Rap, 'Sinar', 'Koronavirus'

Rap, 'Sinar'

Stesen radio Sinar mohon maaf

STESEN radio Sinar mencetuskan kemarahan warganet apabila memuat naik gambar grafik menunjukkan masjid dan dikaitkan dengan penularan wabak pandemik Covid-19 di akaun Facebook rasminya

29/3/2020 7:45:00 AM

Rap Stesen radio Sinar mencetuskan kemarahan warganet apabila memuat naik gambar grafik menunjukkan masjid dan dikaitkan dengan penularan wabak pandemik Covid-19 di akaun Facebook rasminya

STESEN radio Sinar mencetuskan kemarahan warganet apabila memuat naik gambar grafik menunjukkan masjid dan dikaitkan dengan penularan wabak pandemik Covid-19 di akaun Facebook rasminya

"Dengan rasa rendah dirinya, kami di Sinar memohon maaf atas kesilapan dan keterlanjuran yang berlaku dalam Facebook semalam. Kami sedar, ia mengundang kemarahan banyak pihak," katanya kepada Harian Metro.Rasidah berkata, pihaknya akan lebih berhati-hati dalam memastikan kandungan yang mengisi platform media sosial stesem itu pada masa akan datang, tidak menyentuh sensitiviti mana-mana pihak.

M'sians battling loss of jobs, not interested in party ratings - Syed Saddiq Remaja 14 tahun ditangkap khalwat Jiwa kental gadis penghantar makanan

"Dalam pada kita berjaga-jaga, ada juga benda yang terlepas pandang. Kami akui kesilapan itu dan akan pastikan, perkara sebegini tidak akan berulang lagi di masa akan datang," katanya.Grafik yang dimuat naik itu diambil dari sumber Twitter dan menunjukkan sekumpulan umat Islam masuk ke dalam masjid, dan keluar dengan jangkitan Covid-19.

Dalam ruangan komen, ramai yang mengecam tindakan Sinar itu sebagai tidak sensitif kepada umat Islam dan situasi krisis yang berlaku di seluruh dunia pada hari ini.Pihak Sinar juga memadam muat naik itu selepas menerima kecaman hebat daripada warganet.

Artikel ini disiarkan pada : Ahad, 29 Mac 2020 @ 12:21 PM Read more: Harian Metro »

Bab tu kita kena jga kerukunan beragama,jgn sikit sikit asal ada masalah maka yg disebut kafir, kafir punya puncalah ini dan itu. Xde otak 💩 Tak semua boleh dibuat lawak jenaka seperti panggilan hangit. Buat repot polis beramai² agar tindakan dpt diambil ke atas stesen radio SINAR yg sendu ini.. Tidak prihatin dan menyindir rakyat Malaysia

Sengaja ni, ... macam takda akal... Harap yang ni pun ditangkap. Moga PDRM kita tak puihh kasih. Ini sudah dikira menghina agama islam 😔 Boikot Sinar Fm. Damn. SinarOnline stesen sampah. boikot je la sinarfm ni Radio ni dah bersiar lama pun masih x reti dengan sensetiviti negara Malaysia. Ni stesen radio bodoh. Tiada sensitiviti

Maksudnya nak ckap org2 tabligh yang jadi punca virus ni..hello sinar_my ..ko ingat org2 tabligh ke yang makan mkanan exotic kelawar, ular, tikus smpai wujud Covid-19 ni kat dunia? Dorang pun jadi mangsa virus ni laaa. Kalau orang tak marah tiada mohon maaf la ya? Pokoknya siapa yg bawa dan sebarkan vairus itu di itjimak itu.Seperti dicina makan kelawar sudah berabad makan anak tikus sudah bekurun mengapa baru kini vairus itu ujud.fikirlah diluar kotak!

radio sinar ni takde org muslim beriman ke yg kerja... apsal hina agama sendiri Kurang ajoo..kerajaan tlg2 ambil tindakan kat stesen radio ni...x blh minta maaf je..aku boikot sinar mulai hr ni...boikotsinarfm Diorang ni kapir ke atau geng abdullah ubay moden atau geng2 melayu yang jadi barua cina DAP 🤣

anak main telefon kot 🤭 Benda ni jadi di semua tempat, kan... pasar, airport dan lain... sama jer... tp kenapa buat graphic masjid kan. Kalau buat kuil pun sy rasa penganut agama lain akan melenting juga kan. Irrelevant sebenarnya graphic ni. Do more bad than good. Then why harian metro still use this picture?

