Addin, 'Solat Subuh', 'Keistimewaan', 'Allah Swt', 'Saintifik'

Addin, 'Solat Subuh'

Rugi tak bangun sembahyang Subuh

#Addin Rasulullah SAW memberitahu bahawa mereka yang taat dalam mendirikan solat Subuh bakal dikurniakan cahaya yang terang pada hari kiamat kelak.

25.2.2020

Addin Rasulullah SAW memberitahu bahawa mereka yang taat dalam mendirikan solat Subuh bakal dikurniakan cahaya yang terang pada hari kiamat kelak.

BANYAK buku mahupun kajian bertaraf saintifik dilakukan memaparkan penemuan jitu berkaitan keistimewaan solat. Sesungguhnya, kajian mendalam yang sudah atau sedang dilakukan ilmuwan sains jelas menunjukkan waktu solat fardu lima waktu cukup istimewa untuk dimanfaatkan.

Ayat Allah itu menerangkan kepada kita berkaitan waktu solat lima waktu diwajibkan seharusnya dilakukan setiap hamba Allah.Itu hal anak kita yang berusia muda, bagaimana keadaan dengan kita yang berusia matang ini? Adakah kita melaksanakan perintah Allah mendirikan solat Subuh dalam erti kata yang sebenar?



Read more: Harian Metro

💞 solat sunat sebelum subuh..pahala lebih baik dunia Dan isinya..Tu bru sunat Pasang alarm jam ,, doa mintak Allah mudahkan bangun subuh ,, niat betul2 dlm hati insyaAllah akan biasa nt SubhanAllah ❤️❤️❤️ time sdp tido ni Solat ni Satu Privilege Allah bagi kat Manusia . Salvation utk manusia. 5kali sehari memohon kemaafan. Satu privilege tanda Sayang Allah pada manusia. Zahir kan kesyukuran kalian. Maksud cahaya pun korang tak paham. Terang.. dari Kegelapan .

Peguam Najib tak jadi panggil pakar tulisan tangan | The Malaysian InsightKebuntuan timbul berkaitan terma pelantikan Dr Steven Strach dan oleh itu kami tidak dapat meneruskan pelantikannya, kata Shafee. 👏👏👏👏 Soon Najib boleh jdi PM balik, Rosmah will be FLOM again. What a wonderful world there is. Hakim pun kena main dengan najib.

Umno tak bincang calon PM lain, kata Ku Li | The Malaysian InsightCalon hanya akan ditentukan oleh Yang di-Pertuan Agong, kata veteran Umno itu.

'Kerajaan pintu belakang' tak stabil, kata penganalisis politik | The Malaysian InsightMereka meramalkan lebih banyak perbalahan akan membelenggu “kerajaan pintu belakang” berbanding kerajaan PH. Kerajaan main belakng lagi tak stabil Rogues ! Ni dia semua Biawak biawak lidah bercabang...

Orang muda harus awasi tanda-tanda serangan jantungTak kira tua atau muda perlu tahu tanda-tanda serangan jantung yang sebenarnya sudah boleh dirasai sebulan sebelum ia terjadi. FMTNews FMTOhsem SakitJantung Jantung SayangiJantung

Peguam mahu tarik balik saman isytihar sekolah vernakular tak berperlembagaanKhairul Azam Abdul Aziz berkata, beliau sudah menghantar surat kepada semua defendan untuk memaklumkan hasratnya itu. FMTNews vernakular suakeris did your mom slap senses into you? Sekejab saman sekejab tarik balik Apa ini, mahkamah badut ke?

Goldman mengaku tak bersalah berkait terbitan bon 1MDB lebih RM27 bilionTimbalan pendakwa raya memohon semua pertuduhan terhadap 3 entiti Goldman Sachs dibicarakan bersama dan pihak pendakwaan akan memanggil 30 saksi untuk memberi keterangan. FMTNews GoldmanSachs 1MDB



Hong Kong ex-lawmaker convicted for protest assault with loudhailer

Rosmah 'eligible' for BPN aid, but not Najib

Lapan jalan ke Pekan Kajang ditutup

Ingkar PKP: Lelaki Iran ajak polis bertumbuk

MCO: Govt makes u-turn, revokes permit for Heineken and Carlsberg

Rohingya who landed illegally at Langkawi are clear of Covid-19

Bekas pesakit Covid-19 bantu mangsa wabak - PM

Write Comment

Thank you for your comment.
Please try again later.

Latest News

News

26 February 2020, Wednesday News

Previous news

PH capai persetujuan, tapi pemimpin enggan dedah pilihan calon PM

Next news

Graduan cetus kontroversi didakwa esok
Empat lelaki ditahan asyik karaoke, ingkar PKP Telefon pintar percuma untuk pelajar sekolah B40 Bertahanlah dua minggu lagi - KKM Sifar dua hari kes baharu Covid-19 Straight fight between Muhyiddin and Mukhriz for Bersatu presidency Tesco announces 600 new jobs to meet demand More top departures from gov't agencies, this time Socso Japan declares Covid-19 emergency, prepares near US$1 trillion stimulus Covid-19: Japan declares state of emergency in seven regions Bahan uji Covid-19 hanya mampu bertahan seminggu Lima mengaku salah langgar PKP Tesco tawar 600 pekerjaan di 60 cawangan seluruh negara
Hong Kong ex-lawmaker convicted for protest assault with loudhailer Rosmah 'eligible' for BPN aid, but not Najib Lapan jalan ke Pekan Kajang ditutup Ingkar PKP: Lelaki Iran ajak polis bertumbuk MCO: Govt makes u-turn, revokes permit for Heineken and Carlsberg Rohingya who landed illegally at Langkawi are clear of Covid-19 Bekas pesakit Covid-19 bantu mangsa wabak - PM PM petik nama tiga PKS Covid-19: 131 new cases, death toll now at 62 Lelaki patah hidung, Myvi rempuh balai polis Usaha masjid di PJ bantu penduduk bukan Islam terjejas PKP dapat pujian Motorcyclist allegedly hits 80-year-old man in head with helmet in Penang