Huluselangor, 'Langgar', 'Mabuk', 'Pemandu', 'Hilux'

Huluselangor, 'Langgar'

Pemandu mabuk buat hal lagi

DUA lelaki cedera selepas dilanggar kenderaan pacuan empat roda Toyota Hilux dipercayai dipandu lelaki mabuk di tapak peniaga di Bukit Sentosa, Hulu Selangor, hari ini.

22/5/2020 4:43:00 PM

huluselangor DUA lelaki cedera selepas dilanggar kenderaan pacuan empat roda Toyota Hilux dipercayai dipandu lelaki mabuk di tapak peniaga di Bukit Sentosa, Hulu Selangor, hari ini.

DUA lelaki cedera selepas dilanggar kenderaan pacuan empat roda Toyota Hilux dipercayai dipandu lelaki mabuk di tapak peniaga di Bukit Sentosa, Hulu Selangor, hari ini.

"Dalam kejadian jam 6.30 petang itu, suspek dipercayai memandu dalam keadaan mabuk hingga mengakibatkan dua lelaki cedera."Kami sudah menahan suspek kerana didapati memandu kenderaan secara melulu," katanya ketika dihubungi, hari ini.Beliau berkata, siasatan lanjut berhubung kejadian itu sedang dijalankan.

Umno mahu Dr M ketuai kerajaan perpaduan tanpa DAP, Amanah, Anwar | The Malaysian Insight Umno urges action against Guan Eng over 'stolen GST funds' remark MASwings

Terdahulu, terdapat beberapa rakaman video memaparkan beberapa anggota Jabatan Sukarelawan Malaysia (RELA) dan orang awam membaling kayu dan objek ke arah kenderaan itu yang dipandu secara melulu tular di media sosial, hari ini.Rakaman video itu turut memaparkan kenderaan terbabit merempuh gerai makanan di kawasan terbabit.

Artikel ini disiarkan pada : Jumaat, 22 Mei 2020 @ 9:37 PM Read more: Harian Metro »

it was an attemted murder Membunuh dgn niat tu... Kalau kene org mmg ada yang mati ni..setan.. Terrorist tu, bawa keta nak bunuh org. maaf bagi saya xde alasan artikel ini di tulis memandu mabuk coz cara memandu tu seolah2 nk membunuh.. harap jgn guna aktikel pemandu mabuk coz undang2 malaysia akta kesalahan pemandu mabuk sangat la ringan.. harap kerajaan buat sesuatu perkara ni..

nyawa di balas nyawa Pemandu mabuk lagi🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️😞 undang2 lemah sgt lansung tdk ada fungsi ya..berat sebelah kali... syabas... teruskan usaha mabuk dan melanggar orangramai. nak tunggu impose stricter laws makan berkurun😏😏😏 sape kata pemandu mabuk. pemandu ni berniat jahat. mari kita tengok sama ada pemandu di ambil tindakan sewajarnya dgn gantirugi tauladan. kalau polis insaf la.

Yg jual air ketum hampa tahan bg masuk dlam siap kena denda bagai..yg pesalah mabuk hampa blh plk bg lps mcm tu je dgn reason bodoh..ada kah sb kilang arak atau beer tu bayar cukai?wei tlg la pikirkan semula psl undang2 negara..serius aku semak n sakit hati tgk org mabuk2 ni.. Aku tak faham... Kalau bab speeding dan ubah suai kenderaan, kerajaan sgt cepat gubal undang2.. Alasannya membahayakan nyawa org lain.. Tapi DAH BYK PEMABUK MEMANDU DAH MEMBUNUH ORANG LAIN, kerajaan masih kaji, survey, kaji, survey, kaji, survey... popelaq

Tengok video tu aku tak rasa babi tu mabok memang sengaja Nak membunuh tu tak logik mabuk Hukuman setimpal Kementerian Pengangkutan Malaysia (MOT)... menjalankan satu soal selidik atas talian mengenai “Pengambilan Alkohol Dan Penguatkuasaan Undang-Undang Yang Lebih Tegas Terhadap Kesalahan Memandu Dalam Keadaan Mabuk

Mana parti yg kata nk martabatkan melayu n islam tu?ni ape crita org melayu islam kene rempuh dlm bulan ramadhan? Sikit hint dr Allah kpd si penunggang agama... Takpe..bayar RM3000 konfem lepas jom melayu bersatu klau pihak atas masih tuntut hukuman ringan sampai bile kami kne tahan alasan mabuk ni...ade motif bende ni,,,takkan la die mabuk sedangkan die berdendam....

