Tak mengaku salah memandu dalam keadaan mabuk

PEMANDU Nissan Grand Livina mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret Kuala Lumpur, hari ini, atas pertuduhan memandu di bawah pengaruh alkohol sehingga menyebabkan kematian penghantar makanan, awal pagi tadi.

1/6/2020 7:35:00 AM

kualalumpur Pemandu Nissan Grand Livina mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret Kuala Lumpur, hari ini, atas pertuduhan memandu di bawah pengaruh alkohol sehingga menyebabkan kematian penghantar makanan, awal pagi tadi.

PEMANDU Nissan Grand Livina mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret Kuala Lumpur, hari ini, atas pertuduhan memandu di bawah pengaruh alkohol sehingga menyebabkan kematian penghantar makanan, awal pagi tadi.

Mengikut pertuduhan, dia didakwa memandu kenderaan di bawah pengaruh alkohol yang mana kandungan alkohol di dalam badan sebanyak 161 mg/100 ml iaitu melebihi 81 mg/100 ml daripada had yang ditetapkan sebanyak 80 mg/100 ml.Justeru, tertuduh tidak berdaya mengawal kenderaan dan menyebabkan kematian kepada penunggang motosikal Honda EX5, Mohamed Zaili Mohamed, 44.

Gempa kuat landa persisiran Kepulauan Jawa Covid-19: Klang kini zon hijau I'm not the one who'll decide if Najib is guilty, says Sri Ram

Kejadian berlaku di Lebuhraya Sultan Iskandar ke arah Jalan Tun Razak, jam 1.30 pagi hari ini.Bagi kesalahan itu, tertuduh didakwa mengikut Seksyen 44(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 yang memperuntukkan hukuman denda antara RM8,000 hingga RM20,000 dan penjara antara tiga tahun hingga 10 tahun serta lesen memandu dibatalkan.

Read more: Harian Metro »

MalRusydi Mbuk lagi tu Langar orang lain kau tak rasa bersalah..tunggu..orang lain langar keluarga kau.. Kalau kerajaan tak hukum gantung sampai mati, i wonder if somebody will do it. I wonder la Dah terang lagi bersuluh .. yg bgi hukuman ringan pada org mcm ni .. lgi banggang dr si pemabuk jahanam ni..

tak selamat dah nak memandu atas jalan raya🤷‍♂️ Dh tu sape yg salah? Tayar dia? Ke salah jalan raya? Orang sudah dilanggar mati, masih boleh bagi luang untuk tidak mengaku salah...Saya harap mabuk mengakibatkan kematian orang, terus dipenjarakan sampai mati. Hukum mati je Seksyen 44(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 yang memperuntukkan hukuman denda antara RM8,000 hingga RM20,000 dan penjara antara tiga tahun hingga 10 tahun serta lesen memandu dibatalkan HukumanSendeySangat PemabukPembunuhDiHukumBunuhLa

Kepala bapak kau tak mengaku bersalah nisariduan Ni semua buto la. Takkan nak kena rusuh mcm US dulu baru nk ketatkan undang2 mabuk ni Bodoh apa mengaku tidak bersalah. Bullshit.. Sakit hati aku setiap kali baca news kes mati kene langgar dgn drunk driver then mengaku tak bersalah🤬🤬 kalau jumpa dpn2 dh lama ak kahak kan 🤬🤬🤯🤯

Harab dijatuhkan hukuman berat!! ThisvMadefaker shold be hang Arak ibu segala maksiat Mana ada yg mengaku😏😏. Hukuman berat perlu dikenakan atas pesalah yg memandu di bawah pengaruh alkohol yg menyebabkan kematian ni.... Agak sukar pesalah mengaku bersalah. Tambahan jika fikiran tak waras ketika itu. kalaulah malaysia ada 'the punisher'

Dasar si pembunuh...dh mabuk x mengaku pula..dia mengaku ke yg dia mabuk !! Menyusahkan laa manusia mcm ni. Dah buat salah taknk mengaku. Ni kes berak tepi jalan tp tuduh org lain. Hutang nyawa dibayar nyawa Asal mabuk langgar mati orang melayu..kenapa kau tak langgar bangsa kau BABI? makan BABI perangai pun BABI...

Ini bukan manusia..ini BABI..BABI je perangai macam ni.. jywams gantung terus endwithz_ 1. Tutup kilang arak 2. Tgk pemandu tu pergi keman sebelum kejadian... siasat sampai lubang cacing Arwah kene seret 2km , hmm 😑😑😑😑 Law of jungle.. mmg puki la... susah mcm ni... jgn paksa Rakyat take law to their own hand

iffahs_ Kebab*an apakah yg ku baca ini ?!! Aku tak faham betul apa yg susah sgt nak pinda hukuman untuk pemandu mabuk ni. Sampai nak kena buat survey dulu bagai 🤦🏻‍♂️ nak tunggu berapa ramai lagi mati kena sondol wei. Bangun la wahai Malaysiakuuuu. Semoga dapat hukuman yang setimpal, yang paling penting kebajikan keluarga simati harus dijaga.

