Rap, 'Rap', 'Hiburan', 'Vivy Yusof'

Rap, 'Rap'

Vivy Yusof mohon maaf

#Rap Vivy turut membuat permohonan maaf secara terbuka kepada golongan B40 dan M40 yang tersinggung dengan kenyataannya.

2/4/2020 7:48:00 AM

Rap Vivy turut membuat permohonan maaf secara terbuka kepada golongan B40 dan M40 yang tersinggung dengan kenyataannya.

AHLI perniagaan popular, Datin Vivy Yusof menafikan dakwaan dia menghina golongan B40 dan M40 yang layak mendapat Bantuan Prihatin Nasional menerusi Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin okeh kerajaan, baru-baru ini.

“Perkara ini timbul dalam siaran langsung Facebook (FB) Live, bukan FB saya kerana saya memang tiada akaun FB, tetapi saya menonton ‘live’ itu. Saya tidak mempertikaikan pemberian bantuan kepada golongan berkenaan seperti didakwa. Sebaliknya, saya bimbang nasib yang akan menimpa ahli perniagaan dan pekerja disebabkan kelembapan ekonomi.

Road accident in Johor leads to Covid-19 discovery Don't amplify negative sentiments against immigration detainees - Health DG Sepi seorang ayah...

“Selain itu, saya tidak pernah mengeluarkan kenyataan mengatakan golongan berkenaan tidak menyumbang kepada ekonomi negara menerusi FB Live itu,” katanya.Vivy turut membuat permohonan maaf secara terbuka kepada golongan B40 dan M40 yang tersinggung dengan kenyataannya.

Katanya, cemuhan dan fitnah yang diberikan terhadapnya amat melampau hingga memerlukan dia mempertahankan diri.“Ketika kenyataan itu sudah di dalam Twitter, ia menjadi tak terkawal. Saya selalu berpesan kepada semua wanita untuk mempertahankan diri mereka. Sekarang adalah waktunya saya mempertahankan diri kerana saya tak pernah keluarkan kenyataan itu,” katanya.

Vivy berkata, dia juga akan mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak yang memutar belit kenyataan hingga ada pihak melancarkan petisyen meminta dia meletak jawatan sebagai Ahli Lembaga Pengarah, Universiti Teknologi MARA (UiTM).“Jika saya memandang rendah terhadap golongan ini, sudah tentu saya tidak akan ambil peduli atau mewujudkan tabung untuk mereka. Namun, saya bimbang dan mengambil berat mengenai nasib mereka dalam keadaan sekarang. Mungkin kesilapan datang daripada saya.

“Mungkin ada penggunaan ayat saya tidak tepat dan saya akan memperbaiki diri selepas ini. Saya juga akan lebih berhati-hati sebelum mengeluarkan kenyataan atau berkongsi dalam media sosial,” katanya.Vivy berkata, dia berharap pengguna laman sosial akan lebih peka dan memastikan kesahihan fakta terlebih dulu.

“Timbul sedikit kecewa apabila netizen mempercayai tanpa memeriksa kesahihan fakta sebelum berkongsi dengan meluas dan mengulang ciap di Twitter. Tak pasal-pasal mereka mengutip dosa.“Saya pernah melakukan perkara sama apabila tidak memeriksa fakta sebelum berkongsi di laman sosial. Sejak itu, saya lebih berhati-hati,” katanya.

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 2 April 2020 @ 12:46 PM

Read more: Harian Metro

hahahha Pandai berlakon yang bodohnya golongan b40 dgn m40 yangvl membeli produk vivy ni la. Dah la mahal, sehelai sampai rm600, lepas tu kene perlekeh dgn vivy. Elok lah beli kat tempat lain. Bodoh² kene kencing je korang ni Kalau panik jom dgr video aku ni haha Sokonglah barang tempatan.. tp bukan artis tempatan

Udah2 la. Orang da minta maaf. Takkan nak cyber bully dia sampai depress and bunuh diri kot? Time tu u guys nak mintak maaf pon da terlambat. Gunakan masa MRO ni buat mende yang positive dan baik2. Too much lah. Usahawan mcm ni elok kita boikot jela.. boikot bukan niat nk menjatuhkan ke apa.. boikot utk kita ajar, bg kesedaran.. usahawan tanpa pembeli, xde guna..

