Tangan cedera tersepit mesin pengisar | Harian Metro

Kuantan: Pekerja kilang keropok di Kampung Chendor di sini cedera di tangan kiri akibat tersepit di dalam mesin pengisar, hari ini.

Kuantan, Pahang

15/5/2021 1:04:00 PM

Kuantan Pekerja kilang keropok di Kampung Chendor di sini cedera di tangan kiri akibat tersepit di dalam mesin pengisar, hari ini.

Kuantan : Pekerja kilang keropok di Kampung Chendor di sini cedera di tangan kiri akibat tersepit di dalam mesin pengisar, hari ini.

Read more: Harian Metro »

Murder of mum and baby: Suspect to go for mental health check

JOHOR BARU: Police will refer the man who allegedly murdered his wife and baby son on Monday (July 4) for mental evaluation. Read more >>

Wow

Sarung tangan Top Glove dirampas lagi di AS | Harian MetroKuala Lumpur: Top Glove Corporation Bhd mengulangi komitmen bekerjasama rapat dengan Jabatan Kastam dan Perlindungan Sempadan Amerika Syarikat (CBP AS) untuk menyelesaikan isu berkaitan perintah tahanan pelepasan (WRO) dan penemuan penggunaan buruh paksa terhadapnya. “Top Glove” tukar je lh nama ke “Bottom Glove” Mmg topglovecorp paksa suruh kerja je.. penting Kn diri semata2 ke untungan

Varian ganas cetus 'tsunami' kes harian Covid-19 | Harian MetroKuala Lumpur: Malaysia kini bukan sahaja berhadapan dengan ledakan kes harian baharu Covid-19 tetapi juga perlu ‘berperang’ dengan varian koronavirus yang lebih ganas dan mampu mencetuskan kadar jangkitan serta kematian yang lebih tinggi. malaysia takut nak korbankan kejatuhan ekonomi..sebab tu x nak buat total lockdown, tutup kilang apa semua..so, hadaplah rakyat covid ni sampai kiamat ye.. Salah siapa semua ni? Paper ni kalau nak sensasikan berita memang pandai benda masih under control lg kot

Dijangka berlaku lonjakan kes harian - Dr Noor Hisham | Harian MetroKuala Lumpur: Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) menjangkakan akan berlaku lonjakan bilangan kes harian Covid-19 seperti berlaku di luar negara susulan penularan varian baharu dalam komuniti. Dah tu buat lah lock down penuh, kerajaan bagi duit belanja kat rakyat. Moratorium automatik dapat Ini semua salah Yahudi bila orang suruh buat mass testing untuk semua kerajaan senyap pula? DGHisham

Mesin tak sehebat pengalaman | Harian MetroTransformasi pendigitalan dilihat semakin menjadi satu keperluan yang mendesak merangkumi semua sektor perkhidmatan dan ekonomi di negara kita. Dalam hal ini, golongan pekerja mula bimbang dan berhadapan dengan pelbagai cabaran dalam memastikan jaminan masa depan kerjaya masing-masing.

Jasamu tidak ternilai | Harian MetroPendidikan adalah teras yang sangat penting dalam membentuk sahsiah dan peribadi seseorang Muslim. Dalam sejarah tamadun manusia, Allah SWT mengajar Nabi Adam AS semua kata nama ketika baginda berada dalam syurga dan menerangkannya kepada malaikat. Sepertimana Allah SWT berfirman dalam Surah al-Baqarah ayat ke-31 yang bermaksud: “Dan Ia (Allah) telah mengajarkan Nabi Adam AS, akan segala nama benda-benda dan gunanya, kemudian ditunjukkannya kepada malaikat lalu Ia berfirman: “Terangkanlah kepada-Ku nama benda-benda ini semuanya jika kamu golongan yang benar.” Mmg betul pun. Dari dulu pun CIKGU mmg kerjaya yg mulia. Cume ada 'tangan2' hina yg ganggu gugat CIKGU2 MALAYSIA ni seperti KPM, PPD & JPN. Dorg ni semua acah2 bagus dlm menentukan hala tuju Guru. Sudah tiba masenye Guru2 dibebaskan daripada belenggu beban pengkeranian.

© 2021 Harian Metro, New Straits Times Press (M) Bhd. A part of Media Prima Group.