Fmtnews

Fmtnews

Redzuan kecewa proses birokrasi halang pandu uji kereta terbang

Ia selepas Kementerian Pengangkutan mengumumkan kereta terbang diumumkan Redzuan Yusof adalah dron dan perlu mendapat kelulusan CAAM sebelum diterbangkan.

23.11.2019

Ia selepas Kementerian Pengangkutan mengumumkan kereta terbang diumumkan Redzuan Yusof adalah dron dan perlu mendapat kelulusan CAAM sebelum diterbangkan. FMTNews RedzuanYusof

Ia selepas Kementerian Pengangkutan mengumumkan kereta terbang diumumkan Redzuan Yusof adalah dron dan perlu mendapat kelulusan CAAM sebelum diterbangkan.

Bercakap kepada FMT, beliau berkata amat mengecewakan apabila pembangunan “ekosistem untuk inovasi dan keusahawanan” dihalang oleh birokrasi.

“Kebimbangan saya adalah peraturan dan proses birokrasi kita tidak cukup berkembang pesat untuk memenuhi keperluan industri dan inovasi serta kemajuan teknologi.

Beliau menggesa pembaharuan proses birokrasi dan rangka kerja kawal selia untuk membolehkan pembangunan ekosistem yang menggalakkan inovasi dan keusahawanan.

Redzuan mengumumkan projek kereta terbang awal tahun ini dan sejak itu beliau mempertahankannya daripada kritikan dan ejekan.

Read more: Free Malaysia Today

Kes ini jelas menunjukkan PH,Political Animals n kipas susah mati semua buta dan kena kenceng Ini blunder Blunder Buat projek tak inform department lain? Mana nk jln der Nk bina ekonomi negara, Malaysia barulah, nk bicara org lah Tp xda kerjasama dlm Gov Malaysian at it weirdest! Bangang Menteri “kereta terbang”? 🤣

Menteri nak main toy dewasa. Just trying to get into media with his flying car drone Betul ke dia ni menteri kita Ape spesial Menteri Pembangunan Usahawan Redzuan Yusof smp die boleh over rule birokrasi... rakyat marhain disuruh follow undang2, tp die sendiri pertikaikan undang2. Kementerian pengangkutan tu bkn org lain.. Satu pakatan dgn ko jugak... Tak boleh nak berunding ke... Hawau betul punya menteri..

Kecewa apa? Kena ikut rule of law!! X'kan kot sbb Menteri gila2 kat sesuatu pjk, maka 'rule of law' dah x terpakai lagi.

Menteri tinjau 'kereta terbang'MESKIPUN ujian penerbangan UAS E-Hang 216 (EH216) atau ‘kereta terbang’ dibatalkan, Menteri Pembangunan Usahawan, Datuk Seri Redzuan Mohd Yusof tetap turun meninjau Super Drone atau ‘manned aerial vehicle’ di Subang hari ini.

Setuju dgn YB Menteri Redzuan. Overlapping & unnecassry biirokrasi dan red tape asyik menghalang kemajuan megara kita dlm pelbagai bidang..... Minister apa pun tak tahu tapi mau terbang. Ini projek failed. Alasan shj tAk dapat terbAng. Bodoh Tiada roda, mana boleh panggil kereta? Kereta lembu pun ada 2 roda.

Bukan birokrasi tapi prosedur.. Baca ke tak apa CAAM punya statement..so ashame to have this kind of useless minister.. Dah mmg betul pun tindakan kementerian pengangkutan tu, dia ingat senang2 nak buat pandu uji kereta terbang, ada SOP yg perlu dipatuhi.. apa punya ngok la menteri Hal ehwal kereta terbang ni.. kihkih

eeemmm...padan muka... Nak test apo? Kek Chino ari tu diaorang dah test. People watching on all your “efforts” you will be the most outstanding minister ever in history.... Itu undang2 la mangkuk... Keselamatan... Birokrasi wak lu Know your product, fool.

Tip servis kereta wajib ambil tahu elak ditipu bengkel ‘cekik darah’Sebagai pemilik kereta, pengguna, pemandu anda perlu tahu asas beberapa tip servis kereta. FMTNews FMTOhsem

Kesian betul la kat MEDMalaysia. Dapat menteri bengap macam officialpakwan ni. Dron boleh bawak orang dikatanya kereta terbang. Lps ni dron sembur baja kt sawah dia panggil apa? Lori baja terbang? What bitokrasi, u menteri tak ada otak mengaku aje la! Go to hell with yr kereta terbang. Tak lama lagi yr Govt is going to terbang, if you do not solve the rakyat's living conditions.

Keretayapawau 😂 Tak faham ke? Drone and flying car. Bodoh ye Sah gila Bukan birokrasi, tapi prosedur dan sop. Pegawai kementerian usahawan tak tahu peraturan ke? Flying car (Chinese made) minister, you are frustrated becos you cannot test your flying car due to your non compliance. Have you ever tot of the Rakyat and how much more frustrated they are becos of numerous permits, lesen etc which they have to keep up with.

bengap

Minister upset that red tape has scuttled flying car testBureaucratic processes not evolving fast enough to meet industry needs, says Redzuan Yusof FMTNrews RedzuanYusof Why near the airport and flight zone... think outside the box rather blaming the security system Minister is so stubborn and useless! Everyone gotto comply with rule of law, my dear minister and stop smoking cigars in a non smoking area. Btw reformation is slow in coming becos cabinet ministers have their own personal agenda to champion..

Montori menyusahkan tun M jer.,. do you homework, please Lahhhh baru tahu ke? Kau tau tak selama ni rakyat kena hadap kerenah birokrasi bila berurusan dgn pejabat kerajaan. Tapi kami rakyat dah biasa, kena hadap je. Nak dpt approval, berlapis2. Ntah ape tah berlapis2. Nak tunjuk setiap layer tu buat kerja ke apa?

Ini macam menteri pn dok biaq lagi ka atok chedetofficial Yolah tu.... Menteri bodoh cam ni, patut kalah PRK lain kali semak dulu proses n prosedur dan pohon awal2 sebelom umum tarikh nk terbang..x buat keje ke? 😂😂🤣🤣

Menteri tak campur urusan pemberian tender MOA, kata SimTimbalan Menteri Sim Tze Tzin berkata ia masih dalam proses dimuktamadkan Kementerian Kewangan. FMTNews MOA

Yazit Sufaat dibawah pemerhatian polis, kata KPN | The Malaysian InsightHamid berkata, polis juga akan terus berhubung dengan Yazid dalam proses pemulihan. I hope so....

Redzuan sneak peeks at 'Super Drone'Minister gets private viewing of 'flying car' which he was ridiculed for.

Write Comment

Thank you for your comment.
Please try again later.

Latest News

News

23 November 2019, Saturday News

Previous news

UN Security Council reaffirms chemical weapon ban

Next news

'Footbrawl' video not taken at Bukit Jalil National Stadium, say cops