Bodoh...xkan sendiri pon x boleh paham..bebal agaknyaaa... radio sinar ni Dari DAP ke... Bahaya... jgn smpai org tk dngau radio dia sok 😅😅 We should never forget the fact that covid19 WuhanCoronavius originated from China and China used its people as vectors to spread the virus globally. We should never forget the the covid19 WuhanCoronavius originated from China and China used its people as vectors to spread the virus globally.

boleh je kot repot polis sbb menimbulkan fitnah, sebar berita palsu Mmg dah agak dah. Bad vibes shown. agaknya semua staff dlm tu orang bukan islam kot. mana sinaran kehidupannya? kesian Kepada semua warga Malaysia, SILA UNLIKE PAGE SAMPAH NI. dah kenapa? test the water kah? Emmm ape la..fikir dulu!!! Erm..

hat dok hingaq bab masjid ni kbyakan bukan dok pi masjid pun ..hahahah Ini bukan kesilapan.ini sure bukan budak umur 4tahun yang post gambar tu. Tidak sensitif lgsg... Bodoh...mcm Celaka perangai... SinarOnline Siapa graphic designer radio sinar? Ini lagi la.. X sensitif langsung Jgn main sensitiviti terutama agama.. Salah sikit je, kesan dia besar..

Lahai bodohnya Gambar macamni boleh datangkan persepsi yang sangat tidak baik kepada agama Islam.. kalau masjid tu ditukar kepada kuil atau gereja bagaimana impaknya? Editor ni boleh kena pecat. Tak sensitif langsung! akibat drp dah terlalu hebat(pd perkiraan mereka) ini yg berlaku..tak betul langkah...sekelip mata semua boleh merudum...hati2!

Celaka punya radio! Macam tak ada otak, dah melepas baruk nak mintak maaf, semua kat radio tu bodo-bodo ke? sebab tu kena tanyak pendapat dan nasihat dulu. Penting nya sesebuah badan atau firma mempunyai penasihat dalam bab agama. tak kira lah apa jua jenis dagang pun! eh geram. Buat hal pulak radio sinar nie..dah mcm group watsapp suka viralkan berita palsu, jgn bungkus lepas nie sudah.

benda kecik je ni. netizen je gelabah sebab tak paham apa maksud gambar ni

Sabah had operasi stesen minyak dari 6 pagi hingga 2 petangTetapi, ia memberi tambahan masa dari 2 petang hingga 6 petang untuk kenderaan membawa barangan penting atau operasi perkhidmatan penting saja. FMTNews PKP

Azwan Ali didenda RM17,000 kerana hina doktorHakim turut mengarahkan personaliti televisyen itu memohon maaf di mahkamah. FMTNews Doctor AzwanAli

Azwan Ali didenda RM17,000 kerana hina petugas Hospital Putrajaya | The Malaysian InsightAzwan, 54, juga membuat permohonan maaf secara terbuka di dalam mahkamah kepada semua petugas Hospital Putrajaya.

11 rumah kedai terbakarMuallim SEBELAS rumah kedai terbakar di Jalan Besar Behrang Stesen, Behrang, dekat Muallim, tengah malam tadi.

Fire razes 11 Tanjung Malim shop housesTANJUNG MALIM (Bernama): Eleven shop houses in Jalan Besar Behrang Stesen here were damaged in an early morning fire Saturday (March 28).

MMEA searches for 6 fishermen missing off Terengganu, Pahang | The Malaysian InsightMMEA searches for 6 fishermen missing off Terengganu, Pahang