Fmtnews

Fmtnews

Saya, keluarga ditekan selama 22 bulan PH mentadbir, kata Najib

Najib berkata, pihak berkuasa pada masa itu, mengambil tindakan penuh dendam untuk melumpuhkan beliau dan keluarga.

22/5/2020 5:09:00 AM

Najib berkata, pihak berkuasa pada masa itu, mengambil tindakan penuh dendam untuk melumpuhkan beliau dan keluarga. FMTNews

Najib berkata, pihak berkuasa pada masa itu, mengambil tindakan penuh dendam untuk melumpuhkan beliau dan keluarga.

Bekas perdana menteri Najib Razak berkata, sebagai orang Islam beliau percaya kezaliman akan ditolak.PETALING JAYA: Najib Razak berkata, selama 22 bulan kerajaan Pakatan Harapan (PH) mentadbir negara, diri beliau, keluarga, termasuk rakan dalam Umno ditekan habis-habisan.

Lelaki mabuk nyaris rempuh sekatan polis [METROTV] Mayat Umar Iskandar ditemui [METROTV] Penunggang motosikal putus kaki kanan

Bekas perdana menteri itu berkata, pihak berkuasa pada masa itu, mengambil tindakan penuh dendam untuk melumpuhkan beliau dan keluarga.“Memang saya melalui tempoh masa yang amat sukar. Cuba bayangkan jadi perdana menteri, bila kalah saya tiada jawatan. Saya ditekan habis-habisan sampai ke peringkat mereka tidak ada hsan lansung, tidak ada hati perut.

“Janji dapat balas dendam dan melakukan apa sahaja untuk melumpuhkan saya, keluarga dan rakan-rakan yang ada kaitan dengan Umno,” katanya dalam wawancara bersama The Outlook Asia malam tadi.Beliau turut mendakwa, sikap berat sebelah ditunjukkan oleh kerajaan sebelum ini dengan membebaskan pemimpin PH yang sudah menghadapi pertuduhan di mahkamah.

“Tapi (kes) yang berkaitan dengan PH semua dilepaskan. Ada orang yang PH didakwa, tiba-tiba gugur semua kes. Bila sampai kepada kita macam-macam dibuat. Kalau nak sebut ‘rule of law’, mesti konsisten, tak pilih bulu sama ada orang BN atau PH.“Kalau kes sudah berjalan, sudah 30 saksi dipanggil, tiba-tiba gugur pendakwaan. Ini pelik, kenapa tak habiskan kes?

Malah yang didakwa itu dilantik pula jadi menteri dalam kerajaan. Itu sudah tak betul dengan prinsip ‘rule of law’. Lantik pula peguam negara yang juga peguam dia.“Itupun pelik juga. Kenapa tak sebut perkara ini,” katanya dipercayai merujuk kes rasuah membabitkan bekas menteri kewangan, Lim Guan Eng dan pelantikan Tommy Thomas sebagai peguam negara.

Najib berkata, selama 22 bulan beliau, keluarga dan rakan menjadi mangsa kezaliman, tetapi mereka akur dan menghadapinya dengan tenang.“Saya kata tak apalah. Kalau mereka menzalimi saya, saya ada kekuatan. Saya boleh kawal pemikiran saya, minda saya, saya boleh kawal. Apa sahaja mereka nak dilakukan, tidak semua mereka boleh lakukan. Kita boleh atasi segala fitnah yang dilempar.

“Saya percaya kepada kebenaran. Saya percaya kebenaran akan mengekang segala kebatilan. Akhirnya siapa buat zalim, fitnah, saya berdoa biar di balas balik ke atas mereka yang melakukan penganiayaan kepada manusia yang lain.“Itu pegangan saya, sebagai orang Islam saya percaya, kezaliman akan ditolak,” katanya.

Rayuan BPN tamat 31 Mei ini Tak pantau anak, ibu bapa 'hilang' RM1,000 Syed Saddiq wants university tuition fees to be reduced Read more: Free Malaysia Today »

You are no better than ur mentor Dr.M. The difference is Dr.M stole Billions without being caught but you were caught. But none is the better. Some say Dr.M is a hero you the villian! But actually you both are robbery heist planner. Just shudda fukup! Dia punye lawyer.....lihaiiiii lh tertekan mendenye lah si Najib ni.hari2 dok troll org.dengan muka selamba tak bersalah.harta belambak jugak.tak pulak sampai terduduk bawah jambatan ke.acah2 victim.tak paham aku.

Oh..maksudnya skrg kira lega sebab satu keluarga dah diambang kebebasan lah...bagusss..kalau TSMY & UMNO nak bebaskan kamu...rakyat akan pastikan u masuk So is SR and the world!! Rakyat ditipu sejak kamu jadi PM Ceh Siapa suruh curi duit rakyat?! Apa maksud ni.... Macam dah lepas aja... Dah u ok I ok ke? It is our dendam..

the nation is in 24 years of indebtedness, thanks to you. we say no more to this madness as we say no more to you. the nation are in 24 years of indebtedness, thanks to you. we say no more to this madness as we say no more to you. Muka tebal la lu Play victim anak2 blh terbang overseas byk kali dlm tempoh 22 bulan.. hang jgn buat innocent.. tu, duit org pencen ada yg dah meninggal dunia.. kau samun lagi rakyat tertekan