bodoh abadi..sah² bersalah tapi takmau mengaku..barua betoi!! kepala bapak dia tak mengaku bersalah anjing betul. hukum gantung !!! AfifJafri Kepala bapak kau botak tengah mengaku tak bersalah lagi haihh WTF Ok aku bukan student law so nak tanya kenapa takleh hukum bunuh eh ? Aku sakit hati sangat dah dengan pemabuk2 semua ni

Pls hukum gantung!!!! Kepala bapak kau 🖕🏼 Babi Nak tengok gak dia kena seret balik pakai Nissan tu dari Klcc ke Timesquare dah alang2 tu lalu Pavi skali. Bodoh.. dia pn kasi mati lah. Xguna simpan org mcm ni Dah tu? Yang langgar arwah tu kereta full automatik auto pilot ke apa? mmg celaka ini org... sudahlah mabok, langgar lari, dan menyebabkan kematian frontliner! lagi xmahu mengaku bersalah!!!

Kau da seret motor tu punya jaoh ,laginx ngaku salah 🤬 Siti kasim mana siti kasim? Celaka lah kau. Mengapa kau dijadikan hidup sebagai manusia Owh, so u are drunk? then u drive, then u hit a person then the person die but u r not the one at fault!! So salah sape? The car is it? Or the person for living in a same world with an ignorant, no guilty feeling and stupid assholes like you who dk driving under alcohol +

Pastu sapa yg pandu? Babi ke kitapijak Takde bomoh handalan ke kat twitter ni. Mintak tolong santau dia ni, kalau sekadar denda je diberi.. Farouknanana Mati mandatori eloknya spesis cb ni dah mengaku tak bersalah memandu dalam mabuk. sedar la tu. niat membunuh la tu. ariff_mdrohimi 🐷🐷🐷 Tengok dekat berita tadi macam tangan dia siap 👍 macam s!L 😡

Dah langgor org sampai mati boleh ngaku x bersalah? Dah mabuk masa tu mmg la ko boleh ckp x bersalah. Undang2 hukum pemabuk di Malaysia dah lapok! Pemabuk tak takut. Kerajaan boleh bagi semua sectors Buka tetapi takluk kepada syarat kerajaan Malaysia yg ketat. Kedai rambut boleh buka Hanya 3jam atau 1 jam operasi. Sekolah kerajaan Dan swasta Dibahagikan kepada 2 time table 2 sesi 9am to 6pm 3hari sekolah 2hari tutup. rotating class

dahla takde hati perut bodoh laktu. cepat cepat lah mampus Tak payah nak sembang lebih..buang masa. Ada kemalanga maut melibatkan pemandu mabuk ..cerita bnyk sorry..pemandu tu pun MESTI JUGA SAMA MAUT. Ok clear . Apsal bukan 302 ni AGCPutrajaya ? Kami mahu ditukar kepada 302 kanun keseksaan Apa perbezaan kesan dari minum berakohol & memasukkan dadah dalam badan? Tiada, kesan yang mengkhayal tetap sama. Makna kata, undang2 memasukkan benda yang mengkhayalkan ke dalam badan kena sama. Baru adil. Amacam gais? Kalau suka dengan cadangan ini, retweet la banyak2.

imagine! the one who drunk is a malay. surely not becoming discussion for a long time. lol. special race haaa. Memang dia x salah.. Jalan raya tu yg salah sebab warna hitam... Arak tu pun x salah.. Yang salah botol arak tu sbb x bocor... Nyawa dibalas nyawa lahh.. pikir ape lagi Setakat saman ni diorg tak takut...selalunyaa org mcm ni semuanya set2 kaya.. diorang takde hal lahh kalau nak bayar saman nii..

Mana sia tau sia mabuk. Kat bandar bolehlah cuba luar bandar jam tu jugak kena tibai dgn paip besi, kayu besbol, stereng lock etc. tak baloi kalau gantung lesen je. paling kurang penjara 263 tahun 🇨🇳🐷 Tv pun sembang up cerita... sudahnye yg cibai yg menang Tengok video dia. Lepas seret motor, boleh tunjuk isyarat 👍🏻 Sial.

Oku card PEMABUK PEMBUNUH! Botak kan kepala dia lepas cap tato aku pemabuk dan pembunuh Bodoh. Dah sedap mabuk langgar orang sampai mati lepastu senang nak lepaskan diri. Seumur hidup lah kau hidup dlm bayangan org yg kau langgar tu dik Guna kad OKU ke ? Ape babi x ngaku salah..habis uh yg bwk kete sape...saka ko kew.....hawaunyew

Fucek gilaaa Org mcm ni pukul dulu bagi patah semua tangan kaki nya baru serah kat polis, hahahahahah ni melayu la bukan cina!!melayu kan ada hak keistimewaan mcm yg dorang ckp kita ni kan mcm orang kulit putih tu kita kan tindas dorang ni tk bgi dorang mbuk tak bgi dorang kerja klau nak kerja kena pandai bahasa melayu dlu lupa ke!!! 😪🤫 ytjt PemanduMabukPembunuh

