Geen winnaar in vermakelijke strijd tussen PEC Zwolle en RKC Waalwijk

• 📰 voetbalzonenl
  • 69 sec. here
  • News: 31%

PEC Zwolle en RKC Waalwijk hebben elkaar zaterdagmiddag in evenwicht gehouden pecrkc

hebben elkaar zaterdagmiddag in evenwicht gehouden. In Zwolle kwamen de Noord-Brabanders nog voor het verstrijken van de vierde speelminuut aan de leiding, maar in de 72ste minuut trok de ploeg van John Stegeman de stand gelijk: 1-1. PEC schrijft daarmee de derde opeenvolgende remise bij, terwijl RKC al tien duels wacht op een overwinning.

De ploeg van Fred Grim schoot uitstekend uit de startblokken, want na 213 seconden lag het leer al in het net achter doelman Xavier Mous. Na een matige vrije trap van Anas Tahiri bleef de bal hangen in het zestienmetergebied, waar Touba op de juiste plek stond en succesvol uithaalde: 0-1. Het was voor RKC de snelste openingstreffer sinds 5 mei 2013, toen de Waalwijkers al na 127 seconden de score openden tegen Vitesse.

Kort na het verstrijken van het eerste kwart van de wedstrijd hadden de bezoekers de marge moeten verdubbelen. Het was Rico Strieder die, in een poging te voorkomen dat Richard van der Venne kon binnentikken uit een voorzet vanaf de linkerkant, bijna zijn eigen doelman passeerde, maar de lat hield de Zwollenaren op de been. Op slag van rust kreeg Van der Venne een goede schietkans na een voorzet van Sylla Sow; Mous kon echter, al dan niet bewust, knap redding brengen op de inzet.

In de eerste fase na rust bleef RKC de bovenliggende partij, maar het was Lennerd Daneels die tot tweemaal toe verzuimde de voorsprong te verdubbelen. Eerst mikte hij rakelings naast na een fraaie steekbal van Thijs Oosting, vervolgens stuitte de vleugelaanvaller op de goed keepende Mous. Het feit dat het schortte aan scherpte voor het vijandige doel kwam RKC duur te staan, want de thuisploeg vond ruim een kwartier voor tijd de gelijkmaker.

/  🏆 16. in NL

Zonder reuk ruik je geen gevaar, geen lente, geen seksNeus: Ons brein maakt van geuren iets waarvoor we soms nauwelijks de woorden kunnen vinden, maar dat ons wel in één klap kan terugslingeren naar een Italiaans dorpsplein. Harold McGee schreef een encyclopedie over geur. Joke Boon verleent eerste hulp bij reukverlies.
Bron: NRC - 🏆 4. / 63 Lees verder »

AZ blijft derde na winst tegen RKC, Vitesse vierde na overwinning op PECVoetbal: AZ behoudt na winst op RKC Waalwijk vier punten voorsprong op Vitesse. De nummer vier blijft door de winst tegen PEC Zwolle rivaal Feyenoord op enige afstand houden.

PEC Zwolle moet na ‘corona-explosie’ tien spelers missen tegen VitessePEC Zwolle werkt met ernstige personele problemen toe richting uitwedstrijd tegen Vitesse
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

Enige vaste basisklant moet rest van het seizoen missen bij PEC ZwolleSai van Wermeskerken heeft afgelopen maandag een zware knieblessure opgelopen en komt dit seizoen niet meer in actie namens PEC Zwolle pec peczwolle

FC Emmen wint van PEC Zwolle, eerste overwinning in bijna een jaarEredivisie: Emmen stond tot vandaag met zes punten eenzaam onderaan, maar wint voor het eerst sinds 7 maart 2020 weer een wedstrijd.