Umno, Khaled Nordin

Umno, Khaled Nordin

Umno perlu tubuh kerajaan interim, kata Khaled Nordin | The Malaysian Insight

Umno perlu tubuh kerajaan interim, kata Khaled Nordin

30/7/2021 7:29:00 AM

Umno perlu tubuh kerajaan interim, kata Khaled Nordin

Naib presiden parti itu berkata hanya tiga mandat yang perlu difokuskan kerajaan interim.

Salin URLNaib Presiden Umno Mohamed Khaled Nordin Umno tidak boleh mengabaikan negara kerana PN apatah lagi apabila wibawa kerajaan itu telah punah.– Gambar fail The Malaysian Insight, 30 Julai, 2021.UMNO perlu menubuhkan kerajaan interim dan memberikan kepimpinan yang diharapkan demi sebuah negara yang sangat memerlukan, kata Mohamed Khaled Nordin.

COMMENT | Should non-Muslims care about transgender mosque bans? Kerajaan pertimbang turun harga maksimum kit ujian kendiri Covid-19, lebih awal | Harian Metro 2 lelaki mendaki Gunung Pulai dipercayai tersesat | Harian Metro

Naib presiden parti itu berkata hanya tiga mandat yang perlu difokuskan kerajaan iaitu menguruskan ekonomi negara, menguruskan krisis kesihatan dan mentadbir negara demi menyediakan ia untuk pilihan raya umum ke-15. Read more: TheMalaysianInsight »

Phase 3 BPR payments to start from Tuesday (Sept 28), says PM

KUALA LUMPUR (Bernama): The Malaysian Family Phase 3 Bantuan Prihatin Rakyat (BPR) aid payments will be credited in stages into recipients’ accounts from this Tuesday (Sept 28).

just no. you had your chance No UMNO please. sudahlah..... Mengapa mesti UMNO. Mereka bukan pemegang kerusi majoriti. Ko diam lah ngok... ko bising2 pun ko bukannya ahli parlimen. Hmmmm....out of the frying pan, into the fire🤣 MP UMNO lebih sayang kan PM Survival at the expense of the rakyat..Kebajikan rakyat dn negara tak sepenting asalkn dpt terus hidup gn jawatan dan kuasa..anwaribrahim guanenglim KhalidSamad dapmalaysia PartiAmanah KEADILAN partimuda pejuanitamuda SyedSaddiq Ambiga_S mpklang zaidibrahim netraKL

Anas bin Malik berkata, “Rasulullah bersabda: ‘Di antara tanda-tanda terjadinya hari kiamat yaitu diangkatnya ilmu, kebodohan merajalela, banyaknya orang yang meminum minuman keras, dan zina dilakukan dengan terang-terangan.' (HR Muslim). Negara dipimpin mereka yang jahil agama Faklah Semua pemimpin UMNO dh tidak lagi relevan. Mereka tidak berpijak di bumi nyata. Dah kene tolak rakyat dlm PRU14 ttp masih gilakan kuasa krn tanpa kuasa, mereka semua tidak boleh hidup.

Penasihat undang-undang Umno bebas tuduhan ubah wang haram RM15 juta | The Malaysian InsightMahkamah Sesyen Kuala Lumpur membenarkan pendakwaan menarik balik ketiga-ketiga pertuduhan terhadap Hafarizam. Di dunia.. Semoga terus dilaknat Allah kepada pemimpin yg zalim dan menindas. Aamiin.. fact

Dan umno sebhagian kegagalan krajaan skrg ni..bodoh ke apa khaled nordin ni…umno TPM..dan ada berbelas menteri dlm kabinet..nak bagi lagi pada umno? Butuhhhh 🤣 Apsal umno lak? Dah kalah pru14…nak berkuasa ikut pintu blakang aje puak2 ni..cam haramm Woi mana ada majority, mahu tipu kah dah la derhaka kepada Agong

UMNo perlu berharap kerajaan interim untuk kekal relevan. Sepatutnya ini statementnya. Tidak sedar diri. Berjuang untuk Rakyat weh! UMNO ada majority? Syok sendiri bangang ni.. Umno is never entitled to power. You guys lost GE14. And you are majorly responsible for this PN failure. Most of the ministers are UMNO.

You got learn maths one ah ? UMNO is part of Kerajaan Gagal = UMNO is accomplice to Kerajaan Gagal = UMNO also Gagal ... Dah cukup SD ke ? Siapa yg sokong Umno ?

Don’t abandon Malaysia for Perikatan, Umno veep tells party | Malay MailKUALA LUMPUR, July 30 — Umno vice-president Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin has called for an interim government to be formed by the party, following the chaos that occurred after the Yang di-Pertuan Agong's statement yesterday. He said Malaysia is now in a constitutional crisis, as Prime... Kunci jatuh atau tidak kerajaan PN ni terletak kpd ahli parlimen dan menteri umnoonline.you hold the key to end this madness. bersekelompok Please whatsapp to your fellow UMNO in the cabinet to just let go of their position. Unless you don't mind to let them drag UMNO down with them. It is just a matter of time for this government to collapse.

Tiada istilah kerajaan interim tanpa PM interim. Kecuali PM meletak jawatan Baru ada keperluan PM interim dgn mengambil kira tiada pihak memiliki majoriti. Dlm keadaan semasa jalan terbaik adalah desak PM semasa rombak kabinet sedia ada kpd yg lebih baik. Apa kata suh Zahid Hamidi berbahas dgn DSAI untuk kita pilih siapa yang boleh bawa Malaysia keluar dari PKP ni. Saya sendiri pun kemurungan duduk rumah lama2. Tengok tak site berapa ramai yang kebuluran?

Rakyat tidak perlu takut kepada kerajaan. Kerajaan yang perlu takut kepada rakyat. Kenapa UMNO? Gila babi aku rasa dia ni. Bodo x sudah. UMNO paling banyak rembat duit rakyat la sial Butos! Ni tak ada kuasa, otak nak kuasa je. Ada pikir psl rakyat, covid, haram. Kerajaaan Interim untuk Negara Gay Boy Umno ade 38 MP je laa

Umno legal adviser Mohd Hafarizam freed of RM15mil money laundering chargesKUALA LUMPUR (Bernama): The Sessions Court here on Friday (July 30) acquitted and discharged Umno legal adviser Datuk Mohd Hafarizam Harun on money laundering charges, involving RM15mil, which he allegedly received from former prime minister Datuk Seri Najib Razak. Alhamdulillah.

?

Umno lawyer Mohd Hafarizam freed of RM15m money laundering charges | Malay MailKUALA LUMPUR, July 30 ― The Sessions Court here today acquitted and discharged Umno legal adviser Datuk Mohd Hafarizam Harun on money laundering charges, involving RM15 million, which he allegedly received from former Prime Minister Datuk Seri Najib Razak. Judge Suzana Hussin made the ruling... What happen to Malaysia? never end in return for....?

Umno lawyer acquitted in RM15m money laundering caseThe accused's counsel confirms that the judge granted the acquittal. Alhamdulillah Prosecution withdraws the charges some more.. Moideen needs Najib's support now. Kah! PN desperate attempt to gain support from UMNO

Umno in the dark over revoked emergency ordinances, says Zahid | The Malaysian InsightThis is despite several party MPs holding ministerial posts in the Perikatan govt, he says. May Mahiaddin informed Pas only laaa... Why bother you are not supporting the Government anyway?