[VIDEO] Tular kanak-kanak isap gam jadi 'tokan' gam sepeket 50 sen - Utusan Digital

[VIDEO] Tular kanak-kanak isap gam jadi 'tokan' gam sepeket 50 sen

26/11/2021 1:19:00 PM

[VIDEO] Tular kanak-kanak isap gam jadi ‘tokan’ gam sepeket 50 sen

[VIDEO] Tular kanak-kanak isap gam jadi 'tokan' gam sepeket 50 sen

@BorneoKomrad adalah merupakan organisasi inisiatif mahasiswa dan anak muda untuk membangun advokasi sosial seperti pendidikan, kebudayaan dan hak kemanusiaan.Menurut organisasi itu, aktiviti tersebut sudah lama bertapak di negeri di bawah bayu tersebut, malah pelbagai usaha pemulihan diusahakan secara berterusan.

Embrassed Moments ! Celebrities are Caught on Camera Like This

TULAR video seorang kanak-kanak asyik menjual gam kepada pelanggan pada harga 50 sen sepeket.“Untuk pengetahuan semua, inilah yang berlangsungan di negeri Sabah. Aktivis kami setiap hari berhadapan dengan kegiatan ini. Di mana silapnya?,” tulis organisasi itu di ruangan komen TikTok.

Rata-rata netizen meluahkan perasaan sedih melihat golongan kanak-kanak mudah menghidu bahan beracun itu dan meminta kerajaan melakukan sesuatu supaya anak-anak muda tidak terus melakukan kegiatan tersebut.“To be honest, tak lawak benda ni, it just shows how our society has failed to provide for these kids,” komen wonderclouds_. headtopics.com

“I saw this at Sabah everywhere, the problem is even the little kids like six to seven years old they play this also,” komen ahlongbesties.“Aku sediih sebab aku tengok adik ni macam adik aku sendiri tak kira negeri apa suku apa,” komen novachambler.“Jangan di biar kan jadi seperti ini…kena pantau kegiatan macam ni sebelum menjadi lebih parah…ini anak bangsa kita,” komen syedahmadzaki.

Pelik nama tercicir sebagai penerima bantuan banjir | Harian Metro

Read more: Utusan Malaysia »

WCPCC

[VIDEO] Mat motor masih steady walaupun dirempuh lori - Utusan DigitalPemandu lori tu perempuan kan. Dan perempuan tidak pernah salah. Ingat tu. Tak mati bolehlah cakap steady. Dah mati tuntut sampai 7 keturunan tak habis. Tengah datang bulan ke sibuk tengok tiktok mat rempit? Kenape lah Lori tu x nampak sedangkan jauh lagi Lori dgn motosikal tu ..🤔

[VIDEO] Ramai kecam remaja pacak khemah di Genting Highlands - Utusan DigitalEntah lah nak...lepas ni pacak khemah depan KLCC. Ada berani? Pacak khemah pun dah hinggak ke...

[VIDEO] JPN Perak siasat guru belum vaksin diasingkan dalam stor - Utusan Digital'JPN Perak juga telah membuat siasatan penuh dan terperinci dan laporan penuh akan dimaklumkan dalam masa terdekat oleh pihak KPM.'

[VIDEO] Dicekik mati kerana dituduh curi pembesar suara - Utusan Digital“Beliau mati dicekik kerana disyaki mencuri portable pembesar suara yang tidak seberapa harganya.'

53 dogs muzzled and tied up in a truck rescued outside Indonesia slaughterhouse (VIDEO) | Malay MailKUALA LUMPUR, Nov 26 — Fifty-three dogs were found muzzled and tied up in the back of a truck outside a slaughterhouse in Java, Indonesia.  In a video shared by Humane Society International, the terrified canines were whimpering in fear and crying for help when authorities opened the back of... While the real evil roaming the earth .. 'culture evolves .. ' .. yes, infact EVERYTHING evolves; we human create cultures NOT vice-versa. Only closed minded ignorants refuse change .. we need to look at the bigger picture as we are all part of it.

The Rock surprises fan with his own truck for Christmas at ‘Red Notice’ screening (VIDEO) | Malay MailKUALA LUMPUR, Nov 25 ― Christmas came early for a lucky fan when actor Dwayne ‘The Rock’ Johnson surprised him with his very own truck. The former pro-wrestler and Hollywood star uploaded a touching clip of US Navy veteran Oscar Rodriguez who was moved to tears when he was given the gift. The... Awesome star with a big heart for a deserving guy! That's what makes the world go around happier each passing day!