Muhyiddin Yassin, Mahathir Mohamad, Ahmad Zahid Hamidi

Muhyiddin Yassin, Mahathir Mohamad

Umno mahu Dr M ketuai kerajaan perpaduan tanpa DAP, Amanah, Anwar | The Malaysian Insight

Umno mahu Dr M ketuai kerajaan perpaduan tanpa DAP, Amanah, Anwar

31/5/2020 3:10:00 PM

Umno mahu Dr M ketuai kerajaan perpaduan tanpa DAP, Amanah, Anwar

Namun sokongan ditarik balik apabila Dr Mahathir mencadangkan kerajaan perpaduan semua parti yang melanggar persetujuan awal, kata Ahmad Zahid.

Salin URLUmno menyokong usul Dr Mahathir untuk kekal sebagai perdana menteri kerajaan perpaduan yang tidak melibatkan DAP, Amanah dan ahli Parlimen yang setia kepada Presiden PKR Anwar Ibrahim, kata Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi. – Gambar fail The Malaysian Insight, 31 Mei, 2020.

Man gets a year's jail, RM200,000 fine for having turtle eggs Siasatan kes terowong dasar laut hampir siap Liverpool reiterate need for safe celebrations ahead of Villa clash

UMNO mahu Dr Mahathir Mohamad meninggalkan sekutu politiknya dalam Pakatan Harapan bagi memimpin kerajaan perpaduan, kata Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi.Beliau berkata Umno menyokong usul Dr Mahathir untuk kekal sebagai perdana menteri kerajaan perpaduan yang tidak melibatkan DAP, Amanah dan ahli Parlimen yang setia kepada Presiden PKR Anwar Ibrahim.

Read more: TheMalaysianInsight »

DrZahidHamidi Kelakar la tua bangka komedi ni. Muka xtau malu. Rakyat tentukan sp tubuh kjaan, bkn ikut suka cakap mulut ko. Kalau nak tubuh kjaan sendiri balik Ponorogo atau mana2 500 negara kiraan Adham Baba la Hypocrite !! Ehhh mmg dasar tak sedar diri layak kena maki ni Lepas tu tuduh DSAI gila kuasa

They don't want to be held accountable. No Tun M in government, please. Should there is, next PRU i swear there will be no vote for UMNO again. Belit rakyat! Perpaduan apa pulak kalau parti yang buka kepada semua kaum tak ada. Rakyat mau kerajaan tanpa Umno Pas n seangkatan dgnnya..🤣 Wartawan: Takde idea la nak tulis berita apa harini boss. Editor: Hmm takpe, ambil berita lama up balik just tukar tarikh ke harini je. Wartawan: SIAP BOSSS!!

Smoking all the rats out Dr M x mahu pulak...kisah lama ni Kerajaan perpaduan? Racist bodoh Banyak syarat ko Zahid. Dengar kata mesyuarat senyap dgn Tun, dato bawak file tuduhan mahkamah dato? Hehehe Sewel Dia ni dah kenapa? Apsal tun nak kena dengar cakap awak? Penyamun Umno ni layak ke ckp apa2? Hahaha JeffriMS inilah melayu. Tengoklah sikapnya. nilailah hatinya. Baikkan perangai melayu. Muliakan, masa pru lawan dah kalah nak tendang pulak yg menang. elokkan perangai org melayu. Cantikkan amalan yg islam melayu tunjuk pada non muslim.

amboi2... No can do Pakai nama Tun M. Pastu nanti depa pakat tendang pulak orang tua tu.. Lepas tu kes2 depa lepas semua Akal tu orang tahu dah 😆😅 Zahid patut pulangkan duit anak yatim dulu sebelum berhak bersuara Check out his moral compass 🧭 compare it with the lateral. God bless all the people who still support him...😓

Nak satukan Melayu tapi sebenarnya darah Ponorogo Jawoo Indonnn UMNO IS LEADING THE WORLD IN CORRUPTIONS Tun M vs muhyiddin. Kau angkat muhyiddin jd pm. Sihat tak Nyanyuk teruk makhluk ni Pulak dah ... Komidi ni...... buat lawak ke ape?😅😅😅😅😅 Itu kerajaan rasis bongok Pulak...MuhyiddinYassin pecat chedetofficial lepas tu si DrZahidHamidi plan nk TM lead Kerajaan. Tak abis² dgn plot twist..bukan 129 tu psy-war je ke? Apa x abis² main politik lagi ni...beri tumpuan pada GLC...eh silap pada negara

Habis aku korang nk campak mana? - NajibRazak Hahahahaha hahahahaha penyamun nak orang menentag kleptocrat meminpin mereka Yezaaa tolak dap terutamanya Tapi kau tunjuk ic Tun katanya a/l Kutty Mandat rakyat semasa PRU14 ialah PH utk tempoh 5 tahun. Jangan sesekali mengkhianati mandat rakyat dengan sebarang cara/ alasan belakang tanpa PRU.

Hahaah takut bena ko ngn anwar Wait..lemme get this straight: 1. Umno-bn kalah pru14 2. Dap, amanah, anwar menang pru14 3. Wak jahid mahu umno-bn yg ditolak rakyat jadi kerajaan, dgn dap,amanah dan anwar yg dipilih rakyat jadi pembangkang My brain almost explode from the absurdity of this all Kahkahkah. Bodoe punya umno. Geng2 taik korang yg byk ada court case.

