'Maut', 'Kemalangan', 'Motosikal', 'Mabuk', 'Seret', 'Lebuhraya Sultan Iskandar', 'Penghantar Makanan', 'Mohamed Zaili Mohamed'

'Maut', 'Kemalangan'

Seret motosikal 2km

PENGHANTAR makanan maut selepas terbabit dalam kemalangan dengan sebuah kereta dipandu lelaki disyaki mabuk di Lebuhraya Sultan Iskandar menghala ke ibu negara, Kuala Lumpur, awal pagi ini.

1/6/2020 2:58:00 AM

kualalumpur Mangsa dikenali sebagai Mohamed Zaili Mohamed disahkan meninggal dunia di lokasi kejadian akibat cedera parah di kepala selepas dirempuh sebuah kereta dipandu lelaki disyaki mabuk

PENGHANTAR makanan maut selepas terbabit dalam kemalangan dengan sebuah kereta dipandu lelaki disyaki mabuk di Lebuhraya Sultan Iskandar menghala ke ibu negara, Kuala Lumpur, awal pagi ini.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Zulkefly Yahya, berkata kemalangan dipercayai berlaku apabila motosikal jenis Honda EX5 ditunggang mangsa dirempuh Nissan Grand Livina dipandu suspek berusia 21 tahun dari arah belakang.

Beli Mercedes-Benz menang ducati Hamil angkara bapa kandung iOS 14 versi Beta dilancarkan

Katanya, ketika itu, mangsa dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Bukit Antarabangsa, dekat Ampang selepas menghantar makanan yang dijual isterinya."Akibat rempuhan itu, mangsa tercampak ke sebelah kiri bahu jalan, manakala motosikalnya diseret sejauh kira-kira dua kilometer dari lokasi kejadian.

"Suspek memberhentikan kenderaannya di bawah jejantas Stesen Transit Aliran Ringan (LRT) Titiwangsa dekat kawasan itu setelah ditahan orang awam."Suspek kemudian dibawa ke Balai Trafik Jalan Tun H S Lee dan keputusan saringan ujian mendapati kandungan positif alkohol dalam pernafasan lelaki berkenaan," katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Kes disiasat mengikut Seksyen 44(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 1 Jun 2020 @ 7:49 AM Read more: Harian Metro »

Innalilah-hiwa-innalilah-hirojiun.. Berapa banyak nyawa yang perlu berada di dalam statistik kemalangan akibat mabuk supaya tindakan lebih tegas dapat diambil dengan kadar segera? pedoqpop Harap. Hukuman mati pada yang langgar sampai mangsa mati. Aku rasa patut pukul dulu sebelum tunggu polis sampai. Eyyy geramm dooo! Tak sudah sudah lagi kes ni melibatkan pemandu mabuk nii. Eyyyy

denda rm500.00 jer ni..kalau yang lepas2... jangan sampai jadi cam ni, OurLivesMatter Kerajaan nk tunggu apa lagi? Nak tunggu CT kassim mati dlu ke Bakar je kilang arak tu.. settle BILA PIHAK BERWAJIB NAK BUKAK MATA NII?! I'm not automobile person but can I suggest to someone, create something like installing breathalyser in a car like it can detect the alcohol and the car won't start if it sense the alcohol. My deepest condolences to the family.

Letih dh nk ckp. Mcm ni jgk pengakhirannya akibat pemandu mabuk. Sampai bila? Innalillahi wainna ilaihi rajiun. Al fatihah Semua jakun sbb baru boleh keluar ke? Sampai nak mabuk langgar orang. Mahal sangat ke nak book grab? Lepas ni klau jumpa kemalangan yg melibatkan pemandu mabuk, belasah je dulu Kasi lunyai pemandu mabuk tu....nmpk nye undang2 dh x jalan, kita kasi undang2 sendri saja...

إنا لله وإنا إليه راجعون اللهم اغفر له وارحمه وعافه واعف عنه So how about siti..do she ok? riderlivesmatter PemanduMabukPembunuh Yang meninggal ni my friend’s father. Doakan la semoga nasib keluarga ni terbela. PEMANDU MABUK TAK BOLEH DIBIARKAN BEGITU SAJA! Berapa ramai lagi yg akan mati kerana pemandu mabuk? Pemabuk akan terus mabuk lagi dan ulang lagi proses yg sama..akhirnya yg mati orang Melayu(kebanyakannya) dan hukuman kpd pemabuk tak setimpal dgn nyawa yg hilang.

