Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Bayern München vernedert FC Barcelona in Champions League

Bayern München heeft de favorietenrol in het 'finaletoernooi' van de Champions League meer dan waargemaakt. De Duitse kampioen en bekerwinnaar vernederde FC Barcelona, dat in eigen land ook al naast de prijzen greep. Het werd in Lissabon liefst 8-2. Bij rust leidde Bayern al met 4-1.

In de eerste tien minuten gebeurde voor beide doelen, in een open wedstrijd, van alles. Thomas Müller opende in de 4e minuut, na een combinatie met Robert Lewandowski, de score voor Bayern. In de 7e minuut stond het, na een ongelukkig eigen doelpunt van David Alaba, alweer gelijk: 1-1.

Even de overhand

FC Barcelona, waarin Frenkie de Jong de hele wedstrijd speelde,  had even de overhand en kreeg twee kansen om op voorsprong te komen. Na een steekpass schoot Suárez de bal tegen doelman Manuel Neuer aan en in de 10e minuut raakte Messi de paal.

Bayern legde de defensieve zwakheden van Barcelona daarna pijnlijk bloot en walste daarna over de Catalanen heen.

'FC

Verdediger Gerard Piqué van FC Barcelona sprak van een 'schandelijke'  wedstrijd  "We zitten op een absoluut dieptepunt." De veteraan riep iedereen binnen de club op eens goed na te denken hoe het verder moet met de club. "Want dit is niet de eerste keer, niet de tweede en ook niet de derde keer. We zitten volkomen op het verkeerde pad."

Dit is het eerste seizoen sinds 2007/2008 dat Barcelona geen enkele prijs pakt.

City of Lyon

Bayern München won de Champions League vijf keer en in 2013 voor het laatst. In de halve finales wacht woensdag een confrontatie met Manchester City of Olympique Lyon.

Die twee clubs nemen het morgen in de kwartfinales tegen elkaar op. Bij Manchester City is Pep Guardiola, eerder werkzaam bij Bayern München, de trainer.