Xnk ngaku slh itu dia punya pasal xde org nk amik tahu sbb bukti dah ade,konkrit lagi Wow tak ngaku salah ? Habis tu kereta gerak sendiri? Smpai 2km walaweh Cb ah Nak tunggu pemandu mabuk langgar anak menteri dulu ke baru nk ubah law? 🧐🤨 Hanya boleh Minum alkohol semasaa dlm tahanan.. sykt minuman keras tajaaa

dia pembunuh harus ke tali gantung..jg jadi alasan mabuk dia boleh telepas jek.sepatut pemandu mabuk meyebabkan kematian adalah hukum gantung sampai mati... Jap, tak geti cakap bahasa malaysia ke kat mahkamah siap ade jurubahasa. Ini lagi Aku angin ngn orang camni. Nak kerakyatan, nak claim privilege.. bahasa malaysia tak tahu.. kau mati jelah apek

Kat padang mahsyar dia takkan terlepas PemanduMabukMembunuh Please lah ! Nyawa balas dengan nyawa ! Cina Babi ! Ini ajelah.. Buang masa aje! Sihat tuan trafik tu , Ko langgor orang sampai mati pastu heret motor dia bawah keter ko ada hati ngaku tak bersalah? Konon nak mintak ringan hukuman ah?!! Ko dah bunuh orang ko nak carik jalan nak hidup macam biasa Pale hotak ko!!

🖕🏽🖕🏽🖕🏽🖕🏽 please lah malaysia kalini jangan lepaskan musibat ni..kami nak dia ke tali gantung.. Wow, still had the audacity utk mengaku tak bersalah. mcm mane blh xngaku? emm... bagus sungguh, org lain yg drive kot, xpn die ni robot, ade klon.. 🤣🤣🤣 selamber je xngaku.. Rupanyaa mangsa yang kena langgar tu pakcik dia. Aaah kesiannya weh 😢😢 pls do something laaa tak nampak lagi ke lepas sorang2 😭

Kad OKU tengah buat ke tu? da magistrate bengap paham ke ape yg diterjemahkan tentu la mengaku tak bersalah. ape beza nya orang mabok pi langar mati dgn orang tak mabok. cara halal bunuh orang melayu. polis pun biul 2 kali lima sign magistrate. ape yg susah sgt nk letak hukuman utk pemandu mabuk ni. negara lain takde undang2 utk pemandu mabuk ke? susah nk haramkan. letak je la hukuman berat, kasi sebat libas tu penting. biase dia ni!

Hmmmmm.. berita, mmg nk bg lg sensasi. Yg dia tak ngaku salah tu mybe nk try la kot2 dpat hukuman rngan ke cm mna? Haihh.. P mabuk tembak langit sana sini..pastu balik langgar orang mati...hg mmg babi! Aku Salah satu kesilapan yg tukang hentikan dia tu, patut bukak pintu terus jab muka. Seterusnya biar sendiri tentukan. Baran dh ni tengok

Entah² masa dia ckp tu pun dia tengah mabuk lagi, tu pasai tak ngaku 🤪 maybe macam savage tapi hukuman setimpal untuk kesalahan macam ni bagi dibantai masyarakat je. mati pun takpe, undang undang boleh bayar kot macam mana nak expect justice. lancau Ini klau dibiar lama lagi undang² ringan utk pemandu mabuk...aku rasa rakyat akn ambil tindakan sendiri....terlepas je hukuman tunggu lah kena buru nnti...

🖕🏽🖕🏽🖕🏽Wtff this mf just drag the bike for 2 Km siap tunjuk 👍🏻 and boleh mengaku tidak bersalah.if you guys going to leave him by just letting him to pay fines.Congrats you just made the nation situation officially worse and prepare for nightmare and chaos ! Gila la macam ni, lepas satu, satu lagi kes, pastu ada lagi.

Asal kau taknak ngaku salah pulak pantek? Cb 🤬 OKU otw 5:45 °...Dan SESIAPA yang tidak menghakimkan MENURUT apa yang Allah MENURUNKAN, maka mereka itu orang-orang ZALIM. Luka dengan luka, patah dengan patah, mati dengan mati. So, yang mabuk kasi matilah baru adil. Fuck this guy fuckkkkkkk !!!!! Ha lagi , langgar la lagi babi . Aku dah penat tengok kes macam ni asyik tak mengaku salah . Lepastu , terlepas . Butoh butoh butoh 2x5 5xbabi

Memang lah dia x nak mengaku. Dia ingat dia mona fendy ke. Pemandu celaka. Kerajaan cepat2 haramkan minum arak di tempat awam semasa CMCO (orang tertekan). Buat serbuan dan saman terus yg minum & bagi minum di kedai. Minum saja di rumah, kalau mahu. Hadkan masa penjualan arak juga. Nyawa tak boleh diganti.