Kita raya punya berjaga-jaga, dia boleh pulak mabuk macam dia punya raya Innalillahi wa inna ilaihi rojiun. Apa lagi pemandu mabuk hendak? Haramkanarak haramkankilangarak 'hak mabuk' bagi org yg perjuangkannya (ziti gasing&the gang)..bagaimana pula dgn 'hak' org yg x mengambilnya/tidak mabuk..hilang nyawa !?

QuotedReplies Org mati sbb pemandu mabuk makin lama makin ramai. Pemandu mabuk pun makin ramai sbb x takut nk bunuh org,bukan kena tindakan sgt pun. Bak mai tgk brapa ramai drunk drivers yg btul2 dpt hukuman setimpal. Nyawa dibalas nyawa. Drunk driver should get death sentence ! Yang meninggal memang selalunya melayu muslim... yang mabuk tu, siapa ye? Kenapa nama pemandu-pemandu mabuk ni tak pernah didedahkan? Takut dicop rasis la tu agaknya. Siapa yang korang beriya nak protect ni... mangsa ke penjenayah?

Hukuman kpd pemandu mabuk yg terlalu ringan hingga tidak mendatangkan kesan pd mereka.. wahai menteri undang-undang... Nk tgu apa lagi.. dh brp ramai yg terkorban angkara pemandu mabuk ni. Sementara kerajaan PN nak tunggu bukak sidang bulan Julai nak pinda akta, ramai dah mati sebab pemandu mabuk... Allahu

Hari2 ada je berita pasal pemandu mabuk ni. Bolehlah gi mati semua org yg mabuk2 ni zaman kerajaan pn. macam2 berlaku. Allahuakbar sedihnya😢pasal pemandu mabuk lg langgar penghantar makanan..tutup jelah kilang yg jual arak tu..senang.. I dont know why setiap kali kes mesti mangsa malay muslim, bila suruh ambil tindakan marah kata racist. Cuba klu bangsa lain kene, lg dahsyat kot mengamuk. Aku sampai nk drive jd takut kang x pasal2 kene sondol dgn kaki botol.

PemanduMabukMembunuh Why lately ni, most everyday ada kes pemandu mabuk, harap pesalah dpt hukuman yg setimpal..setakat gantung lesen tak memberi ape2 kesan pada pesalah, nnti next time buat lagi.. NizamAhmadDaud serius sedih PemanduMabukMembunuh Celaka pemabuk arak Kebaikan mabuk: Dapat bunuh melayu tanpa sebarang hukuman berat

lesen baru untuk membunuh? PemanduMabukMembunuh pedoqpop puak puak cina babi PemanduMabukMembunuh Haramkan juga kelab-kelab malam. Tu pun punca juga. tak boleh jadi ni, kita kena buat protes jugak demi tutntut keadilan!!! MalayLivesMatter Bodo la ko dah tau nak gi mabuk takyah la drive bodo balik jalan kaki boleh kan? Dah la mabuk bodo pulak tu patutnya kau ditembak dengan senapang gajah

Kerajaan negeri tanggungjwb sapa Semua nak letak atas bahu persekutuan baik tak payah ada kerjn negeri...bg je kat persekutuan sbg sebuah wilayah persekutuan. Kes terbaru menteri mewa sibuk dgn isu air di kedah..isu air di kelantan tak nak selesai sementara jd kerajaan. Mana dia gubalan undang2 utk org mabuk ..?mana dia Mana menteri2 lebai yg kuat melaungkan nak tutup kilang arak Mana Moga ada menteri yg kena langgar dgn pemabuk.

