Fmtnews

'Sabar untuk 3 bulan lagi', Hamzah beritahu ahli politik beria jadi PM

Setiausaha Agung Bersatu, Hamzah Zainudin, berkata Perikatan Nasional tidak takut dengan pembukaan semula Parlimen.

11/6/2021 10:02:00 AM
Fmtnews

Setiausaha Agung Bersatu, Hamzah Zainudin, berkata Perikatan Nasional tidak takut dengan pembukaan semula Parlimen. FMTNews

Setiausaha Agung Bersatu, Hamzah Zainudin, berkata Perikatan Nasional tidak takut dengan pembukaan semula Parlimen.

Hamzah Zainudin berkata kerajaan Perikatan Nasional (PN) tidak takut dengan pembukaan semula Parlimen.PETALING JAYA: Semua pihak yang menggesa supaya Parlimen dibuka diharap bersabar dan menunggu sehingga Sept atau Okt selepas negara mencapai imuniti kelompok, kata Menteri Dalam Negeri, Hamzah Zainudin.

'Spend RM300m on vaccination, not negative pressure ambulances' PAS supremo is fast making the Islamic party irrelevant Durian dijual harga ‘kayangan’ - Utusan Digital

Beliau berkata demikian ketika mengulas cadangan sesetengah pihak agar pembukaan semula Parlimen dibuat secara hibrid.Setiausaha Agung Bersatu itu berkata, kerajaan Perikatan Nasional (PN) tidak takut dengan pembukaan semula Parlimen.“Sabar sekejap. Sekarang kita ada program vaksinasi, menjelang September atau Oktober kita akan sampai matlamat kita. Kemudian bukalah. Anda nak bertumbuk, nak buat apa (dalam Parlimen).

“Anda (media) bagitahu semua orang, khususnya ahli politik yang beria-ia sangat hendak menjadi perdana menteri itu agar bersabar untuk tiga bulan lagi,” kata beliau menurut laporan Sinar Harian.Hamzah turut meminta pihak pembangkang bersabar sehingga negara mencapai imuniti kelompok. headtopics.com

“Anda sudah ada ‘nombor’ dan serang. Masa itu tidak mengapa sebab kita sudah ada imuniti kelompok. Yang sekarang ini tiba-tiba nak buat untuk apa,” soal beliau.Ahli Parlimen Larut itu berkata jika sidang Parlimen dilaksanakan secara hibrid, perkara pertama perlu dibuat adalah mengenai perintah tetap atau ‘standing order’.

“Perintah tetap Parlimen hibrid macam mana? Kena duduk (berbincang) bagi membuat perintah tetap (Parlimen) hibrid dulu. Berapa lama ia akan mengambil masa? Dua minggu? Tidak cukup,” tambah beliau.Beliau juga menarik perhatian kepada jumlah orang yang perlu diuruskan sekiranya Parlimen bersidang.

“Ada lebih 200 ahli Parlimen. Kalau setiap seorang bawa pegawai mereka, sudah lebih 400 orang. Pegawai di Parlimen sahaja ada 300 orang,” katanya, dan menambah itu tidak termasuk pemandu dan kakitangan sokongan.“Jumlahnya akan cecah 1,000 orang. Kalau kita buka Parlimen dan bersidang dari pagi sampai 6 petang setiap Isnin sehingga Khamis, kita beri ruang kepada musuh (Covid-19) menyerang kita.”

Read more: Free Malaysia Today »

Remand extended for cosmetics entrepreneur, friend in sexual grooming case

​​​​​​​KAJANG: Police have extended the remand order on a cosmetics entrepreneur and his friend for alleged sexual grooming and obscene communication with minors.

