Barcelona klaar in Copa del Rey na strafschop van Athletic in minuut 105+1

• 📰 voetbalzonenl
  • 38 sec. here
  • News: 18%

De Copa del Rey krijgt dit seizoen een nieuwe winnaar, want titelverdediger Barcelona is uitgeschakeld

, dat vorig seizoen nog verloor van Barcelona in de eindstrijd. In de blessuretijd van de reguliere speeltijd sleepte de ploeg van Xavi ternauwernood een verlenging uit het vuur, maar daarin deed een strafschop Barcelona de das om. Na de uitschakelingen in de Supercoppa, Champions League en de titelstrijd volgde zodoende een nieuwe domper voorBarcelona moest het stellen zonder Memphis Depay en Luuk de Jong , terwijl Frenkie de Jong op de bank begon.

Athletic kwam al in de tweede minuut op voorsprong. Nico Williams sprintte aan de rechterflank met de voet aan de bal. Hij was Jordi Alba de baas en verstuurde een lage breedtepass richting Iker Muniain, die een schitterend, indraaiend en diagonaal schot in de rechterbovenhoek afvuurde. De gelijkmaker van Ferran Torres was enigszins vergelijkbaar.

Ook na de rust hing de 2-1 nadrukkelijker in de lucht dan de 1-2. Het duurde tot minuut 86 voordat Athletic zichzelf daadwerkelijk beloonde. Uit een vrije trap vanaf de linkerflank gaf Muniain een harde voorzet richting de tweede paal, waar Álex Berenguer tegen Marc-André ter Stegen kopte. In de rebound werkte Iñigo Martínez de bal met kunst-en vliegwerk binnen.