We need PAS right now. Haha Babi punya org.. Apa hukuman utk pemandu mabuk...harap kerajaan buat statisktik kematian akibat mabuk...niyama hai..kalo aku ade aku simbah petrol..bakar je kete dia..pegi mamposs Yg aku pelik, masok court bicara x ngaku bersalah tros senyap.. kes yg lepas2 pon same.. Aku dah bosan dgn kes pemandu mabuk ni..end up bayar denda jer...settle. Bila la nak berakhir 😭

ala, depa wat mcm2, mnum arak mcm puki smpi nk lggar org,, yg x fhm nyer nape dia kna pusing2 smpi cam 2 skali, mcm nk mlepas geram je gayanya. nnti naik court, kna denda skit,depa byar denda 2 pn celah gigi je, blik umah dia pggil kaum dia mabuk lg smbil ktuk org yg ilang nyawa. sykxs_ Betul ke mabuk? Orang mabuk tak bawa kereta macam tu. Ini macam sengaja cubaan membunuh atau mencedera. Kena siasat betul2 apa motif sebenarnya.

Dont drink and drive. You gonna hurt others. Imagine if it happens to your family or friends. Think about it Bab* betoi! Reaction depan balai bahaya memandu dlm keadaan mabuk Hikmah pengharaman mabuk bagi umat Islam. Kalau rasa benda tu selamat, tak memyusahkan public,Allah tak murka, buatlah. 🥴 Tk habis2 cita pemandu mabok. Haramkan ARAK..minuman keras. Kalau tidak sampai bila pun akan terus belaku.

Kilang arak terus buat untung beratus juta setahun... MuhyiddinYassin abdulhadiawang ..nak pergi bazar Ramadhan pun tak selamat dah sekarang sebab ARAK....kat Palestine ramai syahid..kat Malaysia ramai terkorban sebab kena langgar pemandu mabuk.. Bukan mabuk, tapi memang samseng puak laknatullah tu.

0.01% Orang Melayu/Cina/India yang melakukan kesalahan....Netizen : Melayu/Cina/India memang **** ! (Termasuk 99.99% yg lain?) Takyah nk pukul rata! Negara ni ada undang2 ada polis..Saya pun sokong arak diharamkan..yang penting jgn nk memandu lepas kamu brehi sngt nk minum arak Gerenti pemandu nya tak reti bercakap melayu atau inggeris,kan? Mesti tahu ckp cina atau tamil.

Sesekali orang melayu mesti mabuk jugak kot dgn cara membantai lunyai pemandu mabuk?Undang2 tak begitu menakutkan peminum arak dari kalangan org cina dan org india nmpknya. Dah tau mabuk knapa tak naik e-hailing je Malaysia negara islam paling bodoh undang-undang bila hukum pemandu mabuk. jangan sampai aku minum arak Bawa kereta langgar menteri Baru nk sedar

Zaman BN ade pemandu mabuk...zaman PH pun ade pemandu mabuk...zaman PN lak lg rate ade pemandu mabuk disiang hari......mentality si pemabuk memang cilaka menyusahkan org😤😤😤😤 Patutnya chargekan suspek kes Ganja biar lama sikit kat dalam, ini macam raya minta maaf lepas la. kasi standby jurubahasa Memandu secara melulu...hei tolonglah...tengok video tu...bukan setakat melulu...macam nak bunuh orang pun ada. ...polis ambil tindakan tegas......babi .....babi....babi...

So hukumannya apa? Tau2 nanti entah2 dah lepasss Bila kerajaan pas nak tutup genting highland dan kilang arak ni Kahkahkah Masok air btol tak faham bahasa Bila la PAS nak haramkan kilang² dgn kedai² arak ni semua.. MCA dgn MIC akan sokong sbb skrg dah satu gang jadi k'jaan.. 👍 Mana DAP, komen sikit Haramkan terus jualan minuman alkohol...pasti tak de rakyat malaysia mabuk.. Masukan minuman alkohol tu dlm akta racun, mcm minuman ketum juga..yg blh mendatangankan kerosakan diri sendiri dan org lain...habis cerita...