Hukuman x setimpal dgn kesalahan.... abis kalau aku bawa keta aku suke suki langgar orang... N kena tangkap tp xnk megaku salah.. tu kira kes bunuh or kes langgar? N klu aku d tuduh membunuh bole x aku cakap aku tgh mabuk masa tu? Want to know the result of pemandu mabuk yg lain yang di hukum, kerajaan tak publish pun, adakah semua tak bersalah atau hukum ketuk ketampi saja? Banyak orang dah mati kena langar, polis pun mati or kita saja yg menyalak macam anjing kurap

ni mesti masih hangover, sbb tu x tau dia langgar org X mngaku jgk sama kes lnggar polis dkt kjang tu ..x mngaku jgk..main x mngaku semua ni hukumanmati takan kau langgar arwah sbb arwah tu hensem sgt ? Lagi isu pemandu mabuk... Ada sbb Islam haramkan arak. Harap sangat kerajaan dapat gubal undang2 seadilnya. Nak mabuk atau tak itu pilihan, sangat tak adil untuk orang sekeliling 💔

Mati dibalas mati baru adil Yang kena langgar dah mati.Yang melanggar hanya kena hukuman penjara dan denda jika sabit kesalahan.Pada saya memang tak adil hukuman ni. Kalau mabuk,langgar org dan mati..hukumannya ke tali gantung.Cuba tukar hukuman begini.Konfem tak berani org utk mabuk lagi. One word. Murderer.

jurubahasa mahkamah? Meaning apa ni? Rakyat Malaysia tapi x faham bahasa? Fuck tak mengaku salah apanya kalau mcm tu.Then senang sgt nak bnuh org kt mas ni . Cara dia mabuk pastu langgar orang pukimaakk betul risaulak kerja balik malam2 Jangan dijolok sarang tebuan yg nampak tenang2 tu . Balik2 benda sama je berulang . Jangan sampai sejarah yg berulang . Muak dah ni .

kalau x mengaku mabuk, charge membunuh dengan sengaja terus. Oiii bangsa ni spesel skit. Keistimewaan dia, mcm tk paham bahasa kebangsaan dan senang apply kad OKU. APA? Jgn racist? Statement aku ada unsur perkauman? HAHAHAHAHAHAHA nrlatiqahijkl_ Dalam dunia ni bersepah air yang boleh diminum kenapa arak jugak yang kau cari... Hmmm

Senang yang teramat...pengaruh alkohol lps tu tak nak mengaku walaupun org lain dah dijadikan korban..🤔😠 Nak jadi macam kes Floyd kat US tu ke wanietieyy babi babi babi Ca ya nun alif. Babi ! Get these murderous drunkards off our roads.... bodoh Tunggu kau langgar mak bapak ko. Baru tau nak mengaku ke tak

Musibat ni patut kene seret ngan kete sluruh malaysia.....jenis pemabuk² ptut kene hukum dri netizen je...x perlu ke makhamah dh... Lahanat betul! Blh tak mengaku tu 😡 Jom semua pakat-pakat hukumangantungsampaimati untuk pemandu mabuk yang membunuh org caucibai taknak orakg rasis, tapi benda benda mcm ni la bagi rasis naik pundeh

PemanduMabukPembunuh bayar nyawa lah Muak dah baca berita2 kes mabuk mcm ni. Kalau dia sendiri accident dan dia sendiri mati org tak hairan pun. Ini menyebabkan nyawa org lain (terutama org Islam). Dan sy muak dgn tindakan kerajaan yg sgt lembab dlm menangani isu ini 😡😡 21 tahun dh bunuh orng Please follow UAE

Dah bnyk kes kot melibatkan pemandu mabuk.. ish geram pulak dgn undang2 kita ni Kalau bukan kerana pkp mmg patut kita turun ramai² berhimpun secara aman (ayat cover) agar pemabuk dikenakan hukuman lebih berat. Dia buat statement sambil pegang moskovi ke babi ni Please fill in the survey by MoT if you want stricter laws on this matter:

pedoqpop Takat maksimum rm20k apalah sangat.. buat minimum rm50k ke rm100k & penjara 5 - 10 thn.. baru geng kaki botol ni fikir sikit. Ni 20thn perut dh boroi.. celaka Gantung sampai mati pls. Tiap tiap minggu mesti ada kes pemandu mabuk langgar orang tk mengaku salah? hampeh jilake betol palak ko.. Nak kami buat riot mcm kat US juga ke ? Kat US tu sorang mati, malaysia ni ramai dah mati sbb kena bunuh ngn pemabuk

klu undang² rakyat... dh x lihat dunia mamat ni faizzahadi kalau dia tak mengaku, dia still boleh lepas Kan? Cuma bayar denda je nanti? Stop your nonsense PemanduMabukPembunuh habis tu siapa yang bersalahOtak xde Terima kasih kerajaan johor dan badan kehakiman negeri johor kami menyokong hukuman anda 100% seperti ini PDRMsia HRHJohorII PolisJohor tahniah