Disebalik mabuk pasti terselit kad oku... pedoqpop Babiiii tak mati dengan corona, mati dengan bangsat yang mabuk. Pukimakkk lah asyik mati dengan orang mabuk je mamanjang!!!! pedoqpop pemandumabukmembunuh MuhyiddinYassin IsmailSabri60 PDRMsia Dah banyak kes ni, harap cepat lah implement hukuman setimpal, bukan rakyat marah pun kalau buat akta baru, yg mati kena langgar semua org kita pula tu, bukan saja2 keluar, tengah cari rezeki, ada anak isteri kat rumah tunggu,

PemanduMabukMembunuh pedoqpop Nape makin hari makin bnyk kes ni? Innalillah.... Boleh dak melayu kita santau orang mabuk tu? Daripada korang asyik santau sesama melayu ada faedah ko santau orang mabuk tu cempaka85754932 Ermmm mmg sial tul org mabuk ni😣😣 Nanti dekat nak PRU boleh dijadikan bahan kempen

ernamh Dah sampai masa ralyat Malaysia merusih mcm di usa.... Celaka bangsat bangsa wuhan Mabuk lagi..tutup jela kilang arak..siti kasim yg bodoh tu pun satu bodoh Seriously again!! jap..kaji dlu Bodoh punya pemabuk 💩💩💩 Mohon kerajaan gubal segera undang² utk pemandu mabuk... Sebenarnya arak nie dh jadi makanan asasi dieorg dh.. susah nk bendung.. sbb masih ramai lagi yg degil x nak dgr ckp.. ape kata malaysia nie Tiru je cara korea..siapa mabuk boleh call org yg ad lesen jadi driver hantar sampai ke rumah.. sekadar cadangan

Here's the video.. HaramkanArak dah berapa dah tahun nih pasal kes maut akibat org mabuk. memang vavi kuasa dua laa org yg mabuk nih. Anjing Allahuakbar.. AGAIN? Apahal byk sgt pemandu2 mabuk ni.. dah lah mabuk,, lepas tu langgar org.. tak sedar sedar lagi.. dah byk kejadian pun masih lagi byk pemandu mabuk diatas jln raya.. geram tgk nya.. 😡😬😠

Allah dh bg tanda2 byk dh.. Supaya kerajaan terus buat Akta yg lebih ketat ttg arak ni.. Semoga dipermudahkan segala urusan kerajaan skrg ni.. Jgn tangguh2 lagi... Tindakan drastik perlu Sgt... Undang2 manusia yg reka... X perlu nk berdolak dalih lagi Pemandumabukmembunuh Mabuk lagi sampai bila nak berakhir mabuk kalau tak bolih ambil tindakan drastik batal lesen mereka se umur hidup

Kenapa perkara macam ni masih lagi berleluasa? Adakah sebab golongan ini memandang remeh tindakan undang2 ke atas mereka yang mabuk langgar sampai mati? Ini bukan budaya kite! Merayu pihak berkuasa kenakan tindakan gantung sampai mati ke atas pesalah2 kesalahan ini. Sudah tiba masanya arak mesti diharamkan di Malaysia. Haram betul perangai orang mabuk ni. Perangai jijik mengalahkan b?!

Yang meninggal sbb kena langgar pemabuk ni mcm seminggu lebih banyak dari covid je 🤔 Cadangan sy mintak kerajaan tutup je kilang n penjualan arak yg sudah meragut byk nyawa org ada yg tgh mencari rezeki utk keluarga lg.. senang2 langgar mati org.. setakat tutup kilang n jualan arak bukannye mati pun😡. Malaysia ni negara islam. Arak itu haram. Jelas. Jgn lengah!

Klu taknak haramkan penjualan arak, tindakan yg sewajarnya pun masih dalam kajian yg tak habis2, jgn nak bising klu Ada yg bertindak secara vigilante menghapuskan anasir jahat ini Lagi? akhifairuz_ Politicians are busy attending to matters of self n power? What abt the ppl? Salah DAP? •Haramkan arak •Tutup kilang arak •Hukuman mati mandatori utk pemandu mabuk •Waris suspek pemandu mabuk bayar pampasan yg setimpal pd waris mangsa cc: jpmgov_ AGCPutrajaya MOTMalaysia *haha biar kaki mabuk dan macai politik sakit hati* 😈🤘

Celaka tu individu yg mabuk ni.. Lagi dan lagi Aduii..sampai bila org tak berdosa menjadi mangsa pemandu MABUK... Kerajae Isleyyyy PemanduMabukMembunuh ada suggestion tak kak sitikasim ? TOLONG LA GUBAL UNDANG2 MAKSIMUM Kes mabok lagi... memang sial la... dh mabok nk drv lagi... patut yg mabok tu mamposss... ni nyawa org lain plak yg x pasal2 melayang... sial tul..

aku perasan kebanyakkan mangsa accident sbb mabuk ni org melayu yg kena..atau ada yg lain? Dia balik dr hantar makanan yg dijual oleh isteri nya. Mcmana la perasaan isteri tu😩😩😭 Lagiiii.. 😢 Aku tak puas hati tul ngan pemandu mabuk ni...kalau aku yg pegang undang2 ni...mmg maksimum aku bg hukuman kt depa ni...

