'Lhdn', 'Bsh', 'Koronavirus', 'Covid-19', 'Perintah Kawalan Pergerakan', 'Bantuan Prihatin Nasional'

'Lhdn', 'Bsh'

Pemilihan BPN ikut data BSH, LHDN

#kualalumpur Orang ramai tidak perlu membuat permohonan mendapatkan Bantuan Prihatin Nasional (BPN) berikutan pemilihan dibuat berdasarkan data Bantuan Sara Hidup (BSH) dan LHDN

29/3/2020 1:46:00 PM

kualalumpur Orang ramai tidak perlu membuat permohonan mendapatkan Bantuan Prihatin Nasional (BPN) berikutan pemilihan dibuat berdasarkan data Bantuan Sara Hidup (BSH) dan LHDN

ORANG ramai tidak perlu membuat permohonan mendapatkan Bantuan Prihatin Nasional (BPN) berikutan pemilihan dibuat berdasarkan data Bantuan Sara Hidup (BSH) dan Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN).

“Bagi kategori isi rumah pendapatan RM4,000 ke bawah yang mendapat bantuan RM1,600 dan individu pendapatan bawah RM2,000 yang bakal memperoleh RM800 sudah diluluskan menerusi BSH.“Kategori pendapatan isi rumah RM4,001 hingga RM8,000 dan individu bujang berpendapatan RM2,001 hingga RM4,001 pula terdiri daripada pembayar cukai sedia ada yang berdaftar dengan LHDN,” katanya.

Monyet bawa lari sampel ujian Covid-19 Dr Zulkifli bersedia teliti isu arak Hasbi derma semua royalti Youtube diterimanya

Kenyataan itu turut memaklumkan penyaluran bantuan terbabit akan disalurkan terus ke akaun berdaftar di bawah BSH dan LHDN.“Bagi mereka yang belum berdaftar, permohonan baharu boleh dibuat mulai 1 April ini menerusi laman sesawang rasmi LHDN,www.hasil.gov.my

.“Orang ramai diingatkan supaya berhati-hati dengan sindiket penipuan dan merujuk kepada sumber rasmi dan tidak memberikan maklumat kepada mana-mana pihak ketiga bagi mengelak ditipu,” katanya.Menurutnya, jika ada sebarang pertanyaan, orang ramai boleh hubungi Kementerian Kewangan di talian 03-88829089/03-88829087/03-88824565/03-88829191/03-88824566 yang beroperasi dari jam 9 pagi hingga 5 petang bermula hari ini.

Read more: Harian Metro »

Data brim lagi ramai.. Ikut data bsh yang sikit. Tetapi peniaga peniaga kecil kecilan yg tak pernah bayar cukai bagaimana LHDN nak dapat Data? Alhamdulillah.terima kasih PM. Memang ramai yang tak akan dapat, bukan mudah nak dapat RM kerajaan Jangan bezakan kerajaan yang dulu dan yg sekarang lah guys.. cuba dulu, mana tau dapat.

memang takde la jwpnnya.. permainan yg x akan abis.. berucap sedap didengar bila apply mcm2 la alasannya.. sbb aku da kena tentang brim... so dpt tengok jela.. memang x akan sampai punya kepada yg memelukan.. Mmg xdpt la wlpn kami layak dapat. MuhyiddinYassin Boleh update info masing2 di website.. no akaun bank semua

Aku apa apa bantuan pun tak pernah apply acanatu? Saranan untuk MOFmalaysia ada baiknya guna data dari BRIM dulu sebab dari data BSH ni ramai pemohon pernah buat permohonan kena tolak seperti ibu saya seorang ibu tunggal. Dulu BRIM dapat tukar ke BSH tak dapat. Malahan sama juga seperti golongan bujang dulu.

Kalau yg tak da terima atau mohon bsh tu mcm mana pulak? Gais rilek. Apa pun chek dulu dekat laman web bsh/ lhdn. Kalau takde rekod, buat permohonan baru.❤️ Tp MCM mana plk kalau permohonan Tu X brjaya...Masih ade pluang LG ke nk DPT bantuan ni Adehhh mcm nie plk jadi yer...pape pon klu nk tahu elok call LHDN.Tanya staf die.