What has he been doing all these time in power other than giving stupid excuses? Rompak sampai licin lagi 3 bulan lepas tu blah. Macam anak haram perangai ko setan berani bertanding kat penang atau selangor ke tak? 😏 Penderhaka! Kalau tak takut..Monday buka la.. Hahahaa... teringat AnakZahid punya stetmen... lebih kurang macam ni la maksudnya... “tulur mana tulurrrr ? “

Phuikk..babi pn gelak dgr sembang gampang lu dhzhamzah ..piirahhh Kepala bapak kau! Masa sheraton tu hari tak sabar? Masa PRN sabah tu hri siapa yg dtng beli katak? Punca semua masalah di negara. Sampah! biar lh PRU15 nanti c hamzah terjun dgn labu2nya. tk prlu duduk parlimen lepas tu Bukan soal takut sini. Buka jer la Parlimen. Biar semua MP boleh sidang dan tanya soalan. Byk soalan tu nak ditanya kat Parlimen. Rakyat susah. Nak tahu apa Kerajaan PN mampu buat. Sudah 16 bulan belum nampak apa2 lagi. Cuma nampak menteri gitu ramai. Kes Covid plak gitu tinggi.

Besok punya besok punya besok... Tak habis-habisan punya besok...

111 pintu masuk negara dikawal kekang kemasukan warga asing, kata Hamzah | The Malaysian InsightMenteri dalam negeri berkata jumlah itu terdiri daripada 54 pintu masuk laut, 29 pintu masuk udara dan 28 pintu masuk darat.

Piraahhhhhh penakut semua org tau la...satu dunia tau Apa lagi..bukak la gelangang kalo berani It means takut lah tu Tiga bulan irreversible damage on Msia.. Apa dia ingat parlimen tu untuk lantik PM semata2 ke? Banyak isu2 berbangkit berkaitan dgn krisis COVID19 yg perlu dibincang. 🖕🏻 roda berpusing...keatas...kebawah. saksikan nnti telor siapa yg akan tersepit dan berderai.rakyat akan guna kuasanya,bila tiba masanya

🖕🖕 Stakat ni blum ade pemimpin politik yg trbaik....

New deputy IGP to be announced in a day or two - HamzahThe proposed candidate’s name has been given to Prime Minister Muhyiddin Yassin for consideration. Are we expecting some changes or would it be just adoption? True dreams now has playing roles to save Pakistan & Islam. Lets find out & share.Please visit Really? this is important because?

3 bulan ? Sekarg kes bape Kau buta ka Hahahaha vaksin pun lembab... gagal. Why not NOW when people are suffering Hamsap....kalau cerita....babi pun boleh pergi ke matahari Enough with this guy, someone should tell him that nobody trust him after what’s been happening. riak sungguh PNBacul Sembang, buka jela babbbbbb

AimanArif1224 Booooooooo Yang Penting No Anwaribrahim No Pakatanharapan No chedetofficial !! Bumi tu bulat....ni kali la....tunggu kau di bawah lagi....

Calon timbalan KPN diumum sehari 2 lagi, kata Hamzah | The Malaysian InsightCadangan nama calon sudah diberikan kepada Perdana Menteri Muhyiddin Yassin untuk pertimbangan, kata menteri dalam negeri.

Orang mati hari2 babi Jangan sombong. babi🖕🏻

Hamzah pooh-poohs hybrid Parliament, tells 'wannabe PM' wait 3 monthsMPs can 'box' in Parliament after herd immunity achieved, Home Minister says. Not sure why generic herd immunity is needed for Parliament to open when I'm sure 80% MPs are vaccinated? Or so they say. Or are they not? And that's what you're saying? All MP already vaccinated, why must wait herd immunity to restore parliament? This make no sense Another instance where Covid failed ...

Hamzah: Time needed to discuss hybrid Parliament’s standing order firstPETALING JAYA: The concept of a hybrid Parliament will take some time to be figured out before it can be implemented, says Datuk Seri Hamzah Zainudin. Qasim ditunjukkan dalam mimpinya pada tahun 2015 bahawa umat Islam akan sangat teruji dan akhirnya akan saling berperang jika mereka tidak mempercayai mimpi tersebut. Banyak mimpi Qasim tentang Pakistan & Timur Tengah kini menjadi kenyataan. Layari laman All resources can b saved by lifting Emergency & convene Parliament, even if there is some risk it will form a cluster.

‘We need to correct the situation’ - Hamzah says migrant raids to continueMeanwhile, the Home Minister also ‘warns’ UNHCR to not issue cards to too many refugees. Question is, why now? KerajaanGagal Detention camp is a time bomb for positive covid19 case. What do you do to prevent this ? Agree. Must go on. Best way to contain Covid19 among illegal immigrant.