'Lim Guan Eng', 'Tun Dr Mahathir Mohamad', 'Sejajar'

'Lim Guan Eng', 'Tun Dr Mahathir Mohamad'

Tun M tolak penuhi janji manifesto PH

TUN Dr Mahathir Mohamad menolak untuk terus memenuhi Manifesto Pakatan Harapan (PH) yang menjadi panduan kepada empat parti dalam pakatan mentadbir negara dalam tempoh 21 bulan lalu.

27.2.2020

kualalumpur Tun Dr Mahathir Mohamad menolak untuk terus memenuhi Manifesto Pakatan Harapan (PH) yang menjadi panduan kepada empat parti dalam pakatan mentadbir negara dalam tempoh 21 bulan lalu.

TUN Dr Mahathir Mohamad menolak untuk terus memenuhi Manifesto Pakatan Harapan (PH) yang menjadi panduan kepada empat parti dalam pakatan mentadbir negara dalam tempoh 21 bulan lalu.

“Dalam perbincangan saya dengannya di Pejabat Perdana Menteri pada 25 Februari lalu, beliau menolak untuk kekal sebagai Perdana Menteri PH dan menolak untuk terus memenuhi janji-janji Manifesto PRU PH,” katanya dalam satu kenyataan media, hari ini.“Selain itu projek MySalam yang menawarkan bantuan kewangan bernilai di antara RM4,000 sehingga RM8,000 untuk mereka yang menghidap satu daripada 45 penyakit kritikal,” katanya.

Di samping itu, kerajaan PH turut menyambung semula projek infrastruktur utama selepas mencapai penjimatan lebih daripada RM50 bilion melalui rundingan semula dan rasionalisasi projek kerajaan terdahulu.

Read more: Harian Metro

Dah keluar salah Tun M. Sebelum ni sembang kata duit takde. Kerana 1MDB. Dasar babi LGE. Tersepit semua salah org Manisfesto kelautttttt, xpyhlh ckp janji empt parti... Dap parti yahudi Ala LGE kau pun kuat menipu tak payahlah Tuduh orang lain Atok dh. Kencin Hahaha...Kewayangan apakah ini...b4 salah 1MDB now salah Tun.. It's all over 🐒🐒🐒

Klu mcm tu bermakna memang tun rancang dr awal lagi merosakan kerajaan PH dr dlm... Wahai umnopas korang x sedar lagi ka..Tun masih syg umno n mahu umno terus kuasai kerjaan selamanya... Kahkahkah 21 months Salah Tun M pulak..nampak dah perangai buruk menjadi jadi bangang punya statement.. manifesto pala bana.. dok samun titik peluh rakyat dengan macam2 eCukai.. setakat nak bangunkan ekonomi dgn cukai baik xpayah.. nk main game pon kenacukai..gila

Bila gabungan PH dah terbelah maka mulalah tuduh Tun Mahathir. Baru hari tu Guan Eng (GE) keluar air mata buaya minta Tun M kembali dan buat kenyataan sokong Tun M. Hari ini bila GE nampak jalan lebih baik, Tun M mereka tolak. Dasar talam dua muka, tak boleh dipercayai.

'PH reneged on pledge to support Tun M because of his non-partisan plan'NSTnation: The former Energy, Science, Technology, Environment and Climate Change Minister said the PH manifesto would not be fulfilled this way. Meh. Disappointing. ioi. How do you know the manifesto wouldn't be fulfilled? Who says the manifesto is the be all and end all? Or a means to an end?

Bagus. Salahkan satu sama lain. Walhal dua² sama ja. How can this old man do that Wow senang nya buat kerja... Salah semua tolak pd org lain.. Pak u😁😁😁 ainurmuniera Cuba la mintak tolong Doraemon untuk tunaikan janji manifesto.!! Sembangggggg Lim Goreng Eh En_White_Bird Nobita woiiii....saya putar lagi Halim😂

Sembang babi boleh terbang apek tu Mereka² DAP Nilah yg lantang bersuara ktika dlm dwan parlimen..angkuh sombong Perghh, tengok perangai orang PH DAP ni, kerja nak salahkan orang je dari salahkan diri sendiri

Several former PH, Umno ministers meet Mahathir at PMOFormer deputy prime minister Wan Azizah Wan Ismail says she has cleared her work area. FMTNews PH UMNO PMO MahathirMohamad kikiki.

pon pn kna cas gila2 aduyai apek gila la lu Klo atok dengan hangpa semua dok percaya cina hindu dap lagi x tau lh nk habaq apa lagi lh Im about to forgot, is he indian?🤪 spin spin spin👏🤣 guanenglim limkitsiang puih baru ingt manifesto ke 🤣 Smlm skong tun tp sbnarnya tun yg tknk tunaikan manifesto? Dh tkde kuasa je pn bukannya tkde akal nk bg alasan kreatif ckit

hmtengah Ok sape suruh tolak jawi kan da kene tolak 🤯 🙅🏼‍♀️🙅🏼‍♀️🙅🏼‍♀️🙅🏼‍♀️

Guan Eng reveals what Dr M said after PH collapseThe former finance minister says he met Mahathir a day after his resignation. FMTNews MahathirMohamad LimGuanEng PakatanHarapan Manifesto Ya as we know, the manifesto is rubbish Being pushed and attacked left, right and centre to name the bloody date, life as PH’s PM must not have been a happy one for him. Any surprise he rejected? I hope Tun will be PM again and watch ur face

Melayu perlu bersatu PADU, hapuskan DAP CINA. Ini Tanah melayu. Dari dulu mmg dah tahu DAP ni mmg tak boleh guna. Namun diberi peluang utk mereka urus negara Dan ternyata DAP GAGAL Dh mula lh...... Cukup2 sudahlah... peluang telah diberi tapi dilaksanakan amanah rakyat dgn rakus bagai tikus jatuh ke beras utk baiki labu. Elok bubarkan jerr parlimen tu...