PemanduMabukPembunuh PemanduMabukMembunuh MalaysiaAmanTanpaArak Mabuk lagi?.. bila nk hbis ni.. takkan kena guna gaya tersndiri masing2 kot baru habis kes mcm ni.. 🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷 TSMusaHassan Perlu dakwa penjual arak yg menyebabkan pemandu jadi mabuk. Bar, restaurant, kedai arak patut bertanggungjawab ke atas pengguna arak. Tutup kedai mereka atau gantung lesen mereka MuhyiddinYassin

mabuk lagi ni Skrg ni makin mnjadi² kes pemandu mabuk niy, elok hukuman setimpal laa... Nyawe dibalas nyawe.... Mcm DISENGAJAKAN plak... 😏😏 Pi mati laaa ArifNaj Apa lancau Kerajaan kami dah hilang sabar..kalau tak ada pindaan undang2 yang lebih berat berkenaan perkara ini. Jangan salahkan kami pulak bila kami ambil tindakan sendiri lagi.sampai bila...

Bangsa yakjuj makjuj Tak mngaku mabuk so mbunuh dengan sgaja ke acaner? Ke time dlm court tu hg mabuk sbb tu tk mngaku? Kalau dah melibatkan nyawa takkan nak lepas/mcm buat bodoh je! Kerajaan buat la something. Kalau mabuk langgar sampai mati ni Tak kena hukuman mati..kalau mcm boleh Tk aku nak bunuh orang sesuka hati?!Berapa byk lagi nak tgk rakyat malaysia mati katak dgn air kencing syaitan ni?

Aku tak faham betul, padahal alcohol tu sama je mengkhayalkan mcm dadah. Tapi dadah terus ke tali gantung kenapa tak apply sama mcm alcohol? Ha ketum tu boleh lak diharamkan. Asal tak haramkan arak? Oh lupa, org jual ketum tak bayar tax dkt gov🙄 otak ngko x ngaku salah ....dh thu mabok bawk kete buat ape panggillh grab ke teksi ni bwk kete mmg saje nk langgor org mcm ibarat org tuh bola bowling org mcm ni mmg x ptt dlpaskn hukum berat perlu utk org mcm ni klo x nnti ade yg berani buat dn jdi mngsa trbaru nnti mrsxette

tak dpt bayangkan kesedihan keluarga mangsa..bayangkan insan tercinta pergi kerana orang yg buat sesuatu utk memuaskan nafsunya,ttpi akibat perbuatannya itu telah menyebabkan org lain menderita..sudah ditangkap,tak mengaku mula.. Tapi kalau dia mengaku tak mabuk bukan kira dia sengaja langgar ke, tak kira memang ada niat membunuh ke? Sebab tadi siap nampak satu video dia buat 👍🏼 sambil seret motor tu.

Salah DAP..hasut menteri undang2 Kami..Taki2 romba Kalau kita santau orang-orang macam ni untuk kesejahteraan semua lapisan masyarakat kira berdosa tak, mohon pencerahan kepala buto mengaku tak bersalah! Smpai ke mahkamah mabuk lg akal nya..gampang! carahhhhhhhhh Wuuu tak mengaku 🤭 die ingt orang lain bodoh macam die kot.

Mengaku tk bersalah kepala Bapak kau laaa pedoqpop Ni mcm x buat keja sklh lpastu bla cg tnya ckp x brslah lol dh trang lgi brsuluh kot ko buat lgi x nk mngaku no wonder ada traffic jam 🙃 dunia akan lebih aman tanpa bangsa ni Mesti tak tenang hidup ko.sebab dah langgar org sampai mati. Silap2 mau bunuh diri pasni..

bodoh Hukuman setimpal- pesalah tanggung keluarga mangsa seumur hidup. Kalau pesalah tu tak de kerja, suruh keluarga pesalah tanggung. Fucek you Tak mengaku walau ada bukti, Lawyer islam terpaksa terima suspek untuk jaminan demi mencari rezeki, Hanya suara rakyat sahaja yang bergema Nyawa di balas Nyawa la bodo hukum gantung terus kau nak tunggu perbicaraan ape lagi haih aku geram betul lah

Kena bg hukuman gantung supaya mereka takut... Fuck off la org mcm ni! E1LaE1nas7 Layak nya hukum gantung ..Mati Sama Mati. Gantung pemabuk. Buat susahkan orang ja ape hukuman nya? nyawa cmne nyawa? U and your defense lawyer can go to hell. Habistu sape salah ek ? Kereta tu kot dia gerak steering sendiri. Bodoh cina

nama dah 'mabuk' mmg akal pon xwaras masa tu...mengaku jaa laa Babi punya MCA. Cina sesat belaan MCA ni kompom there’s a RECORDED VIDEO..... what else do u have to say for urself..... PemanduMabukMembunuh PemanduMabukPembunuh Mudah ye masih kata tak bersalah sampai bunuh orang. Macam mana ye rasa kalau family yang kau bunuh tu family kau sendiri?

