Sanusi News

Latest News On Sanusi

Accumulated water source on Gunung Inas triggered Baling floods - Sanusi

Conclusion based on aerial survey conducted with police, says the MB.

It’s one thing when you have arrogantly stupid politicians… but it’s quite another matter when they assume that everybody else is as stupid as they are
I dont believe u sanusi

11 hours ago

Read more...

Tiada kolam pecah atas Gunung Inas - Sanusi

“Saya dapati air terkumpul banyak dalam satu masa dan ada berpuluh-puluh lorong yang terbentuk di Gunung Inas yang mengalir ke bawah di sudut cerun yang sangat curam dan menyebabkan air bergerak laju di Lata Celak dalam tempoh serentak.”

16 hours ago

Read more...

Jangan salahkan Sanusi kes banjir di Baling, ladang durian Gunung Inas, kata Harakah | The Malaysian Insight

Jangan salahkan Sanusi kes banjir di Baling, ladang durian Gunung Inas, kata Harakah

Semua salah dap kan

17 hours ago

Read more...

Logo Pas atau PN, tunggu mesyuarat - Sanusi

Keputusan Pas guna logo sendiri atau bertanding guna logo PN dalam Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) bakal dibincangkan dalam mesyuarat PN.

26/6/2022 11:30:00 AM

Read more...

Pengundi akan tolak UMNO pecah belah perpaduan ummah - Sanusi

“Bukan dengan UMNO sahaja, ada banyak pihak lagi kita kena usahakan perpaduan ummah demi mengukuhkan kuasa politik orang Melayu, itu sahaja matlamat Pas'.

PASPusat

20/6/2022 1:10:00 PM

Read more...

Umno’s Nur Jazlan: Kedah MB Muhammad Sanusi should look in the mirror for criticising Ahmad Zahid

Umno’s Nur Jazlan: Kedah MB Muhammad Sanusi should look in the mirror for criticising Ahmad Zahid

Hahaha patutlah pembangkang ni semua berdiam diri sampai skrg Nmpknya hanya HRHJohorII blh membela mereka yg tiada suara di Msia
NurJazlan nurjazlancomm Perhaps he is NOT able to get a mirror. We shud help him to get one and hopefully the mirror doesnt crack when he sees himself.

13/6/2022 12:44:00 PM

Read more...

Sanusi perlu mohon maaf, tuduhan berniat jahat

Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Negeri Sembilan, Datuk Mohd. Zaidy Abdul Kadir menegaskan, kenyataan Muhamad Sanusi itu merupakan tuduhan berniat jahat dan melampau dan tidak sepatutnya keluar dari mulut seorang yang menjadi pemimpin negeri hasil ihsan…

Barua SanusiMNor memang Bangsat

13/6/2022 6:34:00 AM

Read more...

Sanusi must say sorry to Umno, BN, says Umno Youth leader

Sanusi must say sorry to Umno, BN, says Umno Youth leader

Both must say sorry to the nation.

13/6/2022 5:52:00 AM

Read more...

Sanusi buat tuduhan berat terhadap institusi kehakiman negara - Shahril

'Ahmad Zahid tak desak PRU segera, cuma minta supaya tidak terlalu lewat atas pertimbangan strategik untuk parti dan untuk negara.

12/6/2022 1:28:00 PM

Read more...

Outsiders butt out from Umno affairs, says its info chief to Sanusi

Outsiders butt out from Umno affairs, says its info chief to Sanusi

12/6/2022 8:53:00 AM

Read more...

Umno man blasts Sanusi for linking early GE to court cases

Umno man blasts Sanusi for linking early GE to court cases

Blind is not because u cant see but u see but saw nothing ... Bila hidup kekeringan Hidayah ini lah jadinya 😁
It is the truth after all..you don't need to blast an idiot for something that everyone knows..*yawns*

12/6/2022 7:51:00 AM

Read more...

Sanusi dicabar kembalikan mandat rakyat

Sanusi dicabar kembalikan mandat rakyat

4/6/2022 1:20:00 PM

Read more...

Pasal apa yang nak pulun PRU sangat, boleh menangkah - Sanusi

Muhammad Sanusi Md. Nor hairan terhadap sikap pihak tertentu yang terlalu mendesak supaya Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15) diadakan

1/6/2022 11:05:00 AM

Read more...

Sanusi perlu henti beri komen tidak berfaedah, fokus krisis air dan masalah rakyat

“Saya amat bersetuju, Menteri Besar kita sekarang ini amat berani dan sangat disanjung tinggi atas kelebihan ini, namun alangkah baiknya kelebihan ini dimanfaatkan untuk kebaikan rakyat.'

25/5/2022 10:24:00 AM

Read more...

Kedah tak boleh belanja lebih gara-gara 'setting' orang kaya - Sanusi

'Kita tidak boleh berbelanja lebih daripada kemampuan kita, gara-gara setting orang kaya di pasukan lain yang mengiurkan semua pemain

24/5/2022 4:03:00 PM

Read more...

Cabaran TMJ: Sanusi tak mahu komen, takut dilabel ‘derhaka’

'Nanti depa kata saya lawan raja pula, baru ini tak ada hujah depa tulis kata lawan raja, derhaka. Ini bola sepak derhaka apa?

23/5/2022 2:54:00 PM

Read more...

‘Kawal’ Liga Malaysia: TMJ cabar Sanusi buat pendedahan terperinci

'Dia cakap pasal siapa? Sebut nama. Ceritakan segalanya, ini cakap main sembuh badut McDonald pun boleh.'

23/5/2022 7:33:00 AM

Read more...

Kedah govt to fight rice 'cartels', ensure better yields, says Sanusi

Kedah govt to fight rice 'cartels', ensure better yields, says Sanusi

18/5/2022 5:01:00 PM

Read more...

Sanusi tidak mahu wujud 'tokong' dalam bola sepak

Presiden KFA, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md. Nor mengingatkan semua pihak agar tidak mewujudkan 'tokong' dalam kancah bola sepak tanah air.

18/5/2022 12:18:00 PM

Read more...

Sanusi nafi gaji tertunggak punca Kedah 'lemau'

'Kepada mereka yang gatal tangan buat dakwaan itu, tunggu surat saman sajalah. Selamat menjawab di mahkamah.'

11/5/2022 1:35:00 PM

Read more...