Btl ke nh Zahidni bukan dulu kerja dgn anwar ke. Org politik ni jiwa .... UMNO nak, tapi Dr M tak nak. Sebab tu Dr M tak datang pun Sheraton. camtu je dia lempar abah korang bawah bas. Sorry. Bukan ke rakyat yang patut decide siapa yg kami mahu untuk memimpin negara? Menteri2 ni patut jadi kuli kami je. Kami vote, korang buat kerja utk kami. Bukan sebok nak lompat sana sini macam katak

Kau tak berhak beri pendapat. Kau org yg tertuduh. Settle kes dulu. Kemudian cerita. Hahahahaha pulakkkk jeng3 Buat piliharaya buat ape zahidhamidi_my ? Pengundi memilih mereka secara sesuai dengan proces demokrasi, dalam kata lain, mereka dipilih rakyat, boleh kah kamu atau parti kamu dictate siapa harus memimpin? Mestikah rakyat ikut saja kehendak parti umno dan pemimpinya? 87kes

Pergilah Tun. Zahid sila ambik siapa2 yang mau berkerjasama dgn kamu. Rompaklah negara ni selagi boleh DrZahidHamidi ni pun mabuk kuasa juga Cuba segan sikit. Yang menang banyak kerusi hari tu siapa. So perpaduan dgn semua orang kecuali PH?😂 He must be a special kind of desperate stupid PH pun takmau hampa.

Hahahahhahahahahah. Timbalan Penyamun dah takut ke Ehh UMNO...kau siapa dalam Malaysia ni nak arah-arah orang suruh buat tu buat ni? Kau ingat negara ni mak bapak kau punya? Ikut sedap kau je nak buat negara ni macam tu. Yg muka depan ni satu, weii kau tu keturunan mana eaa? Nak suruh orang itu ini....geram lak tgk muka ni

Wagh surrender dah wak baru sikit psy war tunggu lah esok UMNO bole pergi mampus Kami mahu kerajaan PAKATAN HARAPAN tampa PEROMPAK,PENGKHIANAT. Korup!!! Fikiran level kulit buku je, ingat takde DAP, Amanah & Anwar dah boleh selesaikan semua masalah negara Ini mesti gang beli buku tapi baca kulit buku je.

Hahahahahahaha UMNO Hahahahahahaha Kesian Muhyiddin....bgt cepat mau kasi tendang dia? UMNO semua tak ada prinsip, lalang. Ni muka memang sembang kuat. UMNO mau duit, bukan rakyat. Hahahahahhahaaha Umno tak biasa jadi pembangkang. Busuk hati kamu Zahid. Maka confirmlah depa ni nak jatuh dah kah kah kah 😆😆

Pengkhianat, shut up Satu lagi Tampa indon macam kau sial 🐖 Memang UMNO takut kerana tahu Anwar tak akan bagi peluang UMNO rompak lagi....yg lain semua boleh beli dgn duit Takut Anwar heret ko, campak terus dlm penjara? Sampah hint Hahahhahaahhhhahahaha. Dah gelabah teteeeeeeeek!!!! 😂😂😂

Probe alleged offer of govt posts to Umno leaders, says DAPThe party responds to an unconfirmed audio recording made at a PPBM Supreme Council meeting a day before Dr Mahathir Mohamad quit as PM and party chairman. FMTNews DAP Menyalak sebab dap tak dapat habuan...bab! iiiiii DAP & PH didn’t do it while in power? Better check your facts. chedetofficial Let Tun lead. And respect him this time. Show with sincerity and not just talk only.

DAP gesa siasat dakwaan pemimpin Umno ditawar jawatan kerajaanIa susulan rakaman audio tidak disahkan mendakwa Presiden PPBM, Muhyiddin Yassin mahu menarik pemimpin Umno menyertai partinya dengan menjanjikan jawatan kerajaan. FMTNews DAP UMNO Typical Edit Aku bagi jawatan menteri tugas khas minuman keras

Dakwaan Dr M arah kurangkan keyakinan kepada DAP benar, kata bekas setiausaha politikSemalam, setiausaha agung PPBM Hamzah Zainuddin mendakwa pernah diarahkan oleh Mahathir supaya mengurangkan keyakinan rakyat kepada DAP. FMTNews mamat perasuah.. & bodo.. siapa nak dengar cakap dia.. DAP lagi huhuhu.. Political shit secretary !

Some MPs shifted to Dr M, but won't guarantee his return as PM/ Umno chiefFour to five Bersatu MPs have shifted to Mahathir's team, says Umno leader Mohd Razlan Rafii, without naming them. Kalau confident sangat...ask your PM to show his numbers. ABU The return of chedetofficial as PM is not a main issue, the issue is the return of people's mandate to the deserving govt of the people. Lets see if your PN govt helmed by MuhyiddinYassin has the numbers in parliament.

Umno initially wanted Dr Mahathir as PM, says Zahid | The Malaysian InsightWe wanted Dr Mahathir to dump Anwar, DAP and Amanah, says Umno chief. This guy has got criminal charges hovering over his head & he’s talking about government ! United Melay National Organization masih ramai lagi ahli2 nya yg makan'suap jawatan yg berkepentingan la la la na na dlm'kerajaan perikatan national yg di tubuh oleh Muhyiddin ...... ha ha ha

Lawyers group wants an Umno walkover in ChiniCHINI POLLS | Saving lives is more important than other needs in view of the Covid-19 outbreak, says the group. Betrayal of democracy and the people There really are effing stupid lawyers in the honourable profession!