Kami mahukan dia ke tali gantung!! x pnah dgr lg org bersalah mengaku salah dan mnta d penjarakan 😅😅 nazmi_razak tak mengaku kepala apak dia... tu la.. sibuk mabuk.. kalau langgar keluaga sendiri baru padan.. Tak ngaku salah! kesian keta Nissan tu kena masuk penjara, byk benar keta Nissan minum sampai mabuk, driver tu tak minum pun, keta yg salah, hakim skrg pening dgn kes mcm ni

Butoh A mom and a dad lost one of their beloved son And here you're said that you done nothing wrong when you already kill that person in a drunk condition!!! I think, you the one who should die in that accident!!! Yeah! Malaysia boleh 👍🏻 The alcohol level test shall determine the verdict. Kena laa nanti denda 5000... The law is making an ass of itself...

Amboi dah lah siap buat thumbs up eh Alah bangang. Baya aku je ni. Lahir tahun sama tapi perangai macam hanjeng. Dah tau mabuk takpayahla bawak kereta gi amik Grab je senang Lepastu sapa yg bersalah? Babi hutan? “Mengaku tidak bersalah” kepala buto. Cuba org langgar family kau pastu dia mengaku tak bersalah. Lancau

Nyawa utk nyawa dan byr pampasan pd keluarga simati Eh meh sini aku try langgar dia pula. Lepas tu aku cakap aku tak sengaja. Tadi sedap korek bontot. Tak nampak orang. Jahanam punya bangsa. Hahhahaha England jersi Hahhahaha mau tak mabok ernamh Wow, semudah abc! Babi Bahaya betul lah lepas ni aku rase dah boleh kot buat safety tips untuk morning meeting company aku keje ni,baru deme sedo sikit. Nak sngt safety tips ye asyik2 isu covid19 je. Siang2 pun mabokk ape ke hey nyeeee demee ni weiii

Tlg ikat dia kat pokok jambu..biar dia kena gigit dgn kerengga..baru dia tau erti penyesalan..😤😤 Senangnya x mengaku bersalah lepas ambil nyawa orang Yang ni pun ade card oku ke Tak kena dekat family dia lagi Pelik kenapa no ic muda je? ic beli ke apa ni? pedoqpop Bunuh org lpstu x mengaku slah, mcm anjing

Terajang perut dia sampai muntah arak tu Jangan sampai netizen ambek alih BABI .......SIAL .......POKEMAK 500X ........ PemanduMabukMembunuh Pundek pedoqpop Elok kena rembat santeira Salah DAP la ni Pukima punya manusia.. sudah langgar, seret itu motor bawah kereta smpi 2-3 kilometer sekarang tak mengaku salah lagi.. babi punya manusia

DrMahyuddin harap2 pemandu mabuk akn langgar anak menteri2... amin ya Allah mana ada orang mau mengaku salah, aduhh Boooo tahu bawak kereta, tahu lah tanggungjawab kamu di belakang stereng kereta tu! Boooo Jurubahasa jugak. Org malaysia ke bukan? As usual la...sb boleh cabar results alcohol breath analysis tu

Habistu kalau tak mabuk kau mengigau ke bawak kereta Eeee hangin lah aku Mabuk lg haram jadah betoi puak pemabuk ni. Membunuh org aja keja.. Hukum mati Buat macam Thailand. Bayar pampasan kat keluarga mangsa. Keluarga hilang punca pendapatan sapa nak tanggung? Dah mabuk tak mengaku...dasar cilaka Sudahlah mabuk langgar orang . Perangai macam sial ini org , patut mati ja orang mcm ni, tiada juga kegunaan dia ni untuk negara kalau dia hidup, hanya menghancurkan negara adalah 😠😠😠😠😡😡😡

Babi babi babi babi babi babi 😭 The real of babi Woi cibai.. boleh plak kau tak mengaku salah.. fuck la woii.... babi punya cina... lancau....! Kalau tak mabuk maksud nya mmg ada niat membunuh Mana aktivis2 haram jadah semua.. Time ni korang tak bersuara pulak.. Jadi aktivis tu pertahankan hak semua orang bkn pilih2 isu apa yg korang nk perjuangkan..

Kepala HOTAK KAU! Rot you in hell! Wife dia hilang tmpt bergantung la mangkok Memang cina cina mabok ni babi eh semoga keluarga arwah.. dapat pembalasan yang setimpal.. Aminn Pemandu mabuk dah tak bole bagi muka. Charge atas tuduhan membunuh terus. Cilaka. Nak pinda akta, nak tunggu sampai Julai? Dah ramai yang mati ni...🤦‍♂️😤😤😤

Fcuk off... 🖕 Tak pernah dengar mabuk ketum langgar org hidupketum PemanduMabukMembunuh FUCK OFF KEPALA BANA BUTOH ANJING ANJING PEMBUNUH PEMBUNUH PEMBUNUH FUCK OFF PEMBUNUH PEMBUNUH BODOH FUCK OFF PEMBUNUH PEMBUNUH STUPID HUMAN BEING FUCK OFF LA BABI PUNYA MANUSIA!!! Aku bunuh jgk diani satgi pastu aku mengaku tak bersalah

