Sajat tidak pernah insaf

'Kuala Lumpur', 'Pondan', 'Mujahid', 'Sajat', 'Muhammad Sajjad', 'Tak Insaf'

#kualalumpur “Kalau pun sifat dia lembut, tetapi bukan lesen untuk mempamerkan pelbagai bentuk dan gaya lucah itu kerana sudah melanggar syariat.'

'Kuala Lumpur', 'Pondan'

2/18/2020

kualalumpur “Kalau pun sifat dia lembut, tetapi bukan lesen untuk mempamerkan pelbagai bentuk dan gaya lucah itu kerana sudah melanggar syariat.'

“SAYA bercakap soal Muhammad Sajjad (Kamaruz Zaman) ini memandangkan dia tidak pernah insaf melakukan perbuatan mengubah ciptaan Allah ke atas dirinya,” kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Mujahid Yusof Rawa.

Mujahid berkata, ahli perniagaan itu tidak pernah insaf dan rasa bersalah biarpun masyarakat dan warganet membangkitkan isu tingkah lakunya yang bertentangan dengan syariat sejak sekian lama. “Kalau pun sifat dia lembut, tetapi bukan lesen untuk mempamerkan pelbagai bentuk dan gaya lucah itu kerana sudah melanggar syariat. “Orang bercakap benda ini bukan sekarang, tetapi sejak 2016 tetapi dia tidak pernah mengambil apa-apa atau insaf atau memperbaiki dirinya,” katanya dalam siaran Media Rahmah, yang dimuat naik di Facebook rasminya semalam. Katanya, tindakan usahawan berkenaan seolah-olah tidak sensitif dengan masyarakat dan agama. MUHAMMAD SAJJAD “Isunya, dengan mempamerkan perlakuan tidak senonoh itu sendiri boleh menyebabkan kebejatan dalam moral. Kalau Sajat lagilah menjadi tumpuan orang ramai. “Dengan pelanggaran itu, dia bangga dan semakin galak menunjuk seolah tidak kisah semua ini dan tiada perkiraan sensitiviti langsung kepada masyarakat,” katanya. Sajat atau lebih dikenali dengan Nur Sajat kembali mencetuskan kontroversi apabila berpakaian wanita ketika menunaikan umrah di Tanah Suci, baru-baru ini. Mujahid sebelum ini dilaporkan, pihaknya akan membuat penilaian terlebih dulu sebelum menentukan sama ada mahu mengambil tindakan undang-undang atau memberi nasihat kepada usahawan itu. Dalam rakaman berkenaan, Mujahid turut menjelaskan kes Sajat dirujuk kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM). Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 18 Februari 2020 @ 4:41 PM Berita Berkaitan Read more: Harian Metro

saya dengan sabar menunggu apa menteri mujahidrawa akan buat. Apa tindakan akan diambil. so ape tindakan korang Kite bkn persolan kn staff dowg masih keje. Hak milik tu yg brtukar tanggan. Lepas Ni ape lg dowg nak jual. Klu btl hotel tu Tak untung lgsg mustahil Ada org lain nak beli kn. Logik die kt situ

Adeh.. Tahu ker beza mane sifat org kafir dan islam? Jika tak tahu, bebalik pada rujukkan AL-Quran dan Hadis NABI SAW.. Sajat dikambing hitamkan😂🤣🤣 apa tunggu lagi..buat operasi banteras geng lgbt ni NATO = No action, Talk Only. Sebelum giant atau tesco..ada carefoure makro kan..base on retail shop kan..gitu juga hotel tbg haji ni..pengurusan bertukar tangan SAHAJA..90%staff kekal dan baki boleh kerja tempat lain sbg option

dalam dok komen lebih lebih tentang Sajat... 4 buah hotel Tabung Haji bertukar pengurusan.....alih perhatian ka apa? Sebab tu perlunya tindakan bukan sekadar teguran. Jika di sekolah pun murid melakukan kesalahan berkali2, akan ada hukuman sebagai pengajaran. Tabung haji apa cerita?

Kes Sajat di Tanah Suci dirujuk ke SKMMKES ahli perniagaan, Muhammad Sajjad Kamaruzzaman atau dikenali sebagai Nur Sajat yang membuat hantaran di media sosial dengan berpakaian wanita ketika mengerjakan umrah di Tanah Suci dirujuk kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM). Tak perlu letak nama nur pun, depannya nama muhammad. Bela lagi si pondan tu, bukan makan nasihat org, turun bala semua baru nak menyesal. Knapa mention lgi Nur kalau dah tahu Sajat tu lelaki ya. Knpa msti ditulis lagi nama ala² wanita tu..... Alahai, makin diberi muka, jangankan nanti dia nak kahwin, gelabah semacam org atasan.... Bila nak setel ni. Asyik brita brita britahu ja.