Hahahaha....pooodahh MAAF TIDAK DI TERIMA PADA MANUSIA YANG SUKA MENGHINA B40 M40. LETAK JAWATAN SEGERA. KETAHUI BAHAWA T20 MENDAPAT BANTUAN JAUH LEBIH BESAR DARI B40 M40 KRN BANTUAN BERUPA RATUSAN BILLION RINGGIT x reti nak bersuarakan pendapat dan tak faham masalah keadaan x payah la bercakap..dok diam2...mudahkan...

Bertabahlah dgn dugaan muhasabah diri. see my level... This is what we call 'Fauxpology'. Please search on youtube/google if you never heard of it. It's really a common tactic used by celebrities and politicians around the world. Berperang dgn nitizen yg mengkayakan Vivy...bijakan😁😁😁 Selindung dibalik wajah indah Bila kau senyum Aku bagaikan terpanah oleh Mentera Sebenarnya lidahmu bercabang Dua saat 'ku sedar Hampir saja aku terlewat Untuk selamatkan diri (sambung..)

I don't like her.. bad attitude X layak jadi role model ❌ Masa cakap main hembus je.. Masa nak cakap tak fikir dulu.. ingat... Orang kaya perlu orang susah beli .. orang susah tidak perlu orang kaya... Boleh kerja mana³ pun Tp kau meng “iya”kan apa yg kwn kau tulis. Tu bermakna kau setuju dgn apa yg dia tulis/cakap/ idea.

👌 Sempena bulan syaban ni gua maaf kan lu..last warning tau!!! InSyaAllah dgn izin Allah jika diletakan ditempat B40 atau M40 baru dapat rasa mcmana... Mungkin B40 dan M40 x mampu nk beli barang pun.... G mam Hoi muncung itik, Duit PNB sebanyak RM10 juta tu takkan buat tak tahu jer. Duit kami me yang bayar cukai le hanat. KO ingat duit bapak ko

Dear troysleepy1 Tgk nii X ikhlas...maaf dan pd masa sama saman skali Nak order stepler Duck kat mana ya.... menyesal tidak berguna lagiii.. Minta maaf senang masa nak mengeluarkan kata2 lupa diri. Ko kena fikir ramai hati besedih dgn statment ko dgn geng busines ko tu. Dgn muka tak malu letak aja lah jawatan Di UITM sbb ybg belajar kat situ tergulung dri raayat B40 n M40 product ko buang aja ke tong sampah.. Ambek ko

Boikot je org mcm ni. Just go die. Kalau komen kat sini agak2 dia baca x ek.... Bukan apa, cuma nak bgtau... Sy ni anak golongan b40 tau... Sgt2 terkilan bila dia ckp mcm tu saat2 negara mcm ni...dh mintak maaf pun mcm x sampai je... Mendalam sgt dia bagi tu 😓😓😓 Itik tu salai je pada buah nangka.. geram betul ..meh sini nk cili mulut

Otak letak kat tempurung lutut COVID19, segala riak dan ego terselak. Dah hina senang2 minta maaf Lepas minta maaf letak jawatan terus la . Sembang panjang xguna da . Golongan kau saja y tolong negara manakala golongan bawah ni cuma main guli main getah main congkak . Barang2 keperluan harian jatuh dr langit

Yesss am sorry but...... no am not 🤭 Dh Kena Boikot taw plk mntk maaf... Sembang Kari babas pa... Ms bercakap x ingat... Skrg takut B40/M40 boikot produk ko... Sbb tu minta maaf...mulut puaka.. Memang x la lps ni nak beli barang ko... Pengajaran buat yg berada. Mgkn ayat tu x terasa oleh org yg berkemampuan. Tp amat terkesan oleh org2 yg sangat memerlukan. Rupa2nya bnyk hikmah yg Allah nak tunjuk bila datang musibah mcm ni. Sama2 lah kita perbaiki diri...

Move on je la...tak yah nak sedih sgt... buat mintak maaf... buat lagi mintak maaf... tu je la org kaya tau 🙄🙄🙄 🖕🖕🖕🖕 Alhamdullillah Vivy offer je tudung itik free kpd org yg start petisyen tu...berdamai je lagi masyarakat sayang. Kalau Vivy saman dia jgk nnti itik² dalam reban tu mati kebuloq Tgk video dia minta maaf tak sampai 1 minit, selebihnya mempertahankan diri. 🤭

Semaknya berita Harap muhasabah diri selepas ni....abe ni biler pulok? 🤣🤣🤣🤣🤣 Kerajaan dah bagi bantuan kpd b40m40 terpulang pada kita nk ambil ke tak your choice bagi aku selagi boleh survive, peti ais masih berisi, dapur masih boleh menyala, bil masih mampu bayar x pelah bagi laluan kepada orang yg lebih memerlukan.

