Polis tahan 12 individu berkumpul untuk solat jumaat - Utusan Digital

Polis tahan 12 individu berkumpul untuk solat jumaat

19/6/2021 1:39:00 AM

Dalam serbuan kira-kira pukul 1.30 tengah hari oleh sepasukan polis Ampang Jaya, kesemua individu terdiri daripada enam lelaki tempatan dan enam lelaki warga asing ditahan kerana melanggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Polis tahan 12 individu berkumpul untuk solat jumaat

Dalam serbuan kira-kira pukul 1.30 tengah hari oleh sepasukan polis Ampang Jaya, kesemua individu terdiri daripada enam lelaki tempatan dan enam lelaki warga asing ditahan kerana melanggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Saintis temukan SpongeBob dan Patrick Star sebenar di dasar laut - Utusan Digital Walk-in vaccinations can contain pandemic faster - Health deputy DG Covid-19: Shah Alam factory cluster largest among 47 new clusters

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Mohammed Farouk Eshak berkata, pemeriksaan lanjut mendapati terdapat 12 lelaki berada dalam premis sedang berkumpul untuk mengadakan solat Jumaat.Kata beliau, siasatan mendapati kesemua mereka adalah pekerja di premis itu bagi syarikat pembersihan, kawalan keselamatan dan urusan kargo yang dimiliki warga tempatan.

“Semakan awal mendapati kesemua warga asing itu mempunyai dokumen pengenalan diri sah.“Kes disiasat mengikut Peraturan 17, Peraturan-Peraturan Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 2021 kerana menjalankan aktiviti tidak dibenarkan serta berkumpul dengan tidak menjaga penjarakan fizikal,” katanya dalam satu kenyataan di sini semalam. headtopics.com

Tambah beliau, pemilik syarikat berkenaan dikenakan kompaun RM11,500 manakala pekerja tempatan dikenakan kompaun RM1,500 setiap seorang. Read more: Utusan Online »

King disappointed Emergency Ordinances revoked without his consent

PUTRAJAYA: Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah has expressed great disappointment with the government’s decision to revoke six Emergency Ordinances without his consent.

Kami raayat marhaen yang berugama Islam, mohon pada kerajaan tidak war2ksn berita Serbuan dan tangkapan terhadap warga yang bersolat jemaah masa pandemic,perkara ini sangat buruk di mata masharakat malaysia amnya, sangat2 sensitive. Malaysia = palestine No comment.😷😷😷

Duduk di rumah, tak perlu vaksin budak umur 12 tahun - Utusan DigitalDuduk di rumah, tak perlu vaksin budak umur 12 tahun

500 anggota polis serbu pejabat akhbar Apple Daily - Utusan DigitalApple Daily dimiliki oleh taikun media Hong Kong, Jimmy Lai.

Polis tumpas kegiatan curi kereta, pecah kedai - Utusan DigitalTIGA Proton Waja yang disyaki dicuri dan digunakan dalam kegiatan pecah masuk kedai tersebut, dirampas.

Polis tawar diskaun 50 peratus saman trafik - Utusan DigitalDaftar dan bayar ikut aplikasi Mybayar Saman. Nak bayar pun fikir 10 kali, dah 17 hari tak kerja. Bagilah..70%discount...rakyat tgh sesak ni... Mimpi Muhammad Qasim adalah peringatan bagi umat Islam. Ketika ia menjadi kenyataan ramai orang di seluruh dunia akan membicarakannya, surat khabar dan wawancara juga diadakan mengenai mimpi ini. Ketahui lebih lanjut di atau cari ‘Muhammad Qasim Dreams’

Poster fitnah Saarani, Pemuda UMNO Perak lapor polis - Utusan Digital'Menteri Besar cuma memberi analogi mengenai sumbangan telefon pintar oleh Yayasan YTL kepada kerajaan negeri untuk disumbangkan kepada pelajar kurang berkemampuan.' X buat laporan polis kee yg parlimen masih tidak mahu dibuka walaupun telah disuarakan oleh YDPA? Kenapa di Malaysia, kes fitnah dilaporkan kpd Polis? Kalau di negara lain, saman je di mahkamah. Pelik.. tak salah guna kuasa ke ni?

Pemuda Amanah Perak lapor polis kenyataan Takiyuddin - Utusan Digitalakiyuddin (didakwa) secara sinis mengatakan baginda tidak bertitah tarikh yang spesifik dan beliau memberitahu jangka waktu Parlimen akan dibuka pada bulan September seperti yang dinyatakan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, menepati titah baginda