Eh! Ko bodoh ke? Tak mengaku bersalah.. apa alasan.. MABUK Kenapa yer kes menyebabkan kematian boleh dijamin..tak adil bagi mangsa kematian 😡😡😡 Mmg sial Ada sesiapa tak yg tau mcmana bleh berhubung ngn arwah mangsa utk bg sumbangan? mengaku tak bersalah palebana ko la dasar tahi Bodoh .. celaka Mcm sial ngaku tak bersalah. Klu dia ni lepas ko mmg tggu le. Undang2 m’sia ko lepas. Dgn rakyat kat luar belum tentu

Ni anak yang dimanja2kan ni. Mak bapa Bagi pakai kereta, bagi duit byk2 utk anak enjoy. Dah tu anak mabuk Ye, yg salah tu mangsa, dia salah cari pendapatan untuk keluarga dia mlm2 hari.. Hari2 kes yg sama.. What a world we live in! Sangat tidak adil ya. Untuk menjadi mabuk tu adalah pilihan individu, bukan tanpa niat. Tolonglah gubal undang2 yg adil dan setimpal. 😔

Kes di pahang..dituduh membunuh Mohon kes ini jg dituduh membunuh Ini bukan lg isu ketidakpatuhan undang2 jalan raya..puak2 ini mmg pembunuh! I look forward to hear his reasons. He has this audacity to plead innocence. He should have valid and strong reasons. Or else will prove that our system has broken.

Kau masuk je dalam kau tunggulah.. keturunan cina babi memang macam ni!!kimakkkkk!! Penjara jer seumur hidup... Kalau lepas langgar lagi lps ni... Dasar pembunuh Sudah terang lagi bersuluh..mana keadilan sebenar Kalau kau tak bersalah, siapa yang bersalah? Bapak kau? Mak kau? Hantu? Bingai betul!! Ni memandu budak sial ni.

🤬 santeira Buto HOW THE FUCK BOLEH MENGAKU TAK BERSALAH ? TAK CUKUP OBVIOUS LAGI KE Astagfirullah 🤦🏻‍♀️ Orang mabuk mna ade yg nk ngaku klu dah mabuk..tgh stim dikayangan.. Kat negeri ni takyah jual arak. Klu takngaku mabuk..kerana arak ernamh sila la berikan sepatah dua kata Bukti video dah ade. Tiada alasan.

Dasar pembunuh! PemanduMabukMembunuh Boleh lah kan langgar dia pastu salahkan pengaruh alcohol Tak payah penjara buat habis duit rakyat je kasi makan minum free. Kasi gantung sampai mati je, tu paling mudah dan jimat. dengan baju england dia ..... Lagi xnk mengaku anjing pnye musibat Pemandu mabuk ini babi, tuan2 puan2. Mohon segerakan hukuman mati untuk babi ini. Rakyat menunggu dan menilai. Kes langgar polis, pekerja kourier etc apa cerita?

Patutnya kena ada akta baru untuk pemandu mabuk yang menyebabkan kematian orang awam. Ni senang sangat setakat bayar denda lepastu penjara paling lama 10 tahun dan tarik lesen. Alahai malaysia punya hukuman macam 🤡 PEMBUNUH!!! Fucker Tp tindakan awak tu dh meragut nyawa orang. Tak mengaku celah mna lagi😒

Nyawa bayar dgn nyawa bro baru adil Harap kena 302 Kenapa mcm tk pernah nampak malays or foreigners drunk driving eh? Why always chinese/indians? Weyyyyyy kalau dia tak ngaku hukuman dia jd ringan je tau takkkkk sbb dia just mabuk bukan sbb membunuh dgn niat 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭 FazreenIdham Asyik asyik memandu mabuk tak mengaku bersalah . Dah check kan urine postive alcohol. Mana boleh drive masa mabuk . Bersalah lah tu sampai lamggar org pastu mati. Takde takde,polis jgn nak lepaskan dia ea kalau dia berduit.jgn smpi MY jadi cam US

Butoh tak mau mengaku. Pi mampus haram jadah. PUT THE MURDERER BEHIND THE BARS! IT'S CLEAR THAT HE WAS DRUNK AND GUILTY eddydaud Lakhanat mana nak ngaku dah x sedar diri mabok yg motor bawah keta ko tu binatang babi.. Dah langgar pastu tak mengaku bersalah. Babun! Macam mana boleh terfikir nak mengaku tak bersalah eh

CELAKA PUNYA BINATANG ..!!! HUKUMAN MATI LA HENDAKNYA ..!!! PemanduMabukMembunuh Fucek Alamak! Pakai baju England pulak tu 🖕🏽 Habis tu siapa yg salah!? Kampang apa sial tak mengaku fazleysa bagi alasan macam budak tak sekolah. tau² dari tanah besar ic lesen beli hmm Kalau dh test positive alcohol masih boleh xmengaku lagi... Ini pengakuan palsu!.. Boleh disabit menghina mahkamah pula...

