'Duit', 'Penuntut', 'İphone 11 Pro', 'Kena Kecam', 'Beli Sendiri', 'Bekerja Sambil Belajar'

'Duit', 'Penuntut'

'Saya beli sendiri iPhone 11 Pro ni...'

“YA, memang betul saya menggunakan iPhone 11 Pro, tapi itu semua hasil titik peluh sendiri. Saya beli pakai duit kerja sambil belajar sampai sekarang.

9.10.2019

kualalumpur '“Ya, memang betul saya menggunakan iPhone 11 Pro, tapi itu semua hasil titik peluh sendiri. Saya beli pakai duit kerja sambil belajar sampai sekarang,” kata Amsyar Naaif Shahmaruddin.

“YA, memang betul saya menggunakan iPhone 11 Pro, tapi itu semua hasil titik peluh sendiri. Saya beli pakai duit kerja sambil belajar sampai sekarang.

Pada masa sama, rakannya menggunakan akaun @annazrulan memuat naik status: “Korang kalau beli iPhone 11 Pro jangan buat perangai macam ni tau” yang bermaksud sebaliknya, namun ada pihak salah anggap dan tangkap layar lalu dimuat naik dalam Instagram.

“Sepanjang menuntut jurusan Keselamatan Maklumat di sebuah universiti sejak 2017, saya banyak mendapat job (kerja) termasuk dengan Huawei, Honor dan sebagainya.

“Tidak perlu layan semua itu, biarlah mereka mahu buat apa sekali pun,” katanya.

Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 9 Oktober 2019 @ 8:54 PM

Read more: Harian Metro

Berapa puluh Ribu iPhone 11 Pro ni? Laaaaa pasal fon rupanye🤦‍♀️ mati² aq igtkan pe la. Xpe la diq netizen nk bg awak trkenal 1dunia tu. Yg penting awak trbaik sbb mampu beli hahahaha ikut dia la nak pakai ape pun. Duit dia Haha Tapi masalah nye xyah la batak cam monyet laa iii pakai iphone 11 ... aq ade 2 iphone 11 x batak laaaa 😑

Biar la dia beli cash ke hutang kt telco ke, jnji jgn kacau duit org/pinjam.. ni ada yg belagak tgk bulan boleh pinjam skit x.. wutohh Jangan lupe beli powerbank sekali bro. Klau dah guna iphone nie wajib kena ada powerbank di sisi hahaha Beli hp mahal2 tapi camera 12MP,ram4gb,battery 3046mAh. Xiaomi harga tak mahal tapi cam dah cecah berpuluh MP,ram dah jejak 10gb, mcm2 lagi buat la pilihan yg bijak 😅

Kebetulan singgah isi minyak di stesen minyak td..sambil2 tu terbaca berita ini..apa lagi..saya terus pegi ke kaunter untuk mencapai microphone dan sampaikan berita ini kepada semua pelanggan.. Mereka sgt seronok lalu mngangkat jari tengah kepada saya... bangang apa netizen ni. orang beli henfon mahal2 pun nak jeles. kalau beli iphone dapat pahala takpe la jugak nak jeles. biar la nak pakai henfon apa pun. dah mampu beli je lah.

tak knal pun spa dia.. tp smpai msuk metro.. dasyat gak ah

11 gajah mati jatuh 200m di terjun air ThailandHanya dua ekor didapati terselamat dalam insiden di Air Terjun Haew Narok pada ketinggian 200 meter di sebuah taman kebangsaan di timur laut Thailand, kata pegawai. FMTNews teruknya tatabahasa artikel ini. pakai google translate ke?

Last2 iPhone 11 juga dpt naik nama... Bitter betul netizen sekarang. Tak mampu beli ip 11 pastu bitter pulak org lain beli. Lantak dia la, kita mana tau dia susah2 kumpul duit beli, atau dia lahir dr kluarga kaya ke, mak bapak dia kasi hadiah ke 😒 Aku heran betul la..awat la kalau org pakai ip org macm terpegun sangt.mcm pegang berlian..talipon je pun..esspecially yg 11 nih..biasa je la talipon..lg satu biar kat dia la dia nk tunjuk apa pun.duit dia...kisah pa...

