Effectief PSV doet wat het moet doen en neemt drie punten mee uit Waalwijk

• 📰 omroepbrabant
  • 48 sec. here
  • News: 22%

PSV heeft een ogenschijnlijk gemakkelijke 1-4 overwinning geboekt op provinciegenoot RKC Waalwijk. Maar zo gemakkelijk als de eindstand doet vermoeden was het niet. RKC voetbalde goed mee en had bij vlagen het betere van het spel. Maar uiteindelijk neemt de Eindhovense club dus de drie punten mee uit Waalwijk. Welke 5 zaken vielen er op?

PSV vergat de afgelopen wedstrijden nogal eens de wedstrijd in het slot te gooien. Kansen werden wel gecreëerd, maar de effectiviteit was nog een kritiekpuntje. In Waalwijk lieten de PSV’ers zien dat ze wel degelijk effectief konden zijn. De eerste twee kansen tegen RKC leverde direct twee doelpunten op. PSV zat na 15 minuten op rozen en dat terwijl de thuisploeg eigenlijk de betere was in dat eerste kwartier.

Ook bij de tweede treffer van de Eindhovenaren zag de verdediging van RKC er niet goed uit. Mohamed Ihattaren mocht vanuit het middenveld vrij dribbelen richting het zestienmetergebied zonder dat iemand ook maar druk zette op de middenvelder. Zowel Anita als Bakari vergeten uit te stappen en laten de jonge PSV´er vrij schieten van afstand.De twee vroege goals verbloemden wel het matige veldspel wat de Eindhovenaren op de mat wisten te leggen.

Het is nog maar de vraag of Ola John in Sittard mee kan doen. De aanvaller moest zaterdagavond de strijd al na drie minuten staken vanwege een blessure. Bij een overwinning dinsdag gaat RKC met een goed gevoel de winterstop in en lijkt er dit seizoen geen vuiltje aan de lucht in Waalwijk. Bij een nederlaag moet de ploeg van trainer Fred Grim serieus naar onder kijken. Complimenten zijn er genoeg, maar in Waalwijk willen ze niets liever dan handhaving. Op welke manier dan ook.

/  🏆 14. in NL

PSV overtuigt niet, maar wint wel van provinciegenoot RKC WaalwijkPSV heeft in eigen huis een moeizame 2-0 zege geboekt op RKC. De provinciegenoot uit Waalwijk maakte het de ploeg van trainer Roger Schmidt goed lastig en liet vooral in de eerste helft na om PSV pijn te doen. Uiteindelijk waren Zahavi (vrije trap) en Rosario de doelpuntenmakers aan PSV-kant. Welke 4 zaken vielen er verder op?
Bron: omroepbrabant - 🏆 14. / 59 Lees verder »

PSV-coach Schmidt: ‘Van der Kuijlen beste spits die PSV ooit heeft gehad'Heel PSV rouwt nog om het overlijden van icoon Willy van der Kuijlen. Maar de focus van PSV-trainer Roger Schmidt en de selectie moet ook gericht zijn op het behalen van de tweede plaats. PSV vervolgt die strijd met het duel in eigen huis, mét fans, tegen FC Groningen. “We willen de fans wat laten zien.”

PSV wint vrij eenvoudig van Heracles en neemt tweede plek weer in bezitPSV heeft Heracles Almelo kinderlijk eenvoudig van zich af weten te houden: 3-0. De Eindhovenaren hadden genoeg aan een aardige eerste helft waarin twee goals werden gemaakt. Het tweede bedrijf was minder en redelijk slaapverwekkend. Ihattaren scoorde in de slotfase nog de 3-0, maar PSV had meer kunnen en moeten doen om het doelsaldo wat op te krikken. Wat viel er op?