Mohon rakyat Malaysia kita boikot dia...tk sedar dek untung dia ni...tk guna kita support org begini... Ayuh sume boikot!!!!! berapa kali mintak maaf daaaa... esok lusa ulang balik... pusing pusing pusing sampai kiamat... asyik ulang strategi prniagaan yg sama je... bosannnnn Why don't she take out portion of her 180m she gained from the sale of duck.. Apology is cheap.. Walk the talk..

'I'm sorry, but...' is not an apology Dia minta sorry tp dia Akan ambik tindakan pd siapa yt start petisyen keluarkan die dr Board Uitm.. Minta maaf senang ja nk ucap...kalau hati terguris senang tak nk hilang...kau orang kaya apa saja blh ckp kan...allah maha berkuasa cheq ingat tu Sbb tu aku lebih suka tgk channel 550 alih suara ke bahasa melayu... 'Lihatlah ank beruang itu...dia dah pndai tngkp ikan..lihat lah..lihatlah ' Mai sorg lagi.. 'Betul..lihatlah..dia melambai ke arah ibunya...ia sungguh comel..' Lagi terhibur...aku boleh gelak smpi habis episod..

Org yg sentiasa memaafkan org lain dimuliakan oleh allah Jadikan aku hamba yg lemah ni tergolong dlm org yg mudah memaafkan... Maaf orang kaya yang sombong bongkak dengan apa yang dia ada.. Boleh dgn syarat nak duit raya rm100 Maaf la ramai yg dh termakan hati dgn kata² pedih yg tidak blh diterima oleh ramai pihak terutama golongan B40 & M40.

Bavy lu Mulut tu kena jaga ..jangan belajar suka hina B40 !!!! Its too late baby~ done ..free marketing..sebenarnya aku pun tak kenal siapa dia...dah kontroversi ni le baru kenal..😅 Letak jawtan Nape bila mintak maaf nk sebut BUT letakjawatan sonang aja. Lepas tu pindah planet pluto. Dok sengap² kat sana dengan geng² beg besar main salji. Haha

Letak jawatan... Buat bunyi itik dulu. SAPE VIVY?! AKU TAK UNDI DIA!! kakaksuperring Hahahaha.... Cuak la tu tkt biz melingkup. Tkt hilang jwtn dlm uitm. I don't care. Drop down from UiTM ASAP!!!! Dah la tahun ni mgkn Raya tak semeriah tahun2 biasa. Silap2 orang dah tak nak beli itik kau tu tahun ni. Tggu je la dorang lupa tahun depan baru beli balik!

Allah....permohonan maaf pun x ikhlas. Dengar baik2 ayat dia cakap. It's too late to apologise.. Takut jatuh miskin minta maaf je mampu, cer hulur2 bantuan sikit🤣 Pegi mampus lah artis cakap sombong bongkak sampah....cerdik jer xguna..otak taruk kat lutut.. Luka yg meninggalkan parut... Luka sembuh parut masih kelihatan...

Ngku dah ye Vivy dah minta maaf, lepasni ramai lah pegi beli produk dia. Melayu mudah lupa..sudah lupakah anda kata2 keramat ini Decline Lepas ko hina ko buat drama keluar air mata mohon Maaf. Ko ingat maruah org cukup dgn Maaf ke? Kalau ko rasa bersalah diatas apa yg ko ucapkan.. Aku cdgkn Demi maruah ko letak jwtan aku percaya rakyat akan menhormati ko smpai bila2.

Serius lh aku haram x knl sape Pompuan ni.. Ermmm Maaf kepala torak kamu! Tau takut! Kesah pulak golongan B40 ni dgn apa yg dia ckp . Netizen ni ha yg lebih lebih Boleh jalannnnn la dgn maaf kau tu kalo vivy by free item confirm ramai yg dtg menderu.. hahaha maafkan je la vivy ni.. biarkan je benda dah lepas. everyone makes mistake. so do we. takyah nak ingat salah org sgt. kita pun tak sempurna. ah gitu tiber. sekian nasihat.

Boikot kerana memperbodohkan pengguna selama ni speak English ...koi tak faham mende aok cakak... Madi dah jadi bubur😆 Boikoy🕺 Minta maaf.. Perkara biasa kat Malaysia ni Sorry. Nope. Takut itik tak laku le tu. Kalau beranak atas timbunan emas, jangan hina orang lain yang lahir dalam pondok buruk atau rumah pprt.