Mr. Amsyar, it's your life bro. Enjoy it however you want it...never give a fuck about what others say. 🤘 Amsyarnaif idola aq mulai sekarang Biar jlh duit die bkn pkai duit org lain pun... Die punye iphone org lain panas😅 Apa masalahnya if dia beli, dia mampu okay je ni yg tak mampu tapi beli gak tu yg bermasalah lebih bermasalah dia duk kecam sekali lol

Ya rabbi banyaknya manusia busuk hati dekat Malaysia ni rupanya. Dah org tu merompak duit kau ke yg kau jaki sgt? Dye yang beli korang yang panas tau la x de money So? Dia membantu menyokong ekonomi Malaysia dengan berbelanja...Duit yg di belanja kan pasti membantu sedikit sebanyak membayar gaji pekerja di kedai telephone..

Up to 11 elephants killed in Saturday's Thai waterfall plungeBANGKOK: Five more wild elephants in Thailand died in a plunge from the top of a waterfall, drone footage released on Tuesday showed, bringing the death toll to 11, including a 3-year-old calf. 😭😭 Please dont let it happen again

Korang semua boleh pergi mampos kot. Sehari tak bash orang tak sah. Perangai macam babi Aku rasa kalau korang tengok life dia kat ig, iphone ni takkan jadi issue 😂😂😂 perhh Amsyarnaif masok metroo tu✌🏻🤣 Rezeki masing2. Jangan dengki Lel selalunya org yg bitter ni x mampu beli pro max Diorg jeles tgk student pakai tu😂

Alahai iphone je kot..lainlah beli rumah..kecoh betul netizen ni Pa masalahny..alahaii.. masalahnya skrg cuba cakap duit ptptn lepas beli phone apa je kalau yuran pon dah 1k+ masa first year 2k kot. tengok balance kawan2 ada lah rm150 takpun rm200 Kayak mana boleh sampai metro ni hahaha org tak kesah u nak pakai ape.tapi perangai menunjuk2 tu yg org tk suka.agama pun menegahnya

Thai park where 11 elephants died in waterfall strengthens fencesBANGKOK: Five more dead elephants have been found at the bottom of a Thai waterfall known as “Hell’s Abyss“, the environment minister said Wednesday, as rangers reinforced barriers to try to stop the creatures wandering into the dangerous area. Even elephants help each other when their friend is in trouble :') that's so sad....they all died together 😢 Soooo saaddd

Fyi, duit PTPTN tuh pun milik siswa berkenaan. Sukati dia lah kalau nak beli apa barang sekalipun... Nanti da grad dia bayarlah balik. FunFact : Rata2 yang backup adalah iphone user disini. bodoh, suka hati dialah nak beli pakai duit apa pun. ko dengki apahal? dia nak pakai duit judi ke, mak bapak ke, tak kacau duit ko pun woi! dah rezeki dia nak pakai ko gelabah pahal..

netizen malaysia semakin bodoh dan bitter haishhhh ade duit beli takde duit senyap pakai ip bukan tunjuk level kau kaya pon Aku still pakai Nokia 2 3 sekupang lagi. ( Eh apahal aku bole komen Kat Twitter ? ) Tahniah... nampak tak usaha dia untuk dptkan apa yang diidamkan? Rasanya kena pandang dari sudut tu.. 😊

Lepas ni xyah pakai PTPTN ke Loan atau apa2 lah nak beli Iphone.. Bukan setakat Iphone, kereta pun mampu. Nak tau DM saya.. Mcm mana bekerja part time boleh menjana pendapatan sehingga RM9K tanpa keluar sesen duit kita... Duit dia biar lah dia nak beli ape pun Gorgxous_ 11 Pro/11 Pro Max masih ketinggalan zaman kalau ikut penanda aras ‘Economy 4.0’. Memilikinya pun macam tiada rasa apa-apa...

Thai park where 11 elephants died in waterfall strengthens fences | The Malaysian InsightRangers desperately trying to discourage herd from returning to danger area.

duit ptptn cukup ke beli ke ip11 pro? tak mintak pon duit orang nak beli fon mahal. die dah cakap duit hasil keringat die. biarlah. tak payah nak bitter sangat. hek elehhh, kecohhhh! be bal netizan ni tau.. Tk..asl ttiba nama aku adr Naaif Penting ke? 'Melayu & dengki berpisah tiada'. Duit dia lantak dia la. Nak dengki pahal.

Dah konvo gila apa dapat duit ptptn lagi beragak la netizen pon 🙄 Eee aku gelak kot tgok video dia dok showoff sbb rasa lawak tak sangka ada yg bitter hahaha. Biaq la dh dia kaya, hampa yg miskin dok senyap2 pakai ja android cam i biarlh die tahniah! 😏 X phm ngan netizen2 ni. Klu sebut bli iphone 11 ni mula la pakat kutuk mcm2. Biaq la depa nk bli,depa mampu. Mu yg x bleh nk bli jgn la dok dengki.