Spin jauh. Mana manifesto yg hampa janji nak tunai anjr. Tol pon tak mansuh. Harga minyak pon tak turun.. PTPTN kata tak yah bayaq pon hancing ja. Hahahhaa. Sst lagi baguih dri gst. Tpi harga barang naik jgak. Sst caj pon ada jgak. Haprak bodoe. Hahahah BiaDAP Matlamat eng nk cina berkuasa dn duit.Tu je..

Pandai belit Korang ni tak baca ke artikel tu? Main baca tajuk je ke? dasar cauvinis la ko biaDAP!!!!salahkan orang lain je tau....sendiri berak bersepah, orang lain plak kena tuduh berak x cebuk.... Manifesto kencing manis

Guan Eng dedah kata-kata Dr M selepas PH tumbangBekas menteri kewangan itu berkata beliau bertemu Mahathir Mohamad sehari selepas peletakan jawatannya. FMTNews LimGuanEng MahathirMohamad PakatanHarapan Hahaha.. Apa pula kata2 beliau sewaktu menjawab maklum balas Tun... TM pun tahu ph gagal penuhi janji 😆🤣 tq fmt

Biarkan dia sebelum masuk terowong... lim kincit siang malam dengan lim goneto end chedetofficial betul ke guanenglim n drwanazizah melutut nak join kerajaan yg tun nak tubuh tu? Ceh haritu cakap lain, ni cakap lain pula.. Anj*r Get ready to get disowned. Ini kerja UMNO atau PAS ke? dapmalaysia , pakatanharapan_

kau pon 2 kali 5 lah apek hri ni ckp lain esk ckap lain mmg keje nobita ni nk menipu rkyat je! dia yg janji manifesto! x tunai tunai smpai skrng Endgame politik Malaysia macamama Tun nak terima semua manifesto krn sesetengahnya melanggar Perlembagaan negara..cthnya desakan DAP nakkn tanah hak milik kekal 999 thn di kg baharu, nak turun hg minyak RM1.50, nak bg pendidikan percuma, nak hapus bayaran tol, nak hapus hutang PTPTN dll

Serah kebijaksanaan Tunmelaka Ketua Pemuda UMNO Melaka menyerahkan kepada kebijaksanaan Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr Mahathir Mohamad berkaitan perkembangan pimpinan pusat dan negeri. Ok. Trime ksih sokong. Songkok bli mne? Esok ade pertandingan zapin ni Awat orang Amno ni. Boss sendiri tak der ke?

ada harapan GST bakal kembali kalu Dr Mahathir jd PM nanti kesian atuk..dah tak sebulu dari mula lagi.. Nyalah menyalahi mmg sifat setan, kafir , munafik...benda salah nk di katakan betui..? PM pilihan Sy belang dh nampak dh itulah DAP berpisah tiada semalam you pakai songkok..wa ingat sula insaf woo..kasi pinjam wa 5 ringek😂

start dah fitnah ..ish3..dengar boleh percaya jangan.. Dari awal lagi rakyat melayu tak percaya DAP ni sebab hanya nak kudakan atok ikut telunjuk depa,sekarang dah terbukti DAP kuat spin. Hakikat sebenar Ingat tanpa Tun u tak rasa kerusi menteri itu

Tun M berhak lantik pemegang amanah kerajaan interimputrajaya Tun Dr Mahathir Mohamad berhak melantik sesiapa yang dirasakan layak menjadi ‘pemegang amanah’ untuk menguruskan operasi kerajaan yang kini berfungsi sebagai interim. Tun pilih yg Bersih, Telus, Cekap dan amanah.. 👏🏻👏🏻👏🏻😊

hahahahaa adan muka dia 😂 Tanpa Tun M kami tak undi PH ni Start nk burukkan Tun dah.. 😊 Dulu beriya2 mau TUN M teruskan. Spin selagi boleh.. Masing2 bengkok maunye Lurus.. 😁😁🤣😂😅 Babi dan mula spin ..



PAS respects non-Muslim rights, but beer brewing is not an 'essential service'

Anwar failkan semakan keputusan Mahkamah Persekutuan

PKP lanjut atau tamat diketahui 72 jam lagi

Kit Siang wants emergency Parliament sitting to work out MCO exit plan

Straight fight between Muhyiddin and Mukhriz for Bersatu presidency

Anak saudara Neelofa sembuh Covid-19

Tidak sempat ambil BPN, dua sahabat maut dipanah petir

Write Comment

Thank you for your comment.
Please try again later.

Latest News

News

27 February 2020, Thursday News

Previous news

Ranau MP replaces Facebook status denying leaving PKR for Azmin | Malay Mail

Next news

PH mahu Mukhriz teruskan perancangan