Kuala Lumpur, Solat Jumaat, Perintah Kawalan Pergerakan, 12 İndividu

Kuala Lumpur, Solat Jumaat

Solat Jumaat di syarikat milik mentua selebriti bergelar Datuk Seri | Harian Metro

Ampang: Sebelas individu yang dikompaun kerana berkumpul di sebuah premis perniagaan di Taman Nirwana, di sini untuk solat Jumaat berjemaah, dipercayai berada di premis berkenaan kerana bekerja.

18/6/2021 7:54:00 PM

ampang Sebelas individu yang dikompaun kerana berkumpul di sebuah premis perniagaan di Taman Nirwana, di sini untuk solat Jumaat berjemaah, dipercayai berada di premis berkenaan kerana bekerja.

Ampang: Sebelas individu yang dikompaun kerana berkumpul di sebuah premis perniagaan di Taman Nirwana, di sini untuk solat Jumaat berjemaah, dipercayai berada di premis berkenaan kerana bekerja.

Read more: Harian Metro »

Annuar Musa issued RM2,000 compound notice for violating SOP

KUALA LUMPUR: Tan Sri Annuar Musa has been issued with a RM2,000 compound notice for violating Covid-19 standard operating procedure (SOP).

Dok berkumpul boleh, beratur panjang2 kat nsk, tesco boleh, construction site buat kondo under ytl berkumpul kerja ramai2 boleh, solat kat masjid tak boleh..sigh I 12 org mn cukup wei nk solat Jumaat, klu nk bodoh jgn spi teruk sgt bodoh tu Hmmmm Datuk Seri 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ Kerja sekali dh sah2 padat tu boleh je...tp solat xboleh...ape nk jadi sbbrnye malaysia skrg ni...dan spe y report pulakbyk persoalan dr penjelasan je aku baca ni.... Selamatkan lah malaysia dr jd negara bukan islam ya Tuhanku....

tp dorg keje situ? so saman sbb solat jemaah rapat2 keje lebih had manusia? klo keje mmg dia akan duk ofis tu la, cuma nk solat gaknya bos dia kata ' ha jomlah jemaah sekali alang2 da kt ofis' solat Jumaat? mcmana dpt tauliah buat solat Jumaat dkt pejabat? JAIS patut siasat jgk nih Bilangan..pun x ckup? Sbab pa kait dgn jumaat..? 🤔

Haiyo this one also kena FINE ? what happen malaysia ? They not even at the mosque, not even 5mns to pray. Is it covid really attacking someone by time ? Hope they will be okay soon.

12 individu berkumpul untuk solat Jumaat ditahan | Harian MetroAmpang: Seramai 12 individu termasuk warga asing ditahan kerana melanggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) selepas dipercayai berkumpul untuk menunaikan solat Jumaat di sebuah premis perniagaan di Taman Nirwana di sini, hari ini. Nak tahu hikmah pkp ni apa? Mengurangkan dosa besar lelaki muslim yang sudah baligh tidak menunaikan solat jumaat dengan sengaja. Sekarang ni kita tak boleh pergi sebab ada kekangan dan mudarat.

Melaka benarkan 100 jemaah solat Jumaat | Harian Metromelaka Kerajaan Melaka melalui Jabatan Agama Islam Melaka (Jaim) membenarkan 100 jemaah solat Jumaat bagi tujuh masjid kerajaan dan 50 orang di masjid dan surau Jumaat di kariah seluruh negeri, mulai esok. tunggulah sampai 28.6.2021 nanti cluster baru akan wujud Cadangan boleh x solat jumaat buat penggiliran lorong atau fasa, contih minggu ni fasa 1, next week fasa 2, jadi xla tertinggal sampai 3x berturut2. Dh xtau dh sy ni ketegori apa muslim lg ke atau... Dh lebih 3x tak solat jumaat dh ni.

Melaka benarkan 100 jemaah solat Jumaat | Harian Metromelaka Kerajaan Melaka melalui Jabatan Agama Islam Melaka (Jaim) membenarkan 100 jemaah solat Jumaat bagi tujuh masjid kerajaan dan 50 orang di masjid dan surau Jumaat di kariah seluruh negeri, mulai esok. tunggulah sampai 28.6.2021 nanti cluster baru akan wujud Cadangan boleh x solat jumaat buat penggiliran lorong atau fasa, contih minggu ni fasa 1, next week fasa 2, jadi xla tertinggal sampai 3x berturut2. Dh xtau dh sy ni ketegori apa muslim lg ke atau... Dh lebih 3x tak solat jumaat dh ni.

12 individu berkumpul untuk solat Jumaat ditahan | Harian MetroAmpang: Seramai 12 individu termasuk warga asing ditahan kerana melanggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) selepas dipercayai berkumpul untuk menunaikan solat Jumaat di sebuah premis perniagaan di Taman Nirwana di sini, hari ini. Nak tahu hikmah pkp ni apa? Mengurangkan dosa besar lelaki muslim yang sudah baligh tidak menunaikan solat jumaat dengan sengaja. Sekarang ni kita tak boleh pergi sebab ada kekangan dan mudarat.

Penalti Forsberg pastikan tiga mata milik Sweden | Harian MetroSaint Petersburg: Sepakan penalti Emil Forsberg pada babak kedua mengesahkan kemenangan 1-0 Sweden ke atas Slovakia, sekali gus menyaksikan pasukan itu menduduki tangga teratas Kumpulan E Euro 2020, hari ini.

12 individu langgar SOP untuk solat berjemaah, kata polis | The Malaysian InsightSiasatan mendapati premis itu merupakan pejabat syarikat pembersihan, kawalan keselamatan dan urusan kargo tiga syarikat berlainan milik warga tempatan, kata polis.