Lama x mabuk so amik kesempatan lh..diorang patut bagi minum minyak diesel jer Mesti lepasnya..habis kuat byr denda ke kan.. Kepada yang suka mabuk2 ni, kau nak hidup tak bermaruah and hina macamtu, silakan hanat! But jangan drive lah cibai! Minum najis tu as much as u want, u r the dumbass..... Just.... dont..... DRIVE!!!

pemabuk2 ni mcm dah tau law trick mlysia.heyyyy geram bethol laaaa Dan konfem kene pakai JURUBAHASA kat Mahkamah nanti. Skrip sama jaaaaa. UNDANG2 MALAYSIA aku tak tau apa dah jadi. Mana pegi semua orang haaaa yg buat undang undang Aikk dah x de komen2 salahkan kerajaan ke? Mane PAS? Konfem lepas punye nie

Nati konpem lepas..begitulah selalunye Boleh pukul dulu sblm report. Tepuk! 🤭 Selagi bukan vip jadi mangsa, akan berterusan lah isu pemandu mabuk dan tiada kawalan penjualan minuman keras. Sbenarnya pemandu mabuk ni mencabar undang2 Malaysia..x de nk ambik iktibar dr kes2 sblm ni..melayang nyawa yg x bdosa..selagi x de hukuman berat yg setimpal dgn jenayah yg dilakukan lps ni akn ada lg yg jd mangsa ...selayaknya digelar penjenayah bkn pemandu mabuk dh..🤬😡

Pemandu tu cina mabuk Just drink at ur home and do not drive lah mf Lah. Ingatkan dah kerajaan melayu islam ni, undang2 berkaitan pemandu mabuk boleh la diperketatkan. Tambahan pula PAS dah pegang menteri undang2. Tapi tu lah, nak tunggu bersidang lagi 2 bulan pulak. Semoga dikenakan hukuman maksimum! Celaka betul

tular Seorang pemandu disyaki mabuk ditahan polis selepas memandu dalam keadaan melulu sehingga membahayakan orang ramai di sebuah tapak pasar penjaja di Bukit Sentosa, Hulu Selangor petang tadi. 2 mangsa dilapor cedera

4,000 pemandu teksi belum terima BPN rayu Muhyiddin campur tanganKira-kira 40,000 pemandu teksi belum menerima bayaran 'one-off' RM600 disebabkan pelbagai alasan. FMTNews BPN Teksi

Tiada lagi rentas negeri, kenderaan akan dikompaunputrajaya Kerajaan tidak benarkan lagi perjalanan rentas negeri dan orang ramai tidak perlu lagi ke balai polis untuk membuat permohonan. 👍🏻👍🏻👍🏻 MuhyiddinYassin bagaimana dgn rentas negeri melalui penerbangan? syhrhsyza Kerja mcm mana?

20 ahli keluarga wanita hamil disahkan negatif Covid-19, kata KP Kesihatan | The Malaysian Insight20 ahli keluarga wanita hamil disahkan negatif Covid-19, kata KP Kesihatan

Insentif untuk sektor pelancongan JohorSERAMAI 936 pemandu pelancong berlesen di Johor menerima insentif one-off RM1,000 melalui pakej Rangsangan Ekonomi Ihsan Negeri Johor bagi meringankan beban dihadapi industri pelancongan di negeri itu.

Dr Mahathir terpaksa buat keputusan segera, kata Daim | The Malaysian InsightBeliau berkata mudah untuk mengkritik tindakan bekas perdana menteri itu meletakkan jawatan tanpa mengetahui situasi sebenar. Quran 11:15-16 Sesiapa yang usahanya semata­2 brkehendakkn kehidupan dunia & perhiasannya , maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia & mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya . Merekalah org2 yg tiada baginya pada hari akhirat melainkan API NERAKA ... Elok jaga cucu kat rumah

Raya yang sayu - balu mangsa Covid-19“SAMBUTAN Hari Raya tahun ini sangat berbeza buat kami tujuh beranak,” kata Noradila Rani, 33, balu mangsa wabak Covid-19.