Pengganas Christchurch mengaku salah

Wellington, 'Court', 'Attack', 'Nzealand', 'Plea', 'Mosques'

WELLINGTON: Lelaki Australia menukar pengakuan kepada bersalah atas tuduhan membunuh 51 penganut Islam dalam kejadian tembakan di dua masjid di New Zealand, tahun lalu.

Wellington, 'Court'

26.3.2020

wellington Lelaki Australia menukar pengakuan kepada bersalah atas tuduhan membunuh 51 penganut Islam dalam kejadian tembakan di dua masjid di New Zealand, tahun lalu.

WELLINGTON: Lelaki Australia menukar pengakuan kepada bersalah atas tuduhan membunuh 51 penganut Islam dalam kejadian tembakan di dua masjid di New Zealand, tahun lalu.

Brenton Tarrant, 29, sebelum ini tidak mengaku bersalah atas 51 pertuduhan membunuh, 40 cubaan bunuh dan satu lagi pertuduhan melakukan aktiviti keganasan. “Ya, bersalah,” Tarrant memberitahu Mahkamah Tinggi Christchurch menerusi sidang video dari Penjara Auckland selepas semua pertuduhan terhadapnya dibacakan. Tarrant, memakai baju kelabu, dilihat secara sengaja memandang ke arah kamera ketika membuat pengakuan itu. Tiada sebab diberikan, tetapi ini bermakna Tarrant tidak akan lagi dibicarakan. Dalam pada itu, Perdana Menteri Jacinda Ardern berkata pengakuan bersalah itu membuatkan banyak pihak lega termasuk mereka yang hidupnya terjejas akibat serangan berkenaan. “Pengakuan bersalah itu memberi keadilan kepada keluarga yang kehilangan orang tersayang, atau ada ahli keluarganya cedera, selain saksi dan perbicaraan kes itu sendiri,” katanya. Hakim Cameron Mander kemudian memutuskan hukuman terhadap Tarrant akan diputuskan dalam satu prosiding yang akan ditetapkan kelak. Sementara itu, keputusan itu disambut baik oleh masyarakat Muslim New Zealand. Dalam kejadian 15 Mac tahun lalu, Tarrant yang bersenjatakan senjata api semi-automatik melepaskan tembakan di Masjid Al Noor, sebelum melakukan perkara sama di Masjid Linwood. Pembunuhan kejam itu disiarkannya secara langsung menerusi media sosial. Semua mangsa adalah orang Islam termasuk, kanak-kanak, wanita dan orang tua. Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 26 Mac 2020 @ 9:07 AM Berita Berkaitan Read more: Harian Metro

Ayy anak dajal ni, muka dah lah mcm Wayne Rooney. Tembak org mcm dlm Game je. Ingat smart lah tu, muka mcm Rooney kenapa babi ninasuzianaa Hutang nyawa kena bayar dengan nyawa 3 short men can burn the sky! Hitler, Mussolini and Napolean. This guy wanted to follow them.. Time kena kt Kristian pggil pengganas Christchurch, bila melibatkan org Islam dipanggil pengganas Islam...

Tengok the saw tak? Suruh dia main permainan the saw tu semuanya. Mampus. Puih padan muka Dia dah bosan kot duduk dlm sana. tu yg tukar statement. Elok siat kulit sikit2,lumur dengan limaugaram. Biar lama sikit tunggu nak dekat baik,ulang semula sampai mampos. Bahagian dicadangkan : 1) pelipat Betis 2) celah peha 3) celah mulut

jangan hukum mati, biar merempat di penjara sampai tua hdyhmalfoy_ takut ah tu sebab kalau keluar kena covid19 Tiada hukuman mati di Australia.. Pemansuhan hukuman mati bermula dengan Queensland pada tahun 1922 dan berakhir dengan New South Wales pada tahun 1985.

Lelaki ‘kenduri kepala kambing’ mengaku bersalah | The Malaysian InsightJika sabit kesalahan, tertuduh boleh didenda maksimum RM50,000 atau penjara maksimum setahun atau kedua-duanya sekali.

Pengganas dah dapat hidayah agaknya... Hukuman matilah. Bagus. white supremacist Gantung sampai mati.. Allahu akbar... Inject him with corona Cepat buat dia jadi uji kaji covid19 'christchurch' 😌 Mati jela kau

Denda RM8,000 hina polis 'beruk'MEKANIK dijatuhi hukuman denda RM8,000 oleh Mahkamah Sesyen Alor Setar, hari ini selepas mengaku bersalah menghina Polis Diraja Malaysia (PDRM) di Facebook pada 21 Mac lalu. Jaga tuturkata Sebaiknya bukan denda bakar lilin letak atas telur dia sampai lilin kering tgk azab x azab. Org dh suru ddk diam kt ruma, nk sgt buat keje bengap. Dh melayang 8k😩..

