Bisnes, Pelabur, Bank Negara Malaysia, Bisnes, Bank Muamalat, Perbankan Islam, Siri Kedua, Sukuk Murabahah Subordinat

Bisnes, Pelabur

Sukuk Murabahah Subordinat Bank Muamalat dapat sambutan | Harian Metro

#Bisnes Bank Muamalat Malaysia Berhad (Bank Muamalat) menerima sambutan begitu positif daripada pelbagai latar belakang pelabur menerusi proses pelaksanaan terbitan Sukuk Murabahah Subordinat bernilai RM500 juta, baru-baru ini.

14/6/2021 8:00:00 AM

Bisnes Bank Muamalat Malaysia Berhad ( Bank Muamalat ) menerima sambutan begitu positif daripada pelbagai latar belakang pelabur menerusi proses pelaksanaan terbitan Sukuk Murabahah Subordinat bernilai RM500 juta, baru-baru ini.

Kuala Lumpur: Bank Muamalat Malaysia Berhad ( Bank Muamalat ) menerima sambutan begitu positif daripada pelbagai latar belakang pelabur menerusi proses pelaksanaan terbitan Sukuk Murabahah Subordinat bernilai RM500 juta, baru-baru ini.

Read more: Harian Metro »

King disappointed Emergency Ordinances revoked without his consent

PUTRAJAYA: Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah has expressed great disappointment with the government’s decision to revoke six Emergency Ordinances without his consent.

Sebuah pesan kepada Umat -Nabi Muhammad SAW bersabda, 'Saya ingin anda berkongsi mimpi yg telah diperlihatkan oleh Allah kepada anda, & menyebarkan pesan saya kepada orang ramai’, mimpi ilahi Muhammad Qasim tahun 2015. Ketahui lebih lanjut ttg mimpi ini di

Denial of vaccine IP waiver shows World Bank against global health | New Straits TimesIt is incomprehensible on why a waiver to be viewed as removing obstacles to ramping up the production of vaccines in developing countries.

Bank untung bukan lesen untuk beri moratorium pukal - Utusan DigitalOrang ramai perlu membezakan keperluan moratorium sebagai satu instrumen membantu rakyat dan bank pula sebagai sebuah entiti perniagaan yang bermotifkan keuntungan. Kalau majoriti peminjam jadi muflis, mana nak dtg keuntungan dah.. in the end of the day, bank pun akan sangkut jugak.. Rakyat dah boleh nilaikan apa tujuan bank2 tersebut, keuntungan semata2. Govt, tlg beri hak kpd developer utk buat financial house sendiri so rakyat x payah bergantung kpd loan bank. Moratorium bukan bermakna rakyat tidak mahu bayar balik pinjaman, rakyat hanya MENANGGUHKAN pembayaran untuk tempoh. Paham tak maksud MENANGGUHKAN? Hadoiii...

Israeli troops kill Palestinian teenager in West Bank clashNABLUS (Reuters): Israeli soldiers shot and killed a Palestinian teenager during a clash in the occupied West Bank on Friday (June 11), the Palestinian Health Ministry said.

Shahriza Mahmud harap dapat berjalan semula | Harian Metrokualalumpur Menurut Shahriza, dia masih belum boleh berjalan dan kaki kirinya mengalami sakit dibahagian saraf serta lemah.

Dapat seringgit pun rezeki juga... | Harian MetroKuala Lumpur: Penyanyi Hasnol tidak berputus asa mencari rezeki semasa tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 yang berkuatkuasa sekarang.

Kaji semula PKP 3.0 jika kes baharu harian turun bawah 4,000 | Harian MetroJohorBahru Kerajaan hanya akan menilai semula Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 yang dilaksanakan sejak 1 Jun lalu jika jumlah jangkitan harian Covid-19 negara mencatatkan bawah 4,000 kes. Senang saja buat pkp mcm bln Mac 2020 dulu comform kes 0 Covid-19 Ha haha....stop covid testing...confirm case single digit.....minggu dpn dah bole rentas negara Jangan kelam kabutlah...kau ni pantang kena sergah je dah menggelabah.