Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Haller helpt Ajax met vier treffers aan grote zege op Sporting

Antony Matheus Dos Santos en Steven Berghuis vieren de 1-3 tijdens de UEFA Champions League. Beeld © ANP

Sébastien Haller heeft Ajax aan een geweldige start in de Champions League geholpen. De spits trof maar liefst viermaal doel in het gewonnen uitduel met Sporting Portugal (1-5).

Haller was niet de enige aanvaller die de aandacht trok tegen de regerend kampioen van Portugal. Antony was soms ongrijpbaar voor de verdedigers van de thuisploeg en betrokken bij drie treffers in Estádio José Alvalade.

Haller kopte Ajax al na 68 seconden op voorsprong en trof in de 9e minuut opnieuw doel. Keeper Remko Pasveer mocht zich aanrekenen dat Sporting in de 33e minuut op 1-2 kwam. Hij liet een slap schot van Paulinho door zijn benen glippen.

Ajax kwam in de 39e minuut op 1-3. Steven Berghuis, de vervanger van de geblesseerde Davy Klaassen, bekroonde een prachtige aanval. Paulinho dacht in de openingsfase naar 2-3 te koppen maar zijn treffer werd afgekeurd omdat hij buitenspel stond. Haller tekende in de 51e minuut voor 1-4 en scoorde in de 63e minuut opnieuw koelbloedig (1-5).