Fmtnews, Ph, Pkr

Fmtnews, Ph

PH capai persetujuan, tapi pemimpin enggan dedah pilihan calon PM

Gabungan tanpa PPBM itu mengadakan pertemuan hari ini sebelum ahli Parlimen mereka menghadap Agong esok.

25.2.2020

Gabungan tanpa PPBM itu mengadakan pertemuan hari ini sebelum ahli Parlimen mereka menghadap Agong esok. FMTNews PH PKR

Gabungan tanpa PPBM itu mengadakan pertemuan hari ini sebelum ahli Parlimen mereka menghadap Agong esok.

Bagaimanapun, kebanyakan pemimpin tertinggi PH, termasuk Anwar Ibrahim dan Dr Wan Azizah Wan Ismail daripada PKR, Lim Kit Siang serta Lim Guan Eng daripada DAP dan Mujahid Yusof Rawa daripada Amanah mengelak media dan bergegas meninggalkan ibu pejabat PKR selepas pertemuan itu selesai.

Kumpulan pertama 90 ahli Parlimen menemui Agong hari ini dan baki 132 lagi esok, dengan temu bual ringkas kira-kira 2 hingga 3 minit itu bagi setiap ahli Parlimen itu bertujuan mendapatkan maklum balas serta pendapat mereka berhubung situasi politik negara.

Ditanya jika PH yakin boleh mendapat majoriti, Khalid berkata “insya Allah” tetapi beliau menolak kemungkinan majoriti 2/3.

Read more: Free Malaysia Today

I wan to see First Lady get appoint as PM in Malaysia. 😍 tentu sekali bukan tun. sbb tun pengkhianat kpd PH Please no more Mahathir this time..better go for bubar parlimen Mana pergi Otak-Taik Reformis? Lubang tandas mana dia org terjun bersembunyi? LOLOL

Decision to leave PH was unanimous, says PPBM sec-genPETALING JAYA: The decision by Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) to leave Pakatan Harapan ( PH ) was made unanimously by the party’s supreme council... UMNO 2.0 🤔 🤔 But but but then yr chairman resigned. Unanimous? 😂😂😂 PPBM made the decision to leave PH on 23 Feb. That's before Tun M resigned. Unanimous decision?

Gabungan agama bukan Islam gesa PM letak jawatan, adakan PRUMajlis Perundingan Malaysia Agama Buddha, Kristian, Hindu, Sikh dan Tao berkata, Dr Mahathir Mohamad tidak patut menggunakan cara tidak demokratik untuk menubuhkan kerajaan pintu belakang. FMTNews PRU LetakJawatan Harharhar Interfaith becoming a political party lobbyist 🤦‍♂️ Nk goyang knapa. Aku campak patung korang dlm longkang betul2 nti Yes he needs to step down. ASAP!!

After initial runaround, top PH leaders meet PM at his residenceSERI KEMBANGAN: Members of Pakatan Harapan’s leadership are believed to be holding a private meeting with Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamad at his residence here. imfsea_aruna daily atok pi kerja siap 8am da kat office hari ini atok dok umah relaxing lepai buat drama..atok better mati je laaa!!! like chasing roger rabbits.

Meneruskan sisa-sisa hidup politik PHJika tidak menjadi kerajaan pun PH boleh terus berperanan dalam politik tanah air sebagai pembangkang. FMTNews PakatanHarapan Dari jalanan ko dtg ke jalanan ko pegi. Politik berasaskan fitnah tak membawa anda ke mana mana. Morale of the story. amboi. ada cita2 nk jd pembangang ke? dah tak nampak jalan nak jadi kerajaan? Pulangkan balik kuasa untuk memberi mandat kepada rakyat, adakan semula pilihanraya. Apa yang berlaku sekarang adalah ' wheeling and dealing ' diantara pihak elit saja, mencabuli mandat rakyat.

Flurry of political meetings after PH govt collapsesLeaders of PPBM, Barisan Nasional and PAS, and members of Azmin's group are all having meetings at separate locations amid moves to form a new government. FMTNews PPBM BN PAS PakatanHarapan The really sad aspect of all this? We now know why PAS has been talking about a confidence motion in the PM over recent days; The rebels were obviously happy to go along with that. That intended humiliation says much more about their lack of morality than it does about the PM. MuhyiddinYassin lupa camana Zahid_Hamidi hamidi layan dia lepas kena game dgn NajibRazak . Politic is really an Interesting world.

Guan Eng says self-interest behind anti-PH movesDAP secretary-general chairs emergency party meeting in the wake of Dr Mahathir Mohamad's resignation and moves for new government. FMTNews LimGuanEng Cabinet PakatanHarapan



PKP lanjut atau tamat diketahui 72 jam lagi

Anwar failkan semakan keputusan Mahkamah Persekutuan

Tidak sempat ambil BPN, dua sahabat maut dipanah petir

Ben Amir negatif Covid-19

Empat lelaki ditahan asyik karaoke, ingkar PKP

Lelaki pukul pemandu teksi ditahan

Telefon pintar percuma untuk pelajar sekolah B40

Write Comment

Thank you for your comment.
Please try again later.

Latest News

News

25 February 2020, Tuesday News

Previous news

Ambiga bidas gesaan Umno, PAS untuk adakan pilihan raya | The Malaysian Insight

Next news

Rugi tak bangun sembahyang Subuh