Sembang pong pang pong pang takde apa tindakan, baik tak payah! geram pulak kita.😤 Hehehehe.. Baru sedar ke Kau baru sedar ke. Org dah bising dah lama. Bila dia naik kepala baru kau gelabah. Buat je tandas. Surau. Segala utk diorg ni

G25 buat laporan polis terhadap Hadi esokPresiden PAS pernah membidas G25 lebih bahaya daripada Al Maunah. FMTNews G25 PAS Tak ikut otak seleweng awak..jwpnya bahaya la...byk cantik!!

Mi racun tarikan pelancongbatupahat Bagi yang tidak biasa, mungkin kedengaran menggerunkan namun di sebalik namanya yang unik itu, tersembunyi keenakan mi racun yang sebenarnya langsung tidak berbahaya

Tiada sukarelawan UM terbabit pemeriksaan, saringan Covid-19UNIVERSITI Malaya (UM) menegaskan pihaknya tidak pernah mengarahkan sukarelawan penuntutnya, melaksanakan sebarang bentuk pemeriksaan kesihatan ke atas pelajar yang baru pulang atau berasal dari China, yang kembali meneruskan pengajian di semester baharu ekoran penularan virus Covid-19.

Kes Sajat di Tanah Suci dirujuk ke SKMMKES ahli perniagaan, Muhammad Sajjad Kamaruzzaman atau dikenali sebagai Nur Sajat yang membuat hantaran di media sosial dengan berpakaian wanita ketika mengerjakan umrah di Tanah Suci dirujuk kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM). Tak perlu letak nama nur pun, depannya nama muhammad. Bela lagi si pondan tu, bukan makan nasihat org, turun bala semua baru nak menyesal. Knapa mention lgi Nur kalau dah tahu Sajat tu lelaki ya. Knpa msti ditulis lagi nama ala² wanita tu..... Alahai, makin diberi muka, jangankan nanti dia nak kahwin, gelabah semacam org atasan.... Bila nak setel ni. Asyik brita brita britahu ja.

Johor nafi wujud kes Covid-19 di SJKC | The Malaysian InsightJKNJ berkata kenyataan berhubung adanya kes itu di sekolah berkenaan adalah tidak benar.



'Artis K-Pop memang dah kaya...' - Tajul

Bekalan kondom berkurangan

Anwar: Stimulus packages should be monitored by Parliament | Malay Mail

'Berkurung seperti zaman komunis, Jepun'

'Penggiat seni pun layak' - Achey

11 joggers, mostly expats, arrested in Mont Kiara for defying MCO | Malay Mail

Wanita muat naik status hina polis ditahan

Write Comment

Thank you for your comment.
Please try again later.

Latest News

News

18 February 2020, Tuesday News

Previous news

Kumpulan Ayah Yie Tiger didakwa [METROTV]

Next news

Ditahan selepas 32 jam bunuh
Guna dron secara meluas waktu malam Haiwan liar berkeliaran 14 ditahan ingkar PKP Kurang jangkitan Gunting rambut sendiri, gaya pelik 5,644 individu di Sabah dalam pemantauan Asalkan akhbar jumpa pembaca Groups ask Putrajaya to let them keep helping the needy, advise against central aid distribution | Malay Mail Stop raids on migrants during Covid-19 crisis, urge NGOs Man jumps into sea to avoid arrest for flouting MCO | Malay Mail Cuba lolos sekatan PKP MCO: Heat sensing drones on the prowl, even at night
'Artis K-Pop memang dah kaya...' - Tajul Bekalan kondom berkurangan Anwar: Stimulus packages should be monitored by Parliament | Malay Mail 'Berkurung seperti zaman komunis, Jepun' 'Penggiat seni pun layak' - Achey 11 joggers, mostly expats, arrested in Mont Kiara for defying MCO | Malay Mail Wanita muat naik status hina polis ditahan Pesakit Covid-19 bunuh diri Kita ada ubat untuk rawatan Covid-19 Segera bawa pulang penuntut kita di Belgaum Source of allocations? Anwar wants stimulus package debated in Parliament MCO: Five jailed three months each after throwing drink cans at police