Dolend Willem II verliest tiende competitiewedstrijd op rij

• 📰 omroepbrabant
  • 83 sec. here
  • News: 37%

Aanvallend geen vuist kunnen maken en verdedigend te vaak in de fout gaan. Het is een terugkerend probleem bij Willem II. Zaterdag was dat tegen FC Twente ook het geval. Een probleem dat ervoor zorgde dat de Tilburgse ploeg voor de tiende competitiewedstrijd op rij met een nederlaag van het veld stapte.

In de voorgaande negen duels die verloren gingen scoorde Willem II slechts vier keer. Terwijl doelman Timon Wellenreuther liefst 26 keer de bal uit het net moest halen. Daar kwam in de thuiswedstrijd tegen FC Twente nog een tegentreffer bij. En dat hadden er makkelijk meer kunnen zijn.Halverwege de eerste helft kopte Daan Rots de bal langs Wellenreuther. De jonge FC Twente-speler ontsnapte aan de aandacht van Mats Köhlert.

Tien minuten voor rust scoorde Manfred Ugalde. Net voor de bal in de goal verdween, floot arbiter Van de Graaf voor een overtreding van Ricky van Wolfswinkel. In een uiterste poging de bal te bereiken werkte hij Wellenreuther omver. Het waren waarschuwingen. Het zorgde er ook voor dat het gevoel heerste dat het wachten was op een doelpunt van de ploeg van trainer Ron Jans. De 0-1 viel uiteindelijk kort voor rust.

Nadat Wellenreuther volledig mis zat werkte Görkem Saglam de bal gehaast over de achterlijn. De bal werd na een afgeslagen hoekschop terug in het strafschopgebied gebracht. Willem II vergat doortastend in te grijpen, waardoor Michael Sadilek de bal uiteindelijk voor zijn voeten kreeg. Vol overtuiging schoot hij de bal binnen.Het was duidelijk dat Willem II het in de tweede helft anders moest gaan doen om een nieuwe nederlaag te voorkomen. Maar het waren de bezoekers die de kansen kregen.

Naast het feit dat FC Twente wel de nodige kansen wist te creëren, werd ook de aanvallende onmacht van Willem II weer duidelijk. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd werd er wel meer druk naar voren gezet, maar echte kansen bleven uit. De club maakte voor de wedstrijd bekend dat Jizz Hornkamp - mits hij de medische keuring goed doorkomt - de overstap maakt van FC Den Bosch naar Willem II. Hij moet de Tricolores aan doelpunten gaan helpen. Of in ieder geval aan kansen. Want ondanks een klein slotoffensief ontbrak het daar ook aan tegen FC Twente.Terwijl Willem II weer geen punten pakte, deed PEC Zwolle dat wel. De hekkensluiter won vorige week van Willem II. Nu werd sc Heerenveen verslagen.

/  🏆 14. in NL

Kansen missend NAC verliest na twee goals in één minuut van EmmenNAC is er niet in geslaagd de bekerstunt tegen PEC Zwolle een mooi vervolg te geven. In de competitiewedstrijd tegen FC Emmen verloor de Parel van het Zuiden met 2-0. Beide goals vielen binnen één minuut.
Bron: omroepbrabant - 🏆 14. / 59 Lees verder »

In deze oude gevangenis komen 200 statushouders te wonenAanstaande dinsdag komen de eerste 50 statushouders in de voormalige Willem-II gevangenis in Tilburg. De puntjes worden nu nog op de i gezet om te zorgen dat alles op tijd klaar is. In totaal is er plek voor 200 statushouders. Omroep Brabant kreeg alvast een rondleiding over het terrein. Zou denk best ook veel studenten willen gaan wonen. Zo luxe maar ja dat zijn meestal NEDERLANDERS daar is niks voor. Ga die mensen opvangen in de buurt niet hier

Vinvis die in 2017 op Texel strandde is grootste dier op Nederlandse kust ooitUit onderzoek blijkt dat het dier 8 wervels miste. Daardoor moet het skelet 5 meter lang zijn geweest dan eerder werd gedacht. Mooi. het duurt 5 jaar maar dan hebben die wetenschappers (in we we al trust) wel echt goed onderzoek gedaan met een meetlatje pfffffffffff, proest Hulde, Echt iets om trots op te zijn, Gesloopt door schepen en het spoelde hier aan. Hoeveel mazzel kan je hebben. Ze staan te springen van blijdschap.
Bron: NOS - 🏆 5. / 63 Lees verder »