Ash-Shaff 61: 2, 3 Wahai orang-orang yang PERCAYA (beriman), mengapa kamu MENGATAKAN apa yang kamu TIDAK BUAT? AMAT BESAR KEBENCIANNYA di sisi Allah bahawa kamu mengatakan apa yang kamu tidak buat. Korang rasa dia ikhlas ke minta maaf? Kalau ikhlas takda la dia berdolak dalik bagai, kata tubuhkan tabung la apala. Cakap ja saya salah saya minta maaf, ini tak siap nak saman bagai. Tolong la korang semua jangan jadi bodoh lagi, dan support this kind of sampah.

But.. but.. but... and more but 🤨 ⬆️⬆️⬆️ LIHAT ATAS ⬆️⬆️⬆️ Habis lah.. cairlah netizen lepas ni.. 😝😝 malu 1 malaysia..nangis pun xguna lg amirahzkria maleh aku Rendam itik tu...rebus 3 jam..minum air dia pon xkan hilang bengap dia ni....stepdown uitm biatch sampah uturn You what I HATE the most? Apologies but masking everyone else as the villains. While you're the innocent victim. I DESPISE these kind of people.

Manusia xtlps dr mmbuat kesilapan...mg2 jd lbh baik lg..Usah dteruskn pmusuhan..byk2 kn muhasabah ketika dunia sdg diuji... Tkut xsemoat kite bmaafan lbh parah lg kedudukan kita di akhirat...sama2 la kt pbaiki diri...Allah syg bila kita bila kita cpt2 sedar n insaf..mg istiqamah Mengaku Dan minta maaf lg bagus.

Damage is done,and you creat the damage of your carrier Pop Kalaulah memaafkan tu semudah minta maaf. Bila google semua IPTA board ada title Dr bla bla, UITM je dapat minah songlap duit PNB dan khazanah 🤭 founder of tudung itik - corrected by netizen 😁 Memaafkn tak semudah melupakan 😌 ini pengajaran bersama buat dia dan kita semua, apa dia? ▪︎JGN HINA ORG ATAU SESIAPA PUN ▪︎ JGN BEZAKAN DIRI DGN ORG LAIN ▪︎Allah lebih tahu hambanya dari apa yg dia tidak ketahui [ hamba ].

take note gais Forgiven not forgotten. Especially when an apology come with justifications. An apology is when u just admit u're wrong & u apologized for making such mistake. But to justify your act afterwards means that u're making an excuse again to make ur pov is valid. What's the use then? Tiada maaf bagi Mu...

Kesian,nangis yer.. Bila google semua IPTA chairman ada title Dr bla bla, UITM je dapat minah songlap duit PNB dan khazanah 🤭 founder of tudung itik Elok lah, bisness loan pakai cable... Kroni tak habis2, tamak sampai ke lubang jubo...!!! diam ah Permohonan maaf secara ikhlas amat memberi kesan. Kejadian ini mungkin memberi hikmah kepada kedua2 pihak. Pengguna mungkin boleh beralih kepada produk yang lebih murah dan selebihnya disedekahkan kepada yang memerlukan.

Dah terlambat Benda dh ckp.. Org ingt smpi bila2... 'Terlajak kata buruh padah' .memaafkn x semestiny melupakan terlajak perahu boleh diundur sis, terlajak kata ini makan dia What goes around comes around. Kifarah Allah tu lambat atau cepat jer. Like my mom always told me and based from experience, yang nampak sangat sempurna selalunya there must be something that is not right. Anyway, Allah lebih mengetahui.

Mtk maap tapi..... pjg lg tu sambungan tu. So xnk maafkan. G mereput dekat tudung tu

Projek 'kereta terbang' belum boleh teruskan“SECARA realiti, belum boleh dilaksanakan,” itu jawapan Menteri Pembangunan Usahawan dan Koperasi Datuk Seri Wan Junaidi Tuanku Jaafar ketika menjawab kemungkinan projek kereta terbang cetusan idea Datuk Seri Redzuan Mohd Yusof diteruskan atau sebaliknya. 😂😂😂😂😂😂😂 HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA🚗🛩️HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA Jap HOLD DULU bagi kisah Itik, Zarina pastu Ular lagi kemudian shield menteri, doraemon habis dulu okay..