Sorang2 dah kena sumpah laknat Bagui la kerajaan mandat rakyat... Lembik rupanya. Baru 22 bulan. Elok tanya dsai, berapa lama dia kena tekan. Raya is near. Go and have some celebration and quality time with your love ones. Precious it while you still can. Guess its tough to reach settlement for yourself. Rakyat is watching closely the on-going court hearings involved you in 1mdb. Surely Tsmy remember why he was sack

Pegi mampos lah NajibRazak ..padan lah kena pun menyamun je keje ko..masuk court semua tak ingat n tak tahu..bodoh pnya pm Aku berdoa smoga najib, rosmah dan smua manusia2 laknat nie smua akan dpt balasan setimpal nnt. Benci giler aku dgn najib nie. Tertekan dia jer yg dia tau. Dia buat kt org lain xper pulak? Nak jer aku maki hamun dia nie.. 😠😡

Play victim nampak tertekan. 😜 RameshRaoAKS Tak palah Dato.Skrg ni yang menekan Dato tengah meroyan.Mereka tengah pening mcm mana nak menghadap kroni kroni mereka. Memang nampak sekali pada hal boleh biarkan pendakwaraya uruskan bukan orang politik Hadis : Brgsiapa makan 1 Dirham (RM1.07) Duit HARAM 100 TAHUN di masukkan ke dalam API NERAKA .' RM2.14 Billion X 100 thn = 200 Billion TAHUN MASUK API NERAKA !!

RameshRaoAKS 22 bulan itu tak lama DSN, UMNO ditekan oleh seorang diktator selama 22 tahun... Bila PDRMsia nak geledah rumah chedetofficial guanenglim Mcm nak terlepas je dia ni huhuhu Alaaaa syiannnn dia.. Bila rakyat 32juta ditekan dgn mcm mcm cukai serta duit n harta berbillion kita dicuri siapa yg sebenarnya dilumpuhkan? Perkara ini belum selesai lagi...kita tunggu masanya. Karma akan memainkan peranannya dgn wajar!

So. Kerajaan Pintu Belakang tak kasi tekan lah, maksud kamu. Rakyat Malaysia paham 120% apa yang kamu cakap. Banyak-banyak terima kasih. Baru seksa dunia ni Jib. Now he talks alot haaa. He is very confident now. Tq DOJ. Igt time die susah je. Time die tekan org lain. Sack org lain. Itu ini dh lupa. Mcm bercakap ngn cermin dowh.

sobar bossku Lupa kah kejahatan kao najib.. Kesian! FBI dulu dendam dengan Al Capone camni gak... Nasib ko lah, Jib dah nak buat cerita sedih pulak. next time when in power, don't treat people the way you don't want to be treated. PM ada kuasa utk menasihat pelantikan AG, KP SPRM dsb. Jibby sendiri buat jugak la tukar AG sendiri, tukar KP SPRM sendiri. AG dulu nak siasat dia terus kena tukar. Org yg nak jd KP SPRM dok sedih2 nak nangis tgk kertas pertuduhan. PM blh kawtim tukar org sendiri ja.

Terseksa hya 22 bln tp yg rakyat tanggung nak bayar hutang 1 mdb yg ko sapu berkurun lamanya. Like what you did to DSAI? What goes around, comes around lah. That’s life. PH Govt have their own personal agenda of hate and revenge!

Saya kekal setia kepada rakan seperjuangan PH, kata Dr MBekas perdana menteri itu membidas klip audio di mana beliau didakwa mengkritik Anwar Ibrahim dan DAP. FMTNews PH MahathirMohamad Masakan pokok bergoyang jika tidak kerana angin. 😁😁 Jangan percaya apa yg mamak cakap karena semua mamak adalah ular berkapala dua... Dia ingat org lain ni semua jenis pelupa mcm dia

PAC mahu jadikan saya 'kambing hitam' skandal 1MDB, kata bekas CEO | The Malaysian InsightLaporan PAC pada 2016 mencadangkan siasatan dibuat ke atas Shahrol Azral Ibrahim Halmi.

Saya takkan berhenti cuba jatuhkan Muhyiddin, kata Dr MBekas perdana menteri itu berkata, pakatan Muhyiddin Yassin hanya meraih kelebihan 2 kerusi daripada 222 kerusi di Dewan Rakyat dan beliau akan meneruskan kerjasama dengan Anwar Ibrahim untuk menjatuhkan kerajaan PN. FMTNews TunM sama²parti tu.. Tak habis tua nak mampus nei susahkan rakyat malaysia...sebab anak tak jadi MB Istighfar. Dah senja2 mcm ni masih lg belum selesai kejar urusan yg bersifat duniawi.

Sambung bicara kes Najib & Arul Kanda 15 JunKUALA LUMPUR: Mahkamah Tinggi di sini hari ini menetapkan selama 15 hari bermula 15 Jun depan untuk menyambung perbicaraan kes pindaan Laporan Akhir P...

[LISTEN] The Najib Razak 1MDB Trial EP 32: To the market | The Malaysian InsightSHAHROL Azral Halmi, the 9th prosecution witness, told the court today that the public accounts committee’s report would...

Najib, Arul Kanda audit report tampering trial to resume June 15 | Malay MailKUALA LUMPUR, May 20 — The High Court here has set 15 days beginning June 15 to resume the trial of former Prime Minister Datuk Seri Najib Razak and 1Malaysia Development Berhad (1MDB) former chief executive officer Arul Kanda Kandasamy on alleged tampering with the 1MDB final audit report. Judge...