Bodoh Asal nak kena tunggu sampai mengaku padahal dah terbukti pengaruh alkohol masa ambil statement. Penjara terus je la 3 tahun bila dah ada bukti pengaruh alkohol. Puak gini, sila meninggal. Tali gantung tempat layak untuk kamu. hah Astaghfirullah.. Astaghfirullah.. aku nak maki.. ya Allah .. Ya Allah..

This is pig 🐖 Byak pulak yg mabuk skrg ni.. salah siapa ? Gomen PN kah..? Gomen PH kah? Kereta kah..? Undang2 kat? Arak kah? or pemandu yg mabuk? Hadoiii PemanduMabukMembunuh Dapat kat aku ni.. Aku khaskan dr cabut gigi geraham dia smpi habis biar dia terseksa masa nak makan Kad oku is on the way guys. Esok lusa lepas la tu. Bangsa special kan tuu

Do fill up the survey, Malaysians! PemanduMabukMembunuh Aik. Salah la tu. Tak tau ka. Bdk skolah pun paham laa Nanti kalau hukuman dia ringan sangat boleh dah cari rumah mana nak bakar nanti Kalau bukan mabuk apa plak?...mimpi sambil bawak kereta ? eddydaud Next time kalau nak suruh mengaku Salah, pastikan deme ni mabuk dulu...

Aku panggil geng myvi langgar ko tahu la musibat!! Erghhhhhh! Betul ke, tu je? No wonder. Jenih bebal... dh langgar .. xmngku pulk Pale otak ko anjirr jangan sampai rakyat keluar merusuh sebab isu pemabuk ni. Please do something asap MuhyiddinYassin electric chair Kau bodoh x mengaku bersalah? Umur baru 21 lepas tu x mengaku. Sial la kimak. Orang baik2 cari rezeki buat foodpanda, kau senang2 mabuk langgar orang. Keturunan sialan. Apa aku peduli dgn bahasa aku, memang aku marah. Memang aku maki, kalau aku jahat lagi, aku santau lagi

Ngaku tak salah ape ny lagi.. Dah terang terang ko langgar dlm keadaan mabuk. Owh ye lupe. Org mabuk mana sedar.. Tgu hukuman gantung terus baru sedar kot😠 bingai apa tak ngaku bersalah. harap dapat hukuman sentimpal sbb memperlekehkan mahkamah' Elok rejam je kami ingin dia ke tali gantung ! Baik mati je la.

Gila Fuh tak mengaku bersalah. Bodoh!!!! PemanduMabukMembunuh ba alif ba ya bangsat Alamakk

Syok layan judi tak sedar polis datangBau Empat tahi judi yang leka melayan judi holo tidak sedar mereka dikunjungi polis dalam serbuan ke atas sebuah rumah di Jalan Mas, Bau, malam tadi. Ingatkan bau empat tahi. Rupanya bau tu nama tempat. Maaf😌😌 Bau tu tak jauh dari Kuching Sarawak

Korban cinta tak direstuiTehran: Hanya disebabkan mencintai lelaki yang 21 tahun lebih tua daripadanya, remaja perempuan dibunuh bapa apabila kepalanya dipenggal ketika tidur di dalam bilik di wilayah Gilan, barat laut Iran. opshield 👆sini Adik 20 leh kawin 40 apa citer ni tak faham Tak restu cakap la elok2 suka hati je nak penggal kepala anak. Ingat nyawa ada dua tiga ke? Adoi...x memasal...ingat senang ke mak dia mengandungkan dia n beranakkan dia?apa punye bapak daa

Tak perlu saring guru, pelajar jika sekolah bukabaganserai Tidak semua guru dan pelajar perlu jalani saringan Covid-19 sekiranya sesi persekolahan dibuka nanti, kata Timbalan Menteri Kesihatan, Datuk Dr Noor Azmi Ghazali. Uish bahaya gak kalau murid2 SBP dan MRSM since they are coming from different places and zone. Kena yang datang dari zone merah? Saring laaaa Jgn fikir tak perlu Prevention is better than cure As of this moment, semua parents risau. What assurance can you give that its safe? Not until 14 days Buka mulut je merapu...baik diam la

Alves bengang tak dapat gajibolatime Retak menanti belah. Itu perumpamaan yang sesuai untuk digambarkan dengan kemelut yang sedang dihadapi oleh juara Piala FA musim lalu, Kedah apabila beberapa pemain difahamkan bakal 'mengangkat kaki' meninggalkan pasukan.

Terkejut tular, Chong Wei mengaku tak suka menunjuk“Saya tiada niat untuk sebarkan apa yang saya bantu sebab itu saya tidak tulis dalam media sosial apa yang saya lakukan dan saya sendiri terkejut apabila semalam ramai yang menghubungi saya bertanyakan hal itu selepas melihat gambar saya memberi sumbangan kepada masjid. Semoga beliau mendapat Hidayah Allah dan terbuka hijab utk memeluk Islam

Bila tak dengar nasihat...Tumpat Bosan berada di rumah, keluar ke kedai runcit dan baru balik memancing antara alasan diberikan individu yang ditahan dalam Op Samseng Jalanan, petang semalam. Rakyat negeri mana tu yg degil sangat?