Fmtnews, Shahruddin

Fmtnews, Shahruddin

Shahruddin letak jawatan timbalan menteri kerja raya, mahu perbetul ‘kesilapan’

Shahruddin berkata, beliau membuat ‘ijtihad politik’ yang kurang tepat apabila menyertai kerajaan PN.

4/6/2020 11:24:00 AM

Shahruddin berkata, beliau membuat ‘ijtihad politik’ yang kurang tepat apabila menyertai kerajaan PN. FMTNews Shahruddin

Shahruddin berkata, beliau membuat ‘ijtihad politik’ yang kurang tepat apabila menyertai kerajaan PN.

-June 4, 2020 4:23 PMAhli Parlimen Sri Gading Shahruddin Md Salleh meletak jawatan sebagai timbalan menteri kerja raya berkuat kuasa hari ini.PETALING JAYA: Ahli Parlimen Sri Gading Shahruddin Md Salleh mengumumkan peletakan jawatannya sebagai timbalan menteri kerja raya secara mengejut berkuat kuasa hari ini.

Boleh tengok wayang dalam kereta 'Crash Landing On You' star Son Ye-jin lands Hollywood role Myvi Edisi S bukan keluaran rasmi Perodua

Shahruddin dalam kenyataan berkata, beliau membuat “ijtihad politik” yang kurang tepat ketika menyertai kerajaan Perikatan Nasional (PN), sebaliknya beliau seharusnya memberi keutamaan kepada pengundi di kawasan Parlimennya.“Saya seharusnya meletakan keutamaan dengan membuat pertimbangan bahawa pengundi di Parlimen Sri Gading sudah memilih Pakatan Harapan (PH) dalam pilihan raya umum ke-14.

“Sebagai langkah awal bagi membetulkan kesilapan ini, maka saya dengan ini meletak jawatan kerana saya dilantik ke jawatan ini oleh perdana menteri kerajaan Perikatan Nasional,” katanya.Isnin lepas Shahruddin menyuarakan harapan supaya Muhyiddin Yassin dan Dr Mahathir Mohamad berdamai bagi menguatkan semula PPBM.

BERITA LANJUT MENYUSUL. Read more: Free Malaysia Today »

Lompat katak lompat...jgn jd siput babi...dari makan serangga skrg rosakan tanaman...dah geng pula dgn babi hutan(DAP) pun perosak tanaman...akhir nanti takut giler babi...duit yg masuuuk tu tdk menjanjikan kebahagian...kamu akan menjadi sumpah rakyat... MuhyiddinYassin chedetofficial anwaribrahim SyedSaddiq Khairykj HishammuddinH2O Our Politicians (to me) all tak boleh pakai. Only good at UTURNing, 'angkat sumpah' to serve the Rakyat but in the end became traitors & no malu to 'angkat sumpah' again in front of DYMMSPBYDA.

WTF 2 2 tempat ko berak...mmg suwey hg kebun ni Berapa karung kau dapat Ular ori pun ular berbisa jadi nanti. Tahniah YB Din . Bawa bangku pembangkang untuk persidangan parliment beramai ramai Duduk di bangku pembangkang beramai ramai ketika persidangan parliment Jihad takpe ..... jgn jahat watever7H Barf Quran 5:80 Kau lihat byk dari mrk-MUNAFIK jadikn org2 KAFIR teman rapat-Penolong mrk, Demi ssgguhnya amatlah buruk apa yg mrk sediakn bagi diri mrk iaitu kemurkaan Allah menimpa mrk & mrk pula tetap kekal d dlm azab-Neraka

Sorry u r gonna suffer. Tun will punish u eventually. Hahaha Kembalilah ke pangkuan Kafir Harbi DAP dan PH... Muka tampal kulit babi DAP ni Ijtihad la sangat... Lalang....Masa Agong interview tempohari otak ko kat rumah ke? Bgus, tegas dgn pendirian tu.. Dia masih berada di seat backbencer PN bermakna ia masih bersama PN hanya tidak menyertai Kerajaan.

Tengok muka pun dah kenal si katak pisang. GLC PETRONAS MASEH KOSONG TUHH.. Tapi masih mahu kekal duduk dgn PN.... Itjihad dia la ,huru hara politik Malaysia ,aduhai senang betul bagi alasan Kalau dia ikut Mahathir memang dia kianat bersatu lah Inilah demokrasi Apabila rakyat di kaw anda tak suka Wakil dgn sendirinya akan bertindak Agar mereka masih wakil kpd majoriti rakyat di kaw mereka PN is not back door gov Majoriti rakyat skrg masih setuju dgn tindakan wakil dikaw mereka

Chupp nak tanya: hari tu YB tak fikir panjang depan Agong ka? Tak dapat apa dia nak dalam kabinet seorng jer... igtkan ramai lg yg nk letak jwtan... 😅 boleh lh PRU15...bila agaknya...😀 Manusia haloba... SyedSaddiq U will be so glad with the decision u have made today, Shahruddin... Those who betray the Rakyat & Partners, will be punished seriously one day.