Saya tidak malu kalau bahasa Inggeris tidak betul- Tunku AzizahTunku Azizah mengakui tidak fasih berbahasa Inggeris namun baginda tidak malu kerana ia bukan bahasa ibunda baginda. FMTNews Correct your header. Her Majesty never said she doesn't understand English but 'IF Her English wasn't correct, She would not be ashamed as that's not Her mother tongue'. Just so that you don't embarass yourselves, Her Majesty & Johor Sultan's late mother is British. Correct your header. Her Majesty never said She couldn't speak English but 'If (kalau) Her English wasn't fluent, She would not be ashamed as that isn't Her mother tongue (bahasa ibunda, which is BM) '. I support....

Ni PR stunt ke Amsyarnaif hahahahahaha Suka hati dia la. Kalo dia habis duit pun bukan kita yg mati kelaparan. Jaga life sendiri sjalah, jangan busybody mana lepas beli iphong pakai ptptn.. ingat ptptn tu rm10k ke sebulan.. nak settle assignment+ yuran pun belum tentu lepas zaman skrg ni hp dia suka dia.. yg sakit hati kompom tiada duit mahu beli... org beli iphone 11 pro pon mahu cemburu... bodoh mcm khinzir..

first of all why is this news Kau beli macam nak tu tak kesah lah. Tapi jangan menunjuk nunjuk sangat. Wtf is wrong with people. Duit dia ke bukan duit dia ke kau sakit ke tengok phone dia. Envy is living like a king in 2019 Hahah smua kecoh laa..bak netizen bak dia sndiri... mentality netizen negara kita semakin tenat. Kalau tak dibendung boleh jadi mentality kelas 3.

Yang dah keje pun bei iphone hutang crdit card huhuhuhu

‘Pidato adalah jiwa saya’ – MunirahKUALA LUMPUR 8 Okt. &8211; Meletakkan pentas pidato sebagai jiwa dalam menyampaikan pandangan serta idea berkaitan isu-isu semasa, Munirah Muhamad, 21, mengakui perkara tersebut menjadi kekuatan buat dirinya bagi merangkul Juara Pidato Kenegaraan Peringkat Kebangsaan 2019.

yess... suka hati orang pakai hp jenis apa.. harga berapa... kamu yang menyibuk.kenapa.. apa yang kamu dapat?.. menikmati hasil.titik peluh sendiri.. apa salah.. suka hatilah apadia.buat dengan.duitnya...!!! So? Laaa.. Biarlah dia nk pakai apapun, dh duit dia bukan minta duit org ramaipun. Netizen, tolonglah ajar hati tu jgn hitam. Minta Allah jaga Hati kita, inshaaAllah bila hati bersih, kita akn percaya akan REZELkHI ALLAH. Melayu tu 😍

ini masalah nitizen kampus “cemburu” lepas tu buat benih fitnah. skrg siapa tanggung dosa dan siapa tanggung iphone 11 Pro tu? Segelintir besar melayuindon dalam negara mmg otak x leh nak fungsi ngan elok dan suka sgt nyibuk hal orang...sigh!!!🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️...Metro ni salah satu...x membina minda langsung biter2 korang ni

So Perangai golongan buat tudohan tanpa fakta. Segeralah minta maaf kpd amsyar Tukang fitnah n viral tu...dengki , jeles la tu Zaman fitnah n viral....jilat la fitnah yg ko tabur. Baik diam n sangka baik. yg duk kecam bagai tu sbnarnya bdengki xmampu nk beli tu je.. klu xknl so xpyh kecam mcm org tu bt slh ..

Lek jer aku pun pakai 11 jugak, rilek sudah student kuptm memang kaya2.. x mampu diam Suka hati lah dia nak beli iPhone ke apa ke .adoi. Jangan buat malu melayu lah.menyibuk je Eah apahal benda handphone pun jadi isu ni wahai manusia manusia akhir zaman sekalian ? Kalau dia beli pakai duit mak ayah dia pun bukan masalah pun 😂😂

Hahaha . aku ade nampak bro ni kat dalam dewan with his i phone sebab dia sama sidang dgn aku masa majlis convo. At first aku terkejut jugak, tapi tak mustahil la dia boleh beli kalau dia mampu.tak sangka sampai jadi topik, Tabah je la bro. Btw,congrats 👏 apa benda lah masalah manusia ni biarlah dia nak beli aduh sis cannot brain

