Perintah Kawalan Pergerakan sehingga 14 April

Perintahkawalanpergerakan, 'Perintah Kawalan Pergerakan'

Kerajaan memutuskan untuk melanjutkan tempoh #PerintahKawalanPergerakan sehingga 14 April 2020

Perintahkawalanpergerakan, 'Perintah Kawalan Pergerakan'

3/25/2020

Kerajaan memutuskan untuk melanjutkan tempoh PerintahKawalanPergerakan sehingga 14 April 2020

KERAJAAN memutuskan untuk melanjutkan tempoh Perintah Kawalan Pergerakan akan dilanjutkan sehingga 14 April.

Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, pemaklumanan pelanjutan tempoh ini dibuat lebih awal supaya rakyat lebih bersedia. Katanya, beliau diberikan taklimat oleh Kementerian Kesihatan (KKM) dan Majlis Keselamatan Negara yang memaklumkan trend semasa menunjukkan kes positif Covid-19 yang baharu masih berlaku. "Trend ini dijangka berterusan untuk beberapa ketika sebelum kes baharu mula menurun. Ini menuntut kerajaan untuk meneruskan Perintah Kawalan Pergerakan bagi satu tempoh masa yang lebih lama. "(Jadi) Anda yang berada di kampung tak perlu bergegas balik ke Kuala Lumpur hujung minggu ini. Duduklah dulu di kampung dan jangan ke mana-mana. Anak-anak yang sepatutnya balik ke asrama, tak perlu balik ke asrama lagi. Tunggu dulu. "Pejabat yang masih ditutup tak perlu dibuka sehingga sekarang. “Jika ada perkara penting yang nak diurus dalam tempoh dua tiga minggu yang akan datang, rancanglah dari sekarang bagaimana nak mengurusnya," katanya pada Perutusan Khas Perdana Menteri di Bangunan Putra Perdana, Putrajaya, hari ini. Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 25 Mac 2020 @ 1:25 PM Berita Berkaitan Read more: Harian Metro

Hopefully tak de sampai 2 minggu Mulai esok membawa ke 31mac, cuba pihak berkuasa ketatkan lagi pergerakan. Kerapkan rondaan terutamanya di komuniti berpengawal & berpagar tidak kira siang atau malam. Ketatkan lg penguatkuasaan....knape masih ada lg pergerakan kereta yg banyak atas lebuhraya....klu x pimai pimai camtu je lah

PM kata PKP dilanjut 2 minggu lagi. Tambah obesiti lah orang M'sia. Jaga2 makan ya... 😂🤓 aduhhhhhhh syuhaiziemalek Sob2 😭 just stay at home Malaysian.. our gov extend RMO for a reason not for vacation... Harap2 jgn ada lagi panic buying..lagi2 hari ni gaji..

Perintah kawalan pergerakan diteruskan sehingga 14 April, umum PM | The Malaysian InsightIa perlu kerana statistik kes positif baharu Covid-19 masih berlaku dan trend dijangka berterusan buat beberapa ketika.

Kerajaan kaji lanjutkan perintah kawalan pergerakanKerajaan akan mengkaji melanjutkan perintah kawalan pergerakan selepas 31 Mac sekiranya pergerakan rakyat masih belum terkawal. FMTNews Covid19Malaysia Tolong jangan lanjut. Boring kt rumah '....sekiranya pergerakan rakyat masih belum terkawal' Bukankah kawalan pergerakan berkaitan dengan pandemik covid 19? Selagi pandemik ini tidak berakhir, maka PKP mungkin perlu diteruskan. Tanpa PKP sudah tentu pergerakan rakyat tidak terkawal.

Pencarum KWSP boleh keluarkan RM500, Putrajaya suntik RM500 juta kepada KKMIni susulan usaha memperhebatkan perintah kawalan pergerakan untuk membendung penularan Covid-19. FMTNews KWSP Covid19 How do we redraw the monthly allocation kwsp

92 peratus rakyat patuh PKPkualalumpur KADAR pematuhan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), meningkat kepada 92 peratus semalam. Alhamdhulillah. Yg 8% tu Degil sungguh.. Mintak askar escort diaorg balik rumah.... Moga dipermudahkan

2 lelaki dipenjara 2 bulan, guna kekerasan terhadap polis | The Malaysian InsightTertuduh menggunakan kekerasan jenayah terhadap pegawi polis yang menjalankan tugas susulan Perintah Kawalan Pergerakan.

KKM: Tabung darah kurang tapi mencukupiHospital tangguh pembedahan tak kritikal bagi elak penggunaan tabung darah berlebihan sejak perintah kawalan pergerakan dilaksanakan. FMTNews DermaDarah



UPSI students made to train together for performance during Noraini's visit

Hadi's appointment can boost diplomatic ties, claims Tuan Ibrahim

Hana dan PU Abu sudah berpisah

MIC Youth: Criticism against Saravanan’s e-poster in Tamil politically driven

Dr Noor Hisham sertai saintis dunia perangi Covid-19

Pegawai polis rotan remaja dikenakan tindakan

Isu Internet perlahan ketika PKP bakal diatasi

Write Comment

Thank you for your comment.
Please try again later.

Latest News

News

25 March 2020, Wednesday News

Previous news

Majority of new Covid-19 cases concentrated in Petaling, Lembah Pantai

Next news

PM warns situation may worsen as 172 new Covid-19 cases recorded
PKP: Seronok berparti ya? Khemah terbang jejas Op Covid-19 Solat tahajud anugerah terindah Covid-19: Ronaldo pun rimas rambut panjang PAS leaders mum on 'Hadi letter' attacking Harapan, defending PN Ministry testing if antibody-rich plasma can help treat Covid-19 patients Rawat hati gelisah Rakyat semakin patuh Indonesia coronavirus cases top 2k amid concerns over data | Malay Mail UPSI denies any performance during minister’s visit | Malay Mail Hanya kerana 'Sayang'... Police nab 19 for partying in Kajang condo unit during MCO
UPSI students made to train together for performance during Noraini's visit Hadi's appointment can boost diplomatic ties, claims Tuan Ibrahim Hana dan PU Abu sudah berpisah MIC Youth: Criticism against Saravanan’s e-poster in Tamil politically driven Dr Noor Hisham sertai saintis dunia perangi Covid-19 Pegawai polis rotan remaja dikenakan tindakan Isu Internet perlahan ketika PKP bakal diatasi Bazar Ramadan tidak digalakkan Health D-G: MCO extension will be decided on April 10 | Malay Mail CIMB perjelas transaksi sah 'direct debit' Covid-19: 26pct of patients cured, 150 new cases, 4 deaths Hadi's appointment as special envoy not to appease party members, says PAS