Selesai segera isu RFID segera - Menteri

17/1/2022 3:28:00 PM
Selesai segera isu RFID segera - Menteri

Selesai segera isu RFID segera - Menteri

Kementerian Kerja Raya sudah memanggil PLUS dan Touch 'n Go bagi memastikan supaya semua isu berhubung kait dengan pelaksanaan RFID dapat diselesaikan secepat mungkin.

Selesai segera isu RFID segera - Menteri

Beliau berkata, Kementerian Kerja Raya sudah memanggil PLUS dan Touch ‘n Go bagi memastikan supaya semua isu berhubung kait dengan pelaksanaan RFID dapat diselesaikan secepat mungkin.“Untuk makluman semua, ini hanya merupakan projek rintis, maka hanya satu daripada lorong tol dipasang RFID dan yang lain masih ada SmartTag dan Touch ‘n Go.

“Walaupun transaksi tol RFID telah beroperasi, pengguna masih mempunyai pilihan untuk menggunakan lorong transaksi melalui kad Touch N Go dan juga lorong Smart Tag.“Di peringkat kementerian kita akan terus memantau dan memastikan pihak PLUS dan Touch ‘n Go menyelesaikan apa sahaja isu yang berhubung kait dengan penggunaan Lorong RFID itu,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Read more: Utusan Malaysia »

Bagaimana dgn daya tahan pelekat RFID? Perlu kerap ditukar? Tamak sebonya… RIFD PLUS PUNYA … T&G Syarikat lain punya…. PLUS baru sekarang perasan…. Pembuat RFID ini dari anaksyarikat PLUS dn PLUS bwh UEM bwh Khazanah? Atau bwh umnoonline ? Atau bwh PPBMofficial tika mahathir PM-7? Atau bwh kroni2 chedetofficial ? Bila dh tahu bwh Godfather mana barulah boleh cerita kot?

Dengan menggantikan lorong smart tag kpd RFID ianya secara tidak langsung memaksa pengguna tukar kpd RFID dgn segera. Kalau mahu berniaga nawaitu kena betul. Wallahualam. anwaribrahim PetraJayaMP Lambat.

Major traffic snarl on Plus, road-users blame RFID

Major traffic snarl on Plus, road-users blame RFIDPETALING JAYA: Many Klang Valley road users were caught in huge traffic jams at toll plazas on the North-South Expressway (Plus), which is said to be caused by issues with the RFID (Radio Frequency Identification) system. Patut la jem teruk tadi... 🥲 hell yeahhhh this doesn't surprise me! Dumb system

'RFID: Siapa yang untung: Rakyat atau seseorang?'

'RFID: Siapa yang untung: Rakyat atau seseorang?'Kita ketengahkan suara rakyat. Biar sama-sama dapat manfaat yang terbaik. Seseorang… Somebody, someone's menyusahkan rakyat Dah banyak review pasal kepincangan system nie tapi tetap dilaksanakan kegagalan dia mengesan data dari plastic tu Amat kerap dan tak mesra pelanggan harap pihak konsesi tol bertindak cepat

PLUS enables RFID at Juru-Skudai toll plazas at 10pm on 15 Jan. Here's what you need to know - SoyaCincau

PLUS enables RFID at Juru-Skudai toll plazas at 10pm on 15 Jan. Here's what you need to know - SoyaCincauPLUS has finally enabled RFID at all 83 toll plazas on the North-South highway from Juru to Skudai. RFID is seen as the first step towards Multi-Lane-Free-Flow (MLFF). TNG and SmartTAG lanes are still available and it will be converted to RFID in phases. edelfitri Why cant they activate pay direct as well? Masaalah nya yg tutup terus lorong smart tag tu dh kenapa..

SPP selesaikan segera pengambilan khas 18,702 pegawai perkhidmatan pendidikanPerkara itu perlu diselesaikan segera bagi membolehkan penempatan guru dibuat sebelum sesi persekolahan akan datang bermula.

Kurangkan birokrasi selesai isu kerakyatan Rohana dan yang senasib, kata peguam | The Malaysian InsightLawyers for Liberty berharap kes itu selesai tanpa kerenah birokrasi dan siasatan yang panjang.

'RFID: Siapa yang untung: Rakyat atau seseorang?'

