulity Score:
  • News: 25%

Wat een zinderende slotfase! Sharon van Rouwendaal pakt het goud op de tien kilometer openwater op de WK zwemmen in Boedapest 🥇👏 Meer →

Sharon van Rouwendaal heeft goud gewonnen op de tien kilometer openwater op de WK zwemmen in Boedapest. Het is de eerste wereldtitel van de olympisch kampioene van 2016.

Van Rouwendaal baalde afgelopen maandag flink, na haar moeizame race op de vijf kilometer. Ze kon haar stabiele vorm van voor de WK geen vervolg geven en viel na een sterke start terug naar plek tien. De 28-jarige olympisch kampioene van Rio de Janeiro ging naar eigen zeggen voor de perfecte race op de tien kilometer. Van Rouwendaal begon de race op een relatief rustig tempo; ze zwom lange tijd achterin.Ver voor haar werd de race gedomineerd door de Amerikaanse Katie Grimes, die vanaf de eerste plaats lang het tempo bepaalde. Ook de Franse Aurélie Muller en de Braziliaanse Ana Marcela Cunha, die maandag won op de vijf kilometer, zwommen voorin.

Op een kilometer van de finish werd het duidelijk dat Van Rouwendaal, de Duitse Leonie Beck en Cunha de podiumplekken zouden verdelen. In een spectaculaire eindsprint, waarin ze eerst wat achterlag, was Van Rouwendaal met een tijd van 2.02,29 de snelste. Van Rouwendaal werd nooit eerder wereldkampioen. Wel won ze drie keer zilver op de WK en kroonde ze zich liefst zevenmaal tot Europees kampioen.

/  🏆 12. in NL

Op het beeld leek de Duitse eerst aan te tikken maar dat was vast vertekenend. Sharon gefeliciteerd. Prachtige prestatie.

'De kampioenschap.' 🧐

Een geweldige prestatie kanjer.

Gefeliciteerd

SvRouwendaal al 11 jaar wereldtop in het zwemmen. Dat is maar weinigen gegeven. In Nederland nog altijd onderschat maar ze behoort tot de 10 grootste Nederlandse sportvrouwen ooit.

SvRouwendaal Dat was ongekend spannend! Wat een kampioen!

Fantastisch respect en wat een finish felicitatie voor Sharon

wauw wat mooi!

10 km open water , respect ✌️ proficiat 🥳

Van Rouwendaal verovert op 10 kilometer haar eerste wereldtitel in open waterSharon van Rouwendaal is woensdag voor het eerst in haar loopbaan wereldkampioen geworden in het open water. De Nederlandse was op de 10 kilometer in Boedapest nipt te sterk voor haar concurrenten.
Bron: NUsport - 🏆 2. / 68 Lees verder »

Nadal knokt zich in vier sets langs Cerúndolo in eerste ronde WimbledonRafael Nadal heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon. De 22-voudig Grand Slam-winnaar had tegen de Argentijn Francisco Cerúndolo vier sets nodig: 6-4, 6-3, 3-6 en 6-4.

Van Rouwendaal stelt teleur met tiende plek op 5 kilometer WK openwaterzwemmenOp Roland Garros wist ze de eerste ronde niet te overleven, maar Ons Jabeur is er op Wimbledon wel in geslaagd de tweede ronde te bereiken. De nummer drie van de plaatsingslijst kent geen problemen met qualifier Mirjam Björklund.
Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »

Van Rouwendaal stelt teleur met tiende plek op 5 kilometer WK openwaterzwemmenSharon van Rouwendaal is de WK openwaterzwemmen niet goed begonnen. Op de 5 kilometer eindigde de Nederlandse slechts als tiende. De titel ging naar de Braziliaanse Ana Marcela Cunha. Over de hill