Transaksi tol RFID bermula 10 malam esok - Utusan Digital

14/1/2022 5:18:00 AM

Transaksi tol RFID bermula 10 malam esok

“Jangan lupa untuk menambah nilai baki ke dalam Touch ‘n Go eWallet terlebih dahulu kerana tag tersebut tidak mempunyai baki setelah dipasang.'

Transaksi tol RFID bermula 10 malam esok

Menurut PLUS, pelanggan lebuh raya PLUS digalakkan beralih kepada sistem pembayaran menggunakan Tag Touch ‘n Go RFID untuk perjalanan yang senang, selamat dan selesa.Katanya, tag Touch ‘n Go RFID boleh digunakan untuk transaksi tol di lebuh raya dalam masa satu hari atau 24 jam pendaftaran dan pemasangan.

“Jangan lupa untuk menambah nilai baki ke dalam Touch ‘n Go eWallet terlebih dahulu kerana tag tersebut tidak mempunyai baki setelah dipasang.“Buat urusan tambah nilai dengan lebih mudah, pada bila-bila masa dan di mana juga menerusi Aplikasi Touch ‘n Go eWallet,” jelasnya dalam satu hantaran di Facebook rasminya, hari ini.

Read more: Utusan Malaysia »

How EVO 2022’s Banger Of A Soundtrack Almost Missed The Show

Mega Ran, Casey Williams, and Zaid Tabani dish on the challenges of creating EVO 2022’s official soundtrack Read more >>

TNG eWallet is offering RFID tags with RM5 cashback and free shipping - SoyaCincauWant to buy a new TNG RFID Tag? Touch 'n Go eWallet is offering free shipping and RM5 cashback. You can link up to 10 RFID tags to a single eWallet account.

Cabaran baharu buat Intan | Harian Metrorap Pelakon Intan Najuwa kembali menjadi sebutan penonton apabila muncul dalam drama Bunga Hati yang ditayangkan setiap Isnin hingga Khamis, jam 10 malam di Astro Ria, bermula semalam. ASXH. G1234567890

Apa nasib Shahidan malam ini? - Utusan DigitalApa nasib Shahidan malam ini? Gantung jer Buang jer dia ni..bukan rugi pd parti.Biar dia join Bersatu,ngok nasib dia mcm mana.. Pecat je shahidan_kassim ...tak rugi.Lagi pun bilangan kerusi parlimen UMNO sekarang pun macam tak ada beza pun ada majoriti dari parti bunga.Ada PM IsmailSabri60 dari UMNO pun macam kena tarik hidung dgn bunga.harap DrZahidHamidi dapat bertindak cepat

Remaja `jenazah' dipenjara 10 hari, denda RM4,000 cuba curi tabung masjid - Utusan Digital“Tahu apa salah awak? Duit orang bagi (dalam tabung) untuk masyarakat dan pembangunan masjid. Awak curi dan letak dalam bilik jenazah pula. Harap benda ini jadi pengajaran dan kesedaran pada awak.'

MFL cadang saingan liga bermula 8.15 malam | Harian Metrobolatime kualalumpur Liga Bolasepak Malaysia (MFL) merancang untuk mengubah waktu sepak mula beberapa perlawanan Liga Malaysia (Liga M) pada 8.15 malam, berbanding 9 malam seperti musim sebelum ini.

Wanita jadikan lipas mati sebagai kanvas lukisan - Utusan DigitalTetap lari bila jumpa lipas, lagi-lagi lipas terbang

PETALING JAYA: Transaksi tol menggunakan teknologi Identifikasi Frekuensi Radio (RFID) untuk kenderaan ringan persendirian (Kelas 1) dilaksanakan di laluan Juru, Pulau Pinang hingga ke Skudai, Johor di Lebuhraya Utara-Selatan (PLUS) bermula 10 malam, esok.for petrol .© 2022 Harian Metro, New Straits Times Press (M) Bhd.KUALA LUMPUR: Mesyuarat Majlis Tertinggi (MT) UMNO malam ini dijangka memutuskan beberapa perkara, antaranya tarikh Perhimpunan Agung UMNO yang ditangguh sebelum ini berikutan banjir baru-baru ini.

Menurut PLUS, pelanggan lebuh raya PLUS digalakkan beralih kepada sistem pembayaran menggunakan Tag Touch ‘n Go RFID untuk perjalanan yang senang, selamat dan selesa. Katanya, tag Touch ‘n Go RFID boleh digunakan untuk transaksi tol di lebuh raya dalam masa satu hari atau 24 jam pendaftaran dan pemasangan. From the TNG eWallet home page, tap on Toll >RFID. “Jangan lupa untuk menambah nilai baki ke dalam Touch ‘n Go eWallet terlebih dahulu kerana tag tersebut tidak mempunyai baki setelah dipasang. “Buat urusan tambah nilai dengan lebih mudah, pada bila-bila masa dan di mana juga menerusi Aplikasi Touch ‘n Go eWallet,” jelasnya dalam satu hantaran di Facebook rasminya, hari ini. This promo is running from 5th January to 31st March 2022, and is limited to the first 500,000 orders. PLUS juga menyarankan pelanggan lebuh raya membuat penetapan tambah nilai automatik bagi memastikan baki pada Touch ‘n Go eWallet sentiasa mencukupi. Ini kerana Tun Faisal sebelum itu mendakwa Presiden UMNO, Datuk Seri Dr.

“Untuk mendapatkan dan memasang tag tersebut melalui Pusat Pemasangan RFID, rujuk https://rfidregister. If you have multiple cars, you can link up to 10 TNG RFID tags to a single eWallet account.touchngo.com. You can set the eWallet to top-up a preset amount when the existing balance dips below a certain level (e.my/fitment-centres. “Anda juga boleh mendapatkan tag tersebut secara online melalui pautan https://rfid. top up RM100 when the balance dips under RM30). Selain itu, beliau juga turut didakwa mengedarkan draf usul yang jelas bertentangan dengan keputusan parti kepada ketua-ketua cawangan dan ketua-ketua sayap cawangan, malah membuat ucapan yang bertentangan dengan keputusan parti kepada ketua-ketua cawangan dan ketua-ketua sayap cawangan.

touchngo.com. Existing TNG and SmartTAG lanes are still available and they will be replaced with RFID in stages according to demand.my/buy-rfid-tag. Untuk maklumat lanjut sila klik https://rfid. For those who need help with installing the tag, can purchase TNG RFID at an.touchngo.

com.my/faq atau https://rfid.plus.com.my/faq.

html,” katanya. – UTUSAN ONLINE .