Estafettevrouwen sluiten WK af met Nederlands record, goud voor Amerika

• 📰 NOSsport
  • 50 sec. here
  • News: 23%

De Nederlandse estafettevrouwen zwemmen in de finale van 4x100 meter estafette wisselslag, het laatste onderdeel van de WK langebaan, een Nederlands record. Ze worden vijfde.

De Nederlandse estafettevrouwen hebben in de finale van 4x100 meter estafette wisselslag een Nederlands record gezwommen. In de laatste race van de WK langebaanzwemmen in Boedapest tikten Kira Toussaint, Tes Schouten, Maaike de Waard en Marrit Steenbergen als vijfde aan na 3.57,24.Het viertal had in de series de tweede tijd gezwommen, maar bij veel landen waren de toppers er 's ochtends nog niet bij. In de eindstrijd doken ze 0,04 onder het oude record van 3.

Ze won daarna nog tal van medailles op WK's en EK's, maar in juli 2019 werd ze voor twee jaar geschorst vanwege het overtreden van de dopingregels. Meilutyte keerde in december terug en won deze week al een bronzen medaille op deTiende WK-goud langebaan voor Sjöström Sarah Sjöström veroverde op de 50 meter vrij haar tiende wereldtitel bij een WK langebaan. De Zweedse, die eerder deze weekDit artikel bevat een video.De nu 28-jarige Sjöström won op haar veertiende haar eerste EK-goud en inmiddels staat de teller op één olympische titel, zestien wereldtitels en 26 Europese titels. In totaal won ze bij de Spelen, WK's en EK's al 84 medailles.Hunter Armstrong leek met een gelukje goud op de de 50 meter rugslag te pakken.

Het goud ging even naar wereldrecordhouder Armstrong, die deze WK al twee estafettetitels en brons op de 100 meter rugslag had verzameld. Uiteindelijk moest Armstrong zich tevreden stellen met zilver.

/  🏆 12. in NL

Nederlandse zwemmers als vierde naar WK-finale 4x100 vrij voor gemengde teamsDe Nederlandse estafetteploeg heeft zich vrijdag geplaatst voor de finale van de 4x100 meter vrije slag voor gemengde teams. Valerie van Roon, Kim Busch (beiden 50 meter vrije slag) en Rosey Metz (50 meter schoolslag) bereikten de halve finales.
Bron: NUsport - 🏆 2. / 68 Lees verder »

Nederlandse estafettezwemsters als tweede naar WK-finale op 4x100 wisselDe Nederlandse estafettezwemsters hebben zich zaterdag op de slotdag van de WK lange baan in Boedapest als tweede geplaatst voor de finale van de 4x100 meter wisselslag. Alleen Australië was in de series sneller.

Van Roon en Busch plaatsen zich voor halve finales 50 meter vrije slag op WKValerie van Roon en Kim Busch overleven in Boedapest de series. Het tweetal staat vanavond in de halve finales van de 50 meter vrije slag.
Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »

Klaver duikt onder WK-limiet op 200 meter, vierde nationale titel voor SmidtLieke Klaver is zaterdag bij de NK atletiek in Apeldoorn onder de WK-limiet gedoken op de 200 meter. De 23-jarige Noord-Hollandse was in 22,71 seconden de snelste in de halve finales, terwijl Femke Bol 23,00 liep. Bij de mannen kroonde Nick Smidt zich voor de vierde keer tot Nederlands kampioen op de 400 meter horden.

Topsprinster Richardson komt verrassend tekort en ontbreekt op 100 meter bij WKSha'Carri Richardson komt volgende maand verrassend genoeg niet in actie op de 100 meter tijdens de WK atletiek in Eugene. Op het kwalificatietoernooi in Oregon kwam de Amerikaanse vrijdag niet verder dan de series.

Estafettezwemsters op slotdag WK naast podium, Nederland eindigt op 2 medaillesDe Nederlandse vrouwen zijn er zaterdag op de slotdag van de WK in Boedapest niet in geslaagd een medaille te pakken op de 4x100 meter wisselslag. Nederland eindigt het toernooi daardoor met twee plakken.