Sanusi tidak mahu wujud 'tokong' dalam bola sepak

18/5/2022 12:18:00 PM

Presiden KFA, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md. Nor mengingatkan semua pihak agar tidak mewujudkan 'tokong' dalam kancah bola sepak tanah air.

Satu daripada kejadian itu katanya, adalah tambahan masa kecederaan selama 10 minit yang diberikan pengadil sewaktu berlangsung perlawanan antara Negeri Sembilan dan JDT di Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi.

Presiden KFA, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md. Nor mengingatkan semua pihak agar tidak mewujudkan 'tokong' dalam kancah bola sepak tanah air.

Beliau yang juga Menteri Besar Kedah berkata, sukan bola sepak di negara ini bukan milik mana-mana individu tertentu sebaliknya dimainkan untuk semua golongan.“Bola sepak ini bukan untuk individu dan tak boleh ada ‘tokong’ dalam sukan ini sampai semua nak pergi sembah dia dulu. Jangan ada tokong dalam bola sepak sebab bola sepak ini sukan untuk semua orang. Sebelum perlawanan, bawa banner besar tertulis ‘fair play‘ tetapi ada tokong. Semua nak kena tanya dia dulu, ‘mampuih’ lagu (macam) itu, nak main macam mana,” katanya dalam sidang akhbar selepas mempengerusikan Mesyuarat Exco di Wisma Darul Aman di sini hari ini.

Read more: Utusan Malaysia »

TMJ duduk diam lepastu kau pergi kacau buat apa ? Match JDT dengan N9, tapi kau menyalak serupa anjing. Kau tak ada kena mengena dengan match JDT masa tu. Tolong matang sikit Kalau tak mampu bayar gaji pemain dan pengurusan baik tak payah main bola..Main untuk suka suka saje....Itu pun nak bagitau ke..Malu weh duit rakyat dibazirkan ....

Contoh ckp besar,tp tin kosong..tmj tolong smash kepala die ni..politik ckp bkn2,bola pon sama tu la orang suruh tengok full game.. ni tgk highlight game jer 😁 mohon tengok balikla game tu drama,injured bukan men banyak.. SanusiMNor ..siap dan sembang ngan budak milo .la ni pasai official_kfa tak menang menang apa cerita semalam pn seri ja ..camna nak bersaing kat afc ni ..tak ketaq ka

De Paula tersenarai lagiDe Paula yang mendapat kritikan penyokong bola sepak tempatan tersenarai dalam 29 pemain yang akan memulakan latihan pusat Harimau Malaya.

PN tak halang parti komponen kerjasama parti lain, kata Muhyiddin | The Malaysian InsightTidak halang jika PAS mahu perkukuh Muafakat Nasional bersama Umno, kata pengerusi PN.

MAFI sedia tangani isu krisis makanan ekoran cuaca tak menentu'Begitu juga dengan langkah-langkah ke hadapan yang kita ambil seperti mengenal pasti varieti-varieti (tanaman padi baharu) yang tahan terhadap perubahan cuaca dan ini merupakan kajian serta penambahbaikan yang diambil oleh pihak kementerian ketika ini'.

TMJ rayu penyokong JDT penuhi SSIPemilik Kelab Bola Sepak Johor Darul Ta’zim (JDT), Tunku Ismail Sultan Ibrahim (TMJ) merayu para penyokong Harimau Selatan memenuhi Stadium

Lelaki tikam jurulatih sebab tak terpilih main futsalGara-gara tidak berpuas hati kerana tidak terpilih dalam pasukan futsal, seorang pemain menikam jurulatihnya sendiri di bandar ini.

Snuker hadirkan emas ke-23Lim Kok Leong tidak mahu ketinggalan untuk menyumbang pingat emas ke-23 buat kontinjen Malaysia di Sukan SEA Vietnam 2021, hari ini

ALOR SETAR: Presiden Persatuan Bola Sepak Kedah (KFA), Datuk Seri Muhammad Sanusi Md.Close Privacy Overview This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website.× Salin URL Pengerusi Perikatan Nasional Muhyiddin Yassin berkata gabungannya tidak menghalang parti komponennya bekerjasama dengan parti lain, termasuk jika PAS mahu perkukuh kerjasama dengan Umno melalui Muafakat Nasional.PERMATANG PAUH: Kementerian Pertanian dan Industri Makanan (MAFI) bersedia dengan beberapa langkah serta penambahbaikan dalam usaha mengurangkan impak cuaca tidak menentu seperti banjir dan kemarau yang dialami oleh pesawah ketika ini sekali gus mengelakkan daripada berlakunya krisis makanan pada masa hadapan.

Nor mengingatkan semua pihak agar tidak mewujudkan ‘tokong’ dalam kancah bola sepak tanah air. Beliau yang juga Menteri Besar Kedah berkata, sukan bola sepak di negara ini bukan milik mana-mana individu tertentu sebaliknya dimainkan untuk semua golongan. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. “Bola sepak ini bukan untuk individu dan tak boleh ada ‘tokong’ dalam sukan ini sampai semua nak pergi sembah dia dulu. Beliau yang juga presiden Bersatu berkata partinya juga tiada halangan sekiranya PAS, yang merupakan sebahagian daripada PN, mahu terus memperkukuhkan Muafakat Nasional (MN) bersama Umno. Jangan ada tokong dalam bola sepak sebab bola sepak ini sukan untuk semua orang. You also have the option to opt-out of these cookies. Sebelum perlawanan, bawa banner besar tertulis ‘fair play‘ tetapi ada tokong. “Tentu sekali kita mengambil beberapa langkah untuk mengurangkan kesan itu (kekurangan bekalan dan kenaikan harga barang) kepada rakyat Malaysia.

Semua nak kena tanya dia dulu, ‘mampuih’ lagu (macam) itu, nak main macam mana,” katanya dalam sidang akhbar selepas mempengerusikan Mesyuarat Exco di Wisma Darul Aman di sini hari ini. Necessary Always Enabled Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. Terdahulu beliau mendakwa semua mata kini tertumpu kepada Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) berikutan terdapat beberapa kejadian yang didakwa sangat pelik pernah berlaku dalam arena bola sepak tanah air. Satu daripada kejadian itu katanya, adalah tambahan masa kecederaan selama 10 minit yang diberikan pengadil sewaktu berlangsung perlawanan antara Negeri Sembilan dan JDT di Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi. These cookies do not store any personal information. Katanya, bukan beliau seorang yang mempertikaikan tambahan masa tersebut malah ramai lagi yang turut mempersoalkannya di media sosial. “Sebagai ahli gabungan FAM, kita nak perkara menggelikan hati begini ditangani segera. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website. Dalam hal ini katanya, pengimport akan mencari alternatif atau sumber gandum dari negara lain.

Saya rasa main bola masa tambahan paling panjang pun tujuh minit dan itu pun kalau berlaku patah kaki contohnya, yang memerlukan pemain diusung keluar. Dalam perlawanan itu patah jari pun tak ada, tetapi masa tambahan sampai 10 minit. Ini sesuatu yang ‘very rare‘,” katanya. Tambahnya, ketika ini semua orang tahu mengenai apa yang berlaku namun mereka tidak bercakap mengenai perkara itu. “Jangan sampai saya bercakap pula.

Apa yang saya katakan ini baru permulaan dan kalau keluar semua sekali, habis. Saya sedang kumpulkan lagi apa benda yang patut dicakap. Saya cakap untuk kebaikan bola sepak dan kalau betul nak tingkatkan mutu bola sepak negara, perkara ‘rare‘ begini perlu dilihat dengan mata terbuka,” katanya. – UTUSAN .