Polis kepung Sydney elak protes anti-sekatan - Utusan Digital

Polis kepung Sydney elak protes anti-sekatan

1/8/2021 3:00:00 AM

Protes yang dianjurkan minggu lalu menyaksikan beberapa siri tangkapan dan pertempuran orang awam dengan anggota polis.

Polis kepung Sydney elak protes anti-sekatan

Seramai 1,000 anggota polis dikerahkan di seluruh Sydney bagi menghalang sebarang protes dan pihak polis turut mengeluarkan notis melarang perkhidmatan teksi dan e-hailing bagi membawa penumpang ke lokasi demonstrasi.Protes yang dianjurkan minggu lalu menyaksikan beberapa siri tangkapan dan pertempuran orang awam dengan anggota polis.

Langkawi jadi kayu pengukur | Harian Metro Lorong kanan Senai Utara-Kulai PLUS ditutup mulai 12 tengah malam ini | Harian Metro Covid-19: Health Ministry reports 324 fatalities as of Saturday (Sept 18)

New South Wales (NSW) yang merupakan negeri paling ramai penduduk di Australia merekodkan sebanyak 210 kes baharu Covid-19 akibat penularan varian Delta.Sydney dan kawasan sekitarnya dikenakan perintah sekatan pergerakan selama berminggu-minggu yang dijangka berakhir hujung bulan depan.

Di bandar itu, terdapat 198 orang ditahan di hospital, dengan 53 daripadanya berada di unit rawatan rapi dan 27 pesakit memerlukan mesin ventilator. Read more: Utusan Online »

Three days to prepare technical report on Kemensah Heights landslide, says Azmin

AMPANG: Authorities need three days to prepare a technical report on whether the houses affected by the landslide at Jalan Kemensah Heights are safe to live in.

Masuk hutan pun tak boleh - Polis - Utusan DigitalKetua Polis Daerah Gua Musang, Superintendan Sik Choon Foo berkata, dalam tempoh dua minggu PKPD dikuatkuasakan, beliau berharap masyarakat Orang Asli memberi kerjasama kepada anggota keselamatan untuk terus kekal di kampung masing-masing.

Protes lawan bertukar kecoh, polis akan ambil tindakan - Utusan DigitalPolis ambil tindakan ke atas sesiapa juga yang langgar SOP. Ni memang tak ikut SOP lawan benderahitam Time covid ni lah lagi tunjuk bodoh..aku pun x suka PM .Tapi fikir soal nyawa .. 🏴 Bangang tahap babi...moga2 dorang semua ni kena covid

Polis anggar 450 individu terlibat protes #Lawan - Utusan DigitalPOLIS tidak menolak kemungkinan memangil penganjur dan peserta perhimpunan berkenaan. Ready MJ91796231 PDRM, don't forget to call everyone when they are having the meeting at PM's house also. No need to give them face anymore!

Polis kenal pasti penganjur protes #Lawan - Utusan DigitalTempoh Pelan Pemulihan Negara (PPN) masih berkuat kuasa dan tiada siapa yang boleh melanggar SOP PKP. Tiada siapa boleh langgar SOP kecuali menteri. fixit Siapa ahli politik terlibat?

Polis siasat dalang perhimpunan di ibu negara - Utusan DigitalHamzah Zainuddin berkata, pihaknya mengesan penglibatan kumpulan itu yang didalangi oleh individu sama sebagai penghasut bertujuan merosakkan imej negara. siasat punca kluster kilang lagi ada hasil Far queue Far cough 😷 KerajaanDerhaka KerajaanBiadab Lawan Imej negara dah rosak sbb kerajaan dan menteri nya GAGAL.....tu jer

419 warga polis KL tampil derma darah - Utusan DigitalTanggungjawab itu dilakukan atas kesedaran bagi menyelamatkan nyawa mereka yang benar-benar memerlukan bantuan.