Takkan nk tggu 22 bulan baru nk selesaikan isu ni lagi? Patut kerajaan buat Signboard Besar2 kat jalan raya... UTAMAKAN PEMANDU MABUK.. ble lah kami sebagai Pemandu ni alert...pemandu mabuk Harus dilindungi.. Xyah denda pemandu mabuk tu..kesian keluarga dia.yg dh pergi tu pergi je la. Nk buat camne dh ajal kan. pembaris

Fak...mabuk lagi AMBOI LEMAK BETUL, HAMPIR SETIAP HARI PLAK YANG JADI MANGSA PEMANDU BABI NI Kalau PH still memerintah mampusla DAP kena maki santeira things that keeping u sane right fkin ernamh ? Berbalik nmpaknya..... Musim sudah sampai Faedah apa laa dgn mabuk ni... 😡😡😡😡😡 memang melayu je ke yg selalu jadi mangsa ni? takde ke puak sana yg kena?

Lately makin banyak pula pemandu mabuk langgar orang. 😠 Memang masalah ni xdak saluran yang betul untuk diutarakan ka? اِنَّالِلَه وَاِنَّااِلَيْهِ رَاجِعُوْنَ Al-Fatihah. (Dengan bacaan) semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang² yang beriman. Kerajaan rakyat dah tak boleh bersabar lagi..kalau tak ada pindaan undang2 berkaitan perkara ini. Kita akan terus ambil tindakan sendiri ditempat kejadian

Ada lagi...babi...babi... babi...babi.. Tutup je kilang Arak di Malaysia ni dan haramkan import , jual beli dan di bawa masuk ke dalam malaysia. Tutup semua tempat Judi, nightclub, karaoke dan rumah urut salah satu punca tempat boleh mabuk mabuk dan buat maksiat. 🤦‍♂️🤦‍♂️ Percepatkan Parlimen, tu saja rasanya yg boleh gubal aktaa mabuk ni. Bukan kaji, janji, pasti bla bla blaa. Dlu masa pembangkang bukan main lagi berlumba buat kenyataan, dah jdi kerajaan, semua ddk dlm lubang jamban

Hari-hari ada kes mabuk pukitai punya orang. Hapuskan arak dan siti kassim Sampai bila kerajaan nk tunggu lagi ? Pinda kata skrang juga! Ni dh jdi pembunuhan secara berscala. Nyawa dibalas nyawa! MuhyiddinYassin drzul_albakri weekasiongmp Haii...skrg ni musim org mabuk buang tabiat kot.. Keluarga mangsa ambil peguam fight smpi pemabuk ke tali gantung

Semoga ditempatkan dlm golongan yg beramal soleh..semoga pemandu dikenakan hukuman setimpal. Haramjadah driver mabuk Bodoh. Sampai mati kawan tu. Ni kalau terlepas mmg kerajaan bodoh Bodo apa everyday ada jer pemandu mabuk pork langgar org sampai mati. Please take noted la Sblm polis smpai, elok org ramai tibai je sampai mati pemandu mabuk yg langgar orang ni.

Kerajaan komunis MCA sedang memerintah negara MuhyiddinYassin hanya menjadi anjing belaan saja dan UMNO againnnnnnn?!! Bila dah jadi pemerintah dan perkara mungkar semakin berleluasa, maka keberkatan pemerintahan dipayahkan atau ditarik. Cerr haramkan shj penjualan arak tu. Full Stop. Pakrelax_ husainixx

Us: covid19rusuhan Malaysia: covid19driver pemabuk Pukul sampai mati Adakah yang berkokok dulu NATO ? Dpt jwtn dpt kuasa terus masuk gua Auto O. K. U kalau masuk mahkamah. Satu demi satu kejadian orang mabuk langgar insan lain dan mati. Semuanya dalam pengetahuan Allah swt. Apakah message sebenarnya Alllah swt nak tunjuk? Masihkah kita nak berdolak dalik? 🥺😢

Adoii.. Menjadi2 kes mabuk ni... Pas buat apa.... Pejuang2 agama dulu g mana..