Tony Pua angkuh, berlagak macam menteri, kata Dr Mahathir | The Malaysian Insight

Tony Pua angkuh, berlagak macam menteri, kata Dr Mahathir

Tony Pua

7/12/2021 9:30:00 AM

Tony Pua angkuh, berlagak macam menteri, kata Dr Mahathir

Sebagai setiausaha politik, kamu patut lapor keadaan politik negara, bukan ke sana ke mari buat dasar kerajaan, kata bekas perdana menteri.

Salin URLBekas perdana menteri Dr Mahathir Mohamad menyifatkan bekas setiausaha politik menteri kewangan, Tony Pua sebagai seorang yang sombong dan berlagak seperti menteri ketika memegang jawatan tersebut waktu Pakatan Harapan memerintah negara. – Gambar fail The Malaysian Insight, 7 Disember, 2021.

Embrassed Moments ! Celebrities are Caught on Camera Like This

TONY Pua angkuh dan berlagak macam menteri sedangkan beliau hanya setiausaha politik, kata Dr Mahathir Mohamad, menjawab bidasan pemimpin DAP itu terhadapnya ketika mengulas petikan memoir terbarunya yang akan dilancarkan hujung minggu ini.Dalam bukunya

Capturing Hope: The Struggle Continues for a New Malaysia, Dr Mahathir mengupas tentang seorang pegawai kanan kepada bekas menteri kewangan Lim Guan Eng yang dakwanya masuk campur dalam urusan dasar kerajaan.

Read more: The Malaysian Insight »

Penang CM to Kedah MB: See you in court! [NSTTV] | New Straits Times

GEORGE TOWN: See you in court!

chedetofficial ni asyik tunjuk 1 jari dia kat banyak orang tp dia lupa dimana 3 lagi jari dia tunjuk! Yes! Dirinya sendiri!. Dia lupa dia lebih angkuh, berlagak macam dictator masa 22 tahun pemerintahannya hingga dpt gelaran Mahazalim, Mahafiraun & Macam² gelaran! senile? Ko tu yg angkuh sial Semuanya tak betul melainkan BOBOI & SEMBURIT.

Semua kau salah orang lain ..yang kau buat mcm² helah dgn DSAI tak nak dibukukan pulak..sudah² la ...menyampah Setuju, salah DAP lagi, hehehe The_Mamu nak backup mana satu? atok kau ke parti kau? Mn suara bilut snyp sunyi jer bila atok bersuara. Inikah seorg yg sesuai mengganti dato seri anwar ibrahim sbg pm atau ketua pembangkng.

Tony pulak dah. Sbb Tony tak layan permintaan Atok untuk menolong cronies lah Tun M kan PM masa tu, apa PM buat? Goyang telur lawat Jepun ulang alik, last last letak jawatan tiba tiba sebab tak nak serah kuasa. Padahal Mahathir yg angkuh, berlagak mcm Tuhan

Tony Pua sangkal dakwaan Dr Mahathir beliau campur tangan urusan kerajaan | The Malaysian InsightSetiausaha publisiti DAP berkata ini bukan kali pertama Dr Mahathir membuat tuduhan berkenaan. Kera kena Belacan

SnoooZzzeee Si tua bangka ni semua orang salah.. Dia je betul 🤣 Kerja dia memecahbelahkan. macam setan. Atok cakap buat salah dan masa tersuntuk nak buat correction tapi tak nampak pun, nafsu saja dirasai Atok boleh open challenge lihat dambutan mcm mana Klu challenge nafsu maka dia kalah. Dia layak, apa salah, dia lebih layak cuma polisi bumi yang tutup dunia

Why now he is washing dirty linen in the public. If u have issues internally since u were a coalition party...sort it out. Is this a true statement or sensationalised by Media? Kau yang bodoh nak pertahan kroni dan perasuah yang menang kontrak yang merugikan negara!

Tony Pua refutes Dr Mahathir’s claims he interfered in govt business | The Malaysian Insight Tony Pua refutes Dr Mahathir’s claims he interfered in govt business Terasa kot haha only malaysianow has access to mahathir's book? 🤔 Tun oh Tun

Dr M: 'Arrogant' Pua behaved like a minister during Harapan administrationBusinesspersons complained about Pua's attitude, says ex-PM. I think Dr M is attacking Muhyiddin's moles in DAP. Will he attack Yeo Bee Yin also? And Ong Kian Ming? And Liew Chin Tong? Hahaha. Lame Highly educated fellow who thinks his brain is the best in the world but he lies about abolishing highway tolls!

Tony Pua denies making threats against property developer in previous role as finance minister’s aide | Malay MailKUALA LUMPUR, Dec 7 — DAP MP Tony Pua today denied that he had ever “threatened” the developer of the Exchange 106 skyscraper at the Tun Razak Exchange (TRX) in his previous role as the finance minister’s aide as alleged, adding that he had never met or spoken with the person in question.... Blame Uturn Critic n Denial always DAP best traits. The Best Traits were LiesFake Manifesto last GE. Then Blamed Critics n Uturn when Failed to materialize the LiesFake Manifesto. With LGE the Stupidest finance Minister ever the Boss. Of course he'd deny, he's a liar. Tony has nvr met th actual developr but wht abt othr officers frm th company? No matter how he spins this, he was a polsec to a politician, not a govt servant. He has no business going around poking his crooked teeth into govt affairs. He must have offended someone's crony...

Tony Pua refutes Dr Mahathir’s claims he interfered in govt business | The Malaysian Insight Tony Pua refutes Dr Mahathir’s claims he interfered in govt business Terasa kot haha only malaysianow has access to mahathir's book? 🤔 Tun oh Tun

Tony Pua sangkal dakwaan Dr Mahathir beliau campur tangan urusan kerajaan | The Malaysian InsightSetiausaha publisiti DAP berkata ini bukan kali pertama Dr Mahathir membuat tuduhan berkenaan. Kera kena Belacan