Betul tu, saya ibu tunggal pun BSH tahun lepas tak dapat. Kalau dulu masa brim dapat... susah la kalau mcm tu... harap dapat la... Berita pukul 8 tadi kata boleh daftar start 1April. Sebelum ni bujang bila dah berumah tangga berubah status kan .. adakan kita kena kemaskini dulu baru dapat bantuan nie .. kalau belum kemaskini bagaimana ? Adakah kita layak menerima bantuan itu .. yela pm sendiri cakap tiada siapa yg tercicir semua dpt bantuan ini

Bsh x daftar, LHDN pn x daftar... hehehehe Patutkah ikut data BSH? Yang sblum ni xdpt bsh camner pulak?🤦🤦🤦🤦👎👎👎 Ikutlah yg brim. Yg bsh ni ramai kena tolak. IKUT BSH RAMAI AKAN TERCICIR....IKUT YANG LAMA BRIM Kompom aku tak dapat sbb data aku takda dlm bsh tu.. Tak adil Hahahaha janji manis je dapat. Pendaftaran BSH tak lepas sebab Cukai tak pernah bayar.

Ramai juga anak2 bujang belum sempat daftar. Data kwsp pun juga sebagai sumber rujukan.. mintak staff goment update cepat Ini yang telah saya katakan. Orang ramai yg ditolak permohonan bsh padahal layak tak akan dapat.. hanya kerana LHDN. Harapan orang ramai musnah Kalu ikut data yg lps munkin ramai yg tk dpt termasuk aku,patut kerajaan buat daftar baru malalui online lhdn

Mmg tak dapatlah. Data lapok. Ramai rakyat yg tak dpt BSH...dan ada yg tsk daftar pun. Geram pulak aku... Kalu gtu yg byk SSM walaupun lesen dan akaun bank pn dh x aktif susah le nk lps... Herm... Tiada guna lah kalu gitu.. Kompom banyak yg akan di tolak walaupun mereka memang miskin. Siapa yang bodoh buat arahan dan kekalkan data yang dah lapok.Sekarang ni ramai yang hilang kerja dan sumber pendapatan.

Data tak terkini. Kalau tak pernah apply? Follow akaun yg kita daftar utk claim invome tax LHDN ke?

Najib tolak dakwaan PH berjimat mungkinkan pakej rangsangan ekonomiNajib mempersoalkan sekiranya ada pemimpin PH yang berani mempertikaikan fakta dan data daripada Kementerian Kewangan. FMTNews PH NajibRazak Aik tahu pulak fakta, tapi bila mahkamah tanya asik cakap tak tahu ajer.... bebal ker baghal kau nih Apa duit yang kau buat berita disini Kalau engkau disalahkan pastinya sifat kau menyalahakan orang lain Ekonami akan mejunam merosot kerana kau dan orangan kau maksudkan Apa erti tangguhan yang kau perlukan Kacau Eh melawa

Malaysia chosen as WHO test site for possible Covid-19 drug | The Malaysian InsightHealth Ministry will carry out research, data collection, says Dr Noor Hisham Abdullah. Great idea by Dr. Mark Frank, Görlitz Municipal Clinic, Germany, for additional protection against COVID19, which can easily be produced by yourself! It would be great if it was spread (BY YOU). Video with simultaneous text in English: via YouTube

Free 1GB internet daily during MCO - MCMCThe free data is available from 8am to 6pm daily from April 1 onwards. Astro buat bodoh

MCMC: Four telcos to offer free 1GB data daily starting April 1 | Malay MailKUALA LUMPUR, March 27 — The Malaysian Communications and Multimedia Commission has revealed that the telecommunications players have collectively offered a total of RM1 billion to help Malaysians cope with the impact of COVID-19. As announced this afternoon, the local telcos will be offering... What about those who have paid for data services? Do they get a rebate? Free internet to select websites only? Read that was the case.

We have data on B40 but not enough on M40 to deliver quickly, says AzminPETALING JAYA: The government only has data on the B40 group and small traders but not on M40 for it to be able to quickly deliver the stimulus package promises, says Senior Minister Datuk Seri Azmin Ali. B40 got. M40 no. T20 sure got. Again M40 is the mangsa. AzminAli easy & light online registration platform to gather data M40 are mostly paying tax. Try LHDNMofficial database AzminAli

Tourism Ministry denies collecting personal data of artistes, industry players | Malay MailKUALA LUMPUR, March 28 — The Ministry of Tourism, Arts and Culture (Motac) today denied it is in the midst of collecting personal information of arts enthusiasts or industry players, as claimed in a message which has gone viral on WhatsApp. Motac, in a statement today, advised the public not to...