Hungary, Gembira, Rakyat Malaysia, Vaksinasi, Pasca Covid-19, Xnstp, Puteri Norliana Megat Ramli

Hungary, Gembira

Penuntut Malaysia kongsi kejayaan program vaksinasi Hungary | Harian Metro

#KualaLumpur Memakai pelitup muka kini tidak lagi menjadi perkara wajib, taman awam dibuka semula kepada pengunjung, orang ramai boleh menjamu selera di restoran dan pelajar kembali ke sekolah, beginilah gambaran kehidupan di Hungary hari ini.

13/6/2021 9:04:00 AM

KualaLumpur Memakai pelitup muka kini tidak lagi menjadi perkara wajib, taman awam dibuka semula kepada pengunjung, orang ramai boleh menjamu selera di restoran dan pelajar kembali ke sekolah, beginilah gambaran kehidupan di Hungary hari ini.

Kuala Lumpur: Memakai pelitup muka kini tidak lagi menjadi perkara wajib, taman awam dibuka semula kepada pengunjung, orang ramai boleh menjamu selera di restoran dan pelajar kembali ke sekolah, beginilah gambaran kehidupan di Hungary hari ini, tatkala banyak negara lain mengenakan sekatan pergerakan dan rakyat terpaksa hidup di dalam norma baharu.

Read more: Harian Metro »

Man who drove in reverse in Sandakan being probed for dangerous driving

KOTA KINABALU: Police are investigating a 44-year-old man after a video of him driving his four-wheel-drive vehicle in reverse through the streets of Sandakan town on Sunday (July 25) went viral.

Jangan buat ceta vaksin di Malaysia tak cukup. Rakyat Malaysia yang utamakan berita palsu mengenai vaksin daripada berebut mendaftar utk dapatkan vaksin.. Cuba kaji statistic kematian akibat Qif-19 mengikut bangsa di Malaysia Masalahnya rakyat msia berebut nak vaksin. Nak daftar astrazeneca tu pon x sampai sejam habis 1 juta. Yg silapnya govt. Kalau x corrupt kompem laju je program vaksinasi. Semua negara ada yg anti vaksin. Kalau nak tunggu depa kelaut lah jawabnya. Yg pntg bagi vaksin laju2.

Malaysia 3.5 times lebih besar dari Hungary. Rakyat Hungary 9.8 juta. Malaysia 32 juta. Malaysia mempunyai kawasan pedalaman yg luas spt Sarawak & Sabah. Susah nak buat perbandingan. Rindunya nk hidup mcm biasaa.. rakyat 9.8 juta…berbanding Malaysia cmpur anti vaksin lgi… animdavila ke ni? Semua vaksin europe dah kaut dulu. Rich always at the top, poor always at the bottom.

syukur lah buat masa nie..vaksin boleh kurangkan kes kematian/kronik, tp tak menjamin tidak akan dijangkiti lg..mcm dekat UK dah naik kes covid balik 7,000kes..semua gara2 varian dari India tuh..itu pentingnya ikut SOP spt saranan WHO dan KKM. omputeh mmg gila nk freedom aje.. Oleh itu marilah kita divaksin demi kesejahteraan semua dan kembali ke kehidupan normal seperti biasa

Rasa2 kalau kat Malaysia siapa yg dah dpt vaksin boleh rentas negeri dan tak perlu pakai pelitup muka besok pasti berjuta2 nak daftar dptkan vaksin. Ini cara terbaik nak dpt lebih ramai mendaftar utk dpt herd immunity. Yiddin and KJ bebal maybe boleh pegi Hungary belajar dari mereka termasuk Hishamuddin menteri luar and Si Baba boleh tolong push NPRA approve lagi byk vaksin... jgn LEMBAB.

Dulu takut, sekarang positif terima vaksinasi | Harian MetroJeli: “Pada awalnya, saya takut untuk menerima suntikan vaksin, tambahan pula sedang mengandung tujuh bulan anak kedua, namun menerimanya dengan tenang selepas mendapat nasihat doktor,” kata Che Mas Rosli, 27.

Kejayaan satu dos strategi 👍 Kita sabar sekejap ye… gomen sedang rangka pelan Rakyat 9.8 juta…..so boleh sangat la Lembah Klang capai komuniti kelompok terawal……konon2nya Ogos ni…….dpt la nk kumpul2 sambut ambang merdeka lyn bungapi ni tahun Di Hungary, ok je tanpa pelitup muka tapi kalau tanpa A, pasti lapar

Patut kena cakap sama three stooges Malaysia, PM, MKN and HM Tapi sebab kerajaan PN begitu bodoh... kita macam ni lah kenapa hashtagnya Kuala lumpur dan bukan Hungary lol. also letak la sekali KerajaanGagal Komen sikit tentang kerjasama antara kerajaan Hungary dan rakyat nya boleh tak? Nak tahu jugakla

LelakiOnTheGo Yer kami tahu..sekarang ni patut nya ampa share pada menteri camne negara lain cepat capai herd community..sini semua nak vaksin.cuma vaksin x cukup

Individu gagal hadir janji temu vaksinasi dihubungi | Harian MetroKuala Lumpur: Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) mewujudkan satu ekosistem sokongan bagi membantu kelancaran program vaksinasi yang antara lain turut meliputi pewujudan pusat panggilan bagi menghubungi mereka yang tidak datang janji temu vaksinasi.

Warga Malaysia dihukum penjara selepas 20 tahun melarikan diri | Harian MetroSingapura Seorang rakyat Malaysia yang melarikan diri lebih 20 tahun, dihukum penjara enam bulan berkuat kuasa daripada tarikh akhir hukuman yang dikenakan ke atasnya pada 1999 kerana melakukan kesalahan mengikut Akta Imigresen dan Kanun Keseksaan.

Belum cadang beri vaksin kepada calon SPM 2021 | Harian MetroBatu Gajah: Kerajaan belum bercadang untuk memberikan suntikan vaksinasi kepada pelajar yang bakal menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2021, kata Timbalan Menteri Kesihatan Datuk Dr Noor Azmi Ghazali. Kepala otak kau

Teori konspirasi, berita palsu hantui warga emas, tidak mahu divaksin | The Malaysian InsightAda kalangan mereka menyifatkan vaksinasi sebagai konspirasi Barat bagi melemahkan iman mereka.

PBT Jerantut bantu jayakan kempen pendaftaran vaksinasi Covid-19 - Utusan DigitalYang Dipertua Majlis Daerah Jerantut, Khairun Nissa Aris berkata, MDJ dengan kerjasama wakil agensi kerajaan mula mengedarkan borang pendaftaran vaksinasi secara terus ke setiap buah peti surat rumah di taman perumahan bandar Jerantut kawasan Mukim Pedah…