Cehh 'ijtihad' konon🤣🤣🤣 Depa yakin sangat Tun M akan jd PM semula.. Tggu la 🤣🤣🤣 Lu lompat sana lu lompat sini apa lu ingat ini negara lu sorg rakyatnya...inilah mangkok yg menjahanamkan negara...berhenti je lah jd org politik Bau2 PRU makin kencang ni. Perenggan terakhir surat ,beliau menulis masih sokong PN. Tak sokong PH pun.

Semua katak2 ini banyak alasan je... Ntah brp juta janji masyukhhhh buat AP batigol ni? Yelah tu Pru15 makin dekat rasanya biasa la ahli politik kdg2 huntong kdg2 masuk tong Dah dpt ura2 nak tukar kerajaan, tarik handbrake la Kekal duduk di kerusi kerajaan PN Apax pun alasan tetap lompat. Tapi kali lompat kesana kesini.......

Berambus lah awai2.. Jenis YB mcm ni lah nnt nak jadi katak pun Syabas YB! Jantu sial betul . Ada sign tu dkt bwh,satu lg kosong je Memang dia tak layak pun rumah pn dah hampir roboh. 😏 Tahniah! Seorg je ke? Yg lain mna? Maksudnya dia ni memang penyokong kencing lelong hutang potong bantuan rakyat Bagus! Makin besar harapan untuk dibubarkan parlimen utk PRU15! 👏👏👏

Masih tiada kenyataan rasmi dr YB ShahruddinDr Ni consider lompat 2x atau Halal kali ni..? YB ini bakal diangkat sebagai wira oleh macai PH sebentar lagi. Memang betui apa yang Mat Sabu habaq ni. Dpt habuan untuk kembali ke dlm ph ke No komen.. Masyuuuk laaaa ni jika berita ini sohih...pklong ucap tahniah kerana kekal berprinsip dan kembali ke pangkal jalan memang ajaran Islam dan ciri2 keimanan seseorang yg takut kepada pengkhianatan mandat yg rakyat sudah beri...

miaiqbal9 Timbalan ni gaji sikit ke?

SPRM teliti dakwaan kes ambil alih tanah di SabahKes itu membabitkan timbalan ketua menteri Sabah yang rayuannya ditetapkan pada 16 Jun ini. FMTNews SPRM MACC Sabah Wowwwww parti warisan..parti di bwh pakatan hancing.. Bab MuhyiddinYassin diam pulak sprm... Wah sprm ni nak kena tekan dgn negara2 luar kah?

Umno mahu Najib kembali jadi PM, kata Pemuda DAP | The Malaysian InsightPertemuan Zahid Hamidi dan Najib Razak semalam petunjuk jelas mereka mahu pilihan raya baharu diadakan untuk Najib kembali jadi PM, kata Howard Lee. If that’s the case we are no more democracy but kleptocracy 🇲🇾 😂😂 Tomahan DAP!

Hannah bidas komen Najib tentang kemungkinan RPU-15 bakal diadakanAhli Parlimen Segambut itu berkata Najib Razak sibuk mencadangkan untuk diadakan pilihan raya ketika sebahagian rakyat diberhentikan kerja. FMTNews NajibRazak HannahYeoh Kalau dia cakap jgn tukar kerajaan sampai GE15, pun dia cakap salah.. harap PH tak sibuk berpolitik jg lar.. tolong kerajaan hadapi covid Encik najib sudah aturkan permainan timur tengah bagaimana rampas kuasa seringkali berlaku disana tetapi disini hanya gunakan wang ringgit untuk beli pilihanraya .. . Najib takut tinggal di sebalik tirai besi

July's Dewan Rakyat sitting: You watch out, warns Sri Gading MPDeputy works minister Shahruddin Mohd Salleh is believed to be alluding to the no-confidence vote against the PM. oh nice trick here - so he supports Muhyiddin and is threatening people. Is this the - 'I've got you by your balls, Moo!' - moment? Like kindergarten children.

1 daripada 3 rakyat Malaysia dipotong gaji, menurut tinjauan Jobstreet | The Malaysian Insight20% hilang kerja semasa kerajaan melaksanakan PKP yang bermula pada 18 Mac. And what our saravanan doing abt it

Institusi keluarga akan terkena impak, Anwar gesa atasi pengangguran segeraAntara sentengah hingga 1 juta orang dijangka akan dibuang kerja, kata presiden PKR. FMTNews AnwarIbrahim Itu semua orang tahu. Ini isu seluruh dunia So what solution do you offer anwaribrahim ? Just pointing out the need my 5 year old son also can do.