Eye for an eye..tooth for tooth..blood for blood..may you rot in jail ! Baru nak mengaku? Dah terang2 video ada muka. ala jangan tembak mati terus , bilang balik berapa ramai dia bunuh. pastu tembak start dari hujung kaki sampai kepala , kalau 51 orang , 51 butir peluru la yang tertanam kat badan dia. jangan biar dia mati dulu , biar dia mati sebab darah habes. baru betul berbaloi.

hukuman mati The real terrorist. The real terrorist! Tapi Australia takde hukuman mati. Perkara biase... White pipol 😏 Tembak je terus kat kepala biar dia mampus..bg covid lambat

'Maafkan saya, andai ini status saya yang terakhir'“KESIHATAN saya semakin drop (merosot), andai ini status yang terakhir saya minta maaf pada semua andai ada salah dan silap.” insyaallah. moga di beri kesembuhan. amin Xpyh la org nak kritik kenapa bole bawak hp ke tak.. Biar la pesakit dgn hp, tu je medium perhubungan mereka.... Semoga diberi kesembuhan dan kesihatan yg baik...

GlobalHM Who is terrorist? Is him! Not islam! Dh settle2 lg ke kes ni?bukti terang lagi jelas.. BURN IN THE DEEPEST HELL!!!!!!! Ntah ntah suspek diberi hidayah. Who know Bloood to blood Wbk Ni baru betul terrorist Ni kalau tak kena hukuman mati ni memang tak tahulah apa nak jadi. Dimana keadilan untuk kes berat seperti ini. Kalau aku jadi hakim tu, bagi dia terjangkit COVID-19 dan biar dia survive sendiri tanpa bantuan perubatan. 😠

Moga hukuman mati. tErRoRiSt obviously u wrong

Pramugari 'lari' dari wad pengasingan kembali ke hospital, kata polisWanita itu kembali ke hospital itu secara sukarela, mendakwa ada salah faham antara dia dan kakitangan hospital. FMTNews HospitalParitBuntar Pramugari ke atau Pramugari wanabe.. Lari keluar menghadiri perhimpunan tabligh pramugari-prumugari.

KDN: Wujud salah guna permit perkhidmatan penting ketika perintah kawalanIa berlaku ketika rakyat mula menyedari pentingnya untuk mereka terus berada di rumah semasa perintah kawalan sehingga 14 April depan. FMTNews koronavirus Problem sekarang Groceries home delivery ambil masa 5 to 6 hari que. Yg tkda transport bergantung pd mereka.

Polis, nelayan didenda ingkar PKPDUA lelaki termasuk anggota polis berpangkat koperal didenda RM1,000 atau tiga bulan penjara di Mahkamah Majistret Seri Manjung, hari ini selepas mengaku bersalah atas pertuduhan melanggar Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), Isnin lalu. Aih, pulis pun x ikut arahan juga Tegas lagi! Good2! Yg kaya2 dok jogging pagi2 tu bila nak pi tangkap? Tak kan contoh buat dekat yg golongan ni ja?



'Artis K-Pop memang dah kaya...' - Tajul

Bekalan kondom berkurangan

Selangor bakal lokasi kedua PKPD?

'Berkurung seperti zaman komunis, Jepun'

Anwar on stimulus package: What happens when the borrowed money runs out?

Pemilihan BPN ikut data BSH, LHDN

Irwan Serigar proposes reviving GST at lower rate to cover budget deficit

Write Comment

Thank you for your comment.
Please try again later.

Latest News

News

26 March 2020, Thursday News

Previous news

Cerai? Fikir molek dulu...

Next news

Ayuh bersama tamatkan 'perang' ini
Amy keluar Search Kanak-kanak maut didera pengasuh Health DG brushes off 'national hero' tag, says it's a team effort 7 kampung Hulu Langat kena PKPD MARA sumbang PPE untuk petugas barisan hadapan Usahawan muda ternakan arnab 'Biarlah kalau ada yang nak kecam' Pekerja pelantar minyak wajib dikuarantin First Covid-19 relief payout to come at end of April Noor Hisham: I’m a hero? It’s not about me, but what we can do together to fight Covid-19 | Malay Mail MCO: No more takeaways, only deliveries allowed in three Pahang districts South Korea records 105 new coronavirus infections
'Artis K-Pop memang dah kaya...' - Tajul Bekalan kondom berkurangan Selangor bakal lokasi kedua PKPD? 'Berkurung seperti zaman komunis, Jepun' Anwar on stimulus package: What happens when the borrowed money runs out? Pemilihan BPN ikut data BSH, LHDN Irwan Serigar proposes reviving GST at lower rate to cover budget deficit Stesen radio Sinar mohon maaf Wan Fayshal: I did not betray ex-boss Syed Saddiq or Dr M Kenapa masih berdegil...? We have data on B40 but not enough on M40 to deliver quickly, says Azmin Segera bawa pulang penuntut kita di Belgaum