Sengsara 10 beranak hidup daif, catu makanan | Harian Metro

Tumpat: Terpaksa melelapkan mata dalam keadaan kesejukan tanpa sebarang alas kecuali berlantaikan simen dan berkongsi dua bantal lusuh.

Tumpat, Kelantan

25/6/2021 10:49:00 AM

tumpat Terpaksa melelapkan mata dalam keadaan kesejukan tanpa sebarang alas kecuali berlantaikan simen dan berkongsi dua bantal lusuh.

Tumpat : Terpaksa melelapkan mata dalam keadaan kesejukan tanpa sebarang alas kecuali berlantaikan simen dan berkongsi dua bantal lusuh.

Read more: Harian Metro »

MIA Conference

Read more >>

Huihhh subur pulak tu, umo baru early 30s ank dh 7. Dlm keadaan bilik share ramai2, bantal selimut x de pun dorang blh 'onz'.. Adoi x de je org nk ajar depa family planning? Main sedap pancut je... Aiiishh Family planning sangat penting . Memang betul anak membawa rezeki, tapi kena tengok keadaan juga. Bila anak dah ramai sampai tak mampu nak tampung, kesian pada mereka . Dan sampai bila nak mengharap bantuan orang. Sebab kita hidup lama bukan sehari dua.

Tiap2 tahun ada rezeki kata nya… Hmm thats why family planning is important..kesian kt anak2 Kalau kita tgk di medial sosial byk slang dari kelantan yg tunjuk kekayaan mereka.apa kata mereka² ni semua bersatu untuk membantu org² ditempat kelahiran mereka.(skdr pendapat) HavocCikb salam cikb, mintak tolong mama awak cikb, dari duk tambah beg yg dah memang banyak tu, baik bantu makcik ni

ade benda aku nk komen. tapi simpan je la. hmmm Entah la KerajaanGagal 😯 KerajaanBangsat 😱😱😱😱😱 Tapi kan kadang2 golongan macam ni kita kena educate pasal family planning, sambil2 bagi sumbangan. Kesian anak2 bila jadi macam ni 😔 3 bulan hingga 12 tahun..hmm

Perkeso rekod lebih 150 penghantar makanan terbabit kemalangan | Harian MetroKuala Lumpur: Lebih 150 kes kemalangan jalan raya membabitkan penunggang motosikal perkhidmatan penghantar makanan yang direkodkan dari Mac hingga Jun 2020, menurut statistik Pertubuhan Keselamatan Sosial (Perkeso). mcm mne nk ckp ye..bila traffic light merah jln terus. bawa moto berdesupp..kdg2 tak tgok kanan kiri pun..belum lg menyongsang dkt jalanraya. signal pun kdg2 tak bagi bila belok kanan kiri..hmmmm..takdelah semua. tp terdapat segelintir yg mcm tu. yg nmpk pun jd risau. tolonglah jgn jalan time lampu kau merah & yg hijau tu pulak byk kereta lori motor. da dua tiga kali tgk. tolonglah ikut je peraturan jln raya. Pihak yg berwajib juga perlu tegas terhadap kluster lubang hidung iaitu mereka yg hanya menutup mulut shj tp nampak lubang hidung.

Kerajaan Pusat dirayu timbang waktu operasi penjaja makanan | Harian MetroGeorgetown Kerajaan Pulau Pinang meminta kerajaan Pusat agar menimbang semula pelaksanaan waktu operasi penjaja makanan sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 ini dengan mengambil kira kes harian Covid-19 di setiap negeri. Ulang2 dah la benda ni aduhh Ade lg nak mintak..bg ko kang..lain nyusul ..sudahnye x abisla camni

Premis proses makanan disyaki curi air | Harian Metroseremban Sebuah premis memproses dan membekal makanan di sini, diserbu pihak berkuasa selepas disyaki mencuri air dengan melakukan penyambungan saluran paip tidak sah, semalam. yg mustahak curi air selagi boleh pasal hukuman nya ringan bila di dakwa.

Keluarga terputus bekalan makanan dibantu | Harian MetroIpoh: Kehidupan miskin dilalui ibu tunggal dan anaknya mula menerima sinar apabila Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) bersedia membantu mencari tempat tinggal yang selesa untuk keluarga itu.

Kertas siasatan kes gaduh pelanggan, penghantar makanan siap | Harian MetroPetaling Jaya: Kertas siasatan kes pergaduhan membabitkan penghantar makanan dan pelanggan yang menyentuh sensitiviti agama di Sungai Way di sini, pada 11 Jun lalu, sudah dirujuk kepada Timbalan Pendakwa Raya. Bangsat2 yg suka menghina & mencabar orang2 Islam makin bercambah apabila tiada tindakan. Lebih2 lagi bila yg beragama Islam membisu atas dasar toleransi. AGCPutrajaya PDRMsia

60 beg makanan ternakan subsidi dicuri | Harian MetroGeorgetown: Polis mengesan seorang penjawat awam bagi membantu siasatan terhadap kehilangan 60 beg makanan ternakan subsidi kepada penternak di Pejabat Perkhidmatan Veterinar Daerah Timur Laut di Kampung Jawa Baru, di sini.

© 2021 Harian Metro, New Straits Times Press (M) Bhd. A part of Media Prima Group.