'RFID: Siapa yang untung: Rakyat atau seseorang?'Kita ketengahkan suara rakyat. Biar sama-sama dapat manfaat yang terbaik. Seseorang… Somebody, someone's menyusahkan rakyat Dah banyak review pasal kepincangan system nie tapi tetap dilaksanakan kegagalan dia mengesan data dari plastic tu Amat kerap dan tak mesra pelanggan harap pihak konsesi tol bertindak cepat

PETALING JAYA: Menteri Kanan Kerja Raya, Datuk Seri Fadillah Yusof mahu pengurusan PLUS Malaysia Berhad (PLUS) dan Touch ‘n Go Group supayan menyelesaikan semua isu yang timbul berkaitan teknologi Identifikasi Frekuensi Radio (RFID) dengan segera.Road users plying the Plus expressway to work on Monday (Jan 17) morning said the congestion occurred at the Bandar Seri Putra and Sungai Besi toll plazas as early as 7am.PETALING JAYA: “Kan dah elok-elok dah sebelum ini (penggunaan Smart Tag), rasanya lebih ekonomi (beli sejak 10 tahun lepas) dan jarang tak lepas lane”.Hutan Kampung and Sungai Dua .

Beliau berkata, Kementerian Kerja Raya sudah memanggil PLUS dan Touch ‘n Go bagi memastikan supaya semua isu berhubung kait dengan pelaksanaan RFID dapat diselesaikan secepat mungkin. “Untuk makluman semua, ini hanya merupakan projek rintis, maka hanya satu daripada lorong tol dipasang RFID dan yang lain masih ada SmartTag dan Touch ‘n Go. Several drivers also complained that the toll lanes meant for Smart Tag users were unusually missing, and instead replaced with RFID lanes, causing confusion and gridlocks. “Walaupun transaksi tol RFID telah beroperasi, pengguna masih mempunyai pilihan untuk menggunakan lorong transaksi melalui kad Touch N Go dan juga lorong Smart Tag.facebook. “Di peringkat kementerian kita akan terus memantau dan memastikan pihak PLUS dan Touch ‘n Go menyelesaikan apa sahaja isu yang berhubung kait dengan penggunaan Lorong RFID itu,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini. Article type: metered. Terdahulu, pelaksanaan transaksi tol menggunakan teknologi RFID adalah satu inisiatif yang dilaksanakan oleh syarikat konsesi PLUS, dengan RFID dibekalkan oleh syarikat Touch N Go. PLUS will convert existing TNG and SmartTAG lanes in phases according to the adoption rate of RFID.

Ia merupakan projek rintis dengan sebelum ini RFID untuk kawasan dalam bandar sudah pun dilaksanakan, manakala mula dilaksanakan PLUS di peringkat Lebuhraya Utara-Selatan. “Kali pertama beli tampal di lampu dan dah cuba lalu di RFID, adakalanya okey dan adakalanya sangkut. Menurut Fadillah, bukan sahaja RFID, malah permasalahan yang berkemungkinan timbul berhubung Smart Tag dan sebagainya perlu diselesaikan supaya apa juga aduan daripada orang ramai diambil serius. Katanya, pihak terbabit perlu menyelesaikan segera semua permasalahan supaya ia tidak menyusahkan, malah memberi kemudahan dan kesenangan kepada pengguna jalan raya terutama untuk mengelakkan berlakunya kesesakan lalu lintas atau kesesakan di pondok tol di seluruh negara. “Mengenai aduan dan rungutan orang ramai membabit RFID, kementeriannya telah meminta pihak Touch NGo dan PLUS supaya memberi penjelasan kepada orang ramai dan mencari penyelesaian terbaik terhadap apa juga isu berbangkit,” jelasnya. “Beli lagi kali kedua. Untuk rekod projek rintis RFID bagi sistem tertutup di Lebuhraya Utara-Selatan PLUS telah dilaksanakan di jajaran Hutan Kampong – Sungai Dua bermula 22 Julai 2020 sehingga 30 Oktober 2021. Before MLFF is introduced, the next step would be Single-Lane Free-Flow (SLFF) where the barrier (aka palang ) is removed for RFID lanes.

Manakala, pelaksanaan transaksi tol menggunakan teknologi RFID untuk kenderaan ringan persendirian (Kelas 1) dilaksanakan di laluan Juru, Pulau Pinang hingga ke Skudai, Johor di Lebuhraya Utara-Selatan bermula pukul 10 malam pada 15 Januari lepas. – UTUSAN ONLINE . Akibat dari tu dah tak berapa nak detect (kesan) dah.