Lorr.... ini pon jadi cerita ekk Guna duit ptptn buat beli iphone. Tak yah kata iphone nak buat makan pun tak cukup. mitos Die nak pakai ape lantok die laaa.. bodo eh xtahu duit pt masuk bile.. dah grad xmasuk dah duit pt tu..sejenis nak pakai tp xmampu mmg jenis gitu.. jenis sedapkan hati sendiri...kalau die beli duit pt pun kelantok die ler

dah terang2 mase konvo..maksud nye da tamat pengajian,klu ade ptptn pon, dah konvo celah mane pulak duit ptptn nk masuk lgi..

Anes nk aku buat ape Boba 😂 Dulu masa awal zaman hp, sy guna Nokia 3310, x masuk metro pun, sy guna duit gaji sy keja kedai baju..hihihi 😜 Biar la dia nak guna iphone apa pun sakit hati sgt kenapa, minta duit korang ke? Alahai benda ni pun nk jd hal. Tiga varian iPhone dilancarkan awal bulan lalu dan harga bagi iPhone 11 bermula RM3,399, iPhone 11 Pro RM4,899 manakala iPhone 11 Pro Max pada harga RM5,299. Pengguna boleh melakukan pilihan storan 64GB, 256GB dan 512GB. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Duit dia..Bukan pakai duit Kita semua Wat hal la mecha 😂 Apa benda sampai masuk metro. Alahai ~ Lol. Suka hati dia lah. Phone dia. Duit dia. Hidup dia. Adoi netizen ni pun. ni bukan masa yang sama dgn convo kau ke? Danialfrd

Dia nak pakai apa pun takde masalah... jgn menyusahkan orang sudah. Kalau dia mampu pakai lamborgini pn apa ada hal.😎 Kalau pun dia beli guna duit Mara/PTPTN, lantak dia lah. Tengah sem pokai dia sendiri yang tanggung bukannya guna duit si haters. haaa apa lagi guysss !!! shot on iphone banyak kt sini !

Boros....show off... Yang bash tu tah tah tak pernah grad pun. Gaya lebih mesti ada.. Kunun brand hidup Alah setakat iphone 11 je..ingatkan apala..kene masuk news ke? epoy_ajam lu beli iPhone 11 pro xde kecoh2 pun sampai masuk paper em 😂🤣🤦🏻‍♂️ Wow sape pinjam ptptn mampu beli phone🤪 tolong bagi bukti ,aku nak tips.hahaha

udah2, lah tu kecam org yg pakai 11 pro 😅

Ni semua annazrulan punya keje la ni hahahahaha Orang Malaysia memang toxic habis Hahaha. Org ramai tak bitter sbb dia mampu beli iphone 11 tu tp rasanya ramai meluat tgk cara dia masa kena rakam tu kot. Haha Omg netizen tak habis2 bitter kan kalau tengok orang lain dapat pakai phone mahal. 🤦🏻‍♀️ Harta dunia, apa yang nak hairan. Dasar manusia hati busuk,dengki tak habis2.

Kecoh la.. orang beli telefon baru pun nak bitter.. ada duit beli, tak ada duit senyap je lah.. Weh serious ah benda macam ni masuk news. Malaysia is sick! diniyminimore Fon tu fon dia kan.. SUKAHATI DIA LAHH NAK GUNA DUIT APA PON.. KAU BITTER PE HAL? Bli iphone pn viral ke? Aku bli xde sapa kesah pn. 😭😭😭

iPhone user here! 🙋🏼‍♂️

Kenapalah suka sangat fitnah org ni? Kalis api neraka ke netizen semua? Mentaliti netizen kita sudah tahap kritikal Siapa Ini satu lg myth dlm masyarakat. Padahal duit PTPTN tu jgn kata iphone, nak beli Samsung Note 10 pun tak lepas.. Perangai apa dia buat tu? SPRMMalaysia Sila siasat.. baru saja terbukti melayu tadak maruah. Najib yg bukti nya...

tulah menunjuk lagi K Amsyarnaif

Write Comment

Thank you for your comment.
Please try again later.

Latest News

News

10 October 2019, Thursday News

Previous news

Kadir Jasin: ‘Fourth-floor boys’, pro-government rhetoric to blame for Utusan’s demise | Malay Mail

Next news

18 mimik muka 18 abjad [METROTV]
Previous news Next news