Lewandowski heeft het totaal niet in Nations League maar haalt opgelucht adem

• 📰 voetbalzonenl
  • 24 sec. here

Polen is de Nations League woensdagavond op het nippertje begonnen met een zege

De beste kansen in de eerste helft waren duidelijk voor de thuisploeg, met een prachtige solo van Lewandowski als hoogtepunt. De aanvalsleider speelde zich met een hakje door de benen bij Matthew Smith heerlijk vrij, maar kon met zijn schot Danny Ward niet verschalken. In de 52ste minuut kwam Wales brutaal op voorsprong dankzij een treffer van Jonathan Williams.

In minuut 72 was daar dan ook de terechte gelijkmaker. Jakub Kaminski kwam vanaf de linkerflank naar binnen, draaide weg bij Chris Gunter en krulde de bal tussen twee verdedigers door langs keeper Wayne Hennessey: 1-1. Vlak voor tijd trok Polen zelfs de overwinning over de streep. Karol Swiderski kroonde zich tot matchwinner. Na een schot van Lewandowski kreeg de aanvaller, die actief is voor PAOK, via een aantal tegenstanders de bal voor zijn voeten.

/  🏆 16. in NL

Geen Haller en Lewandowski in Champions League Team van het JaarVirgil van Dijk heeft als enige Nederlander het Champions League Team van het Jaar gehaald
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

Oranje werkt toe naar Nations League: hoe werkt de competitie ook alweer?Met een duel tussen Polen en Wales wordt woensdagavond de derde editie van de Nations League in gang gezet. Oranje speelt vrijdag in en tegen België zijn eerste wedstrijd in de landencompetitie. Hoe werkt de Nations League precies en wat is er veranderd ten opzichte van de vorige edities?
Bron: NUsport - 🏆 2. / 68 Lees verder »

Polen rekent in poule Oranje af met Wales bij start Nations LeaguePolen heeft woensdagavond de eerste wedstrijd van de nieuwe Nations League-editie gewonnen. De ploeg van bondscoach Czeslaw Michniewicz was in de poule van het Nederlands elftal met 2-1 te sterk voor Wales.

Nieuw Nations League-avontuur: vangnet voor Euro '24, finales in Nederland?Het clubseizoen 2021\/2022 zit erop, ruim baan voor alweer de derde editie van de Nations League. Het Nederlands elftal gaat tegen Belgi\u00eb, Wales en Polen warmdraaien voor het WK in Qatar, maar moet ook alvast aan het EK van 2024 denken. Wat staat er in juni en september op het spel en wat voor gevolgen kunnen goede prestaties in de Nations League hebben? VoetbalPrimeur legt het uit.
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

Oranje traint met fitte selectie in aanloop naar Nations League-duel met BelgiëBondscoach Louis van Gaal heeft dinsdag in Zeist met een volledig fitte Oranjeselectie de training afgewerkt. Virgil van Dijk en Bruno Martins Indi sloten aan bij de tweede oefensessie van het Nederlands elftal, dat vrijdag tegen België in de Nations League speelt.

Champions League-held Courtois niet tegen Oranje, motivatieproblemen De BruyneBelgië treedt niet op zijn sterkst aan, als het vrijdag tegenover het Nederlands elftal staat in de Nations League. Nou en? Onze eerste keeper doet ook niet mee.
Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »