Pegawai Yapeim masih bos selepas ugut kakitangan jangan undi PH

Lelaki dalam video yang dimuat naik seorang ahli PPBM sudah dikenal pasti sebagai Ketua Pengarah Yapeim, Abibullah Samsudin.

5/16/2019

Lelaki dalam video yang dimuat naik seorang ahli PPBM sudah dikenal pasti sebagai Ketua Pengarah Yapeim, Abibullah Samsudin.

Lelaki dalam video yang dimuat naik seorang ahli PPBM sudah dikenal pasti sebagai Ketua Pengarah Yapeim, Abibullah Samsudin.

Pengerusi Lembaga Pemegang Amanah Yapeim, Mohd Daud Bakar mengesahkan kepada FMT, lelaki dalam satu rakaman video viral yang memberi amaran kepada kakitangan Yapeim untuk tidak mengundi PH ialah Ketua Pengarahnya, Abibullah Samsudin.

Tetapi, ada komen di Facebooknya yang menggesa beliau meletak jawatan, sehari selepas rakaman menunjukkannya bercakap kepada kakitangan Yapeim dimuat naik ke media sosial oleh seorang pendakwah popular yang merupakan ahli PPBM, Abu Hafiz Salleh Hudin.

Dalam klip video itu, Abibullah memberi amaran kepada kakitangannya supaya tidak menyokong PH, gabungan 4 parti yang memenangi pilihan raya umum ke-14 tahun lalu.

Pendedahan video itu berlaku ketika yayasan itu berdepan dakwaan salah pengurusan kewangan, termasuk dana RM1 juta bagi anak yatim yang didakwa digunakan Yapeim untuk membayar yuran guamannya.

Read more: Free Malaysia Today

klubbkiddkl Cleaning in progress... Hahhahah Just sack him KP ni bila plak nk ditukarkan tmpat kja serta direhatkan dr jwtan yg di sandang skrg sbb jdi sesumpah.. 🤭 Pegawai yg tak amanah menjalankan tanggungjawab. Untuk tindakan selanjutnya chedetofficial mujahidrawa Mamat ni dah jadi ahli Amanah kot.. dah jadi suci murni.. tu pasal boleh kekal jwtn dia..

Kesian juga tengok rupanya...mudahan dimudah cara keadaannya Sebab apa? Ye sebab mujahidrawa n fuziah99 .... Biar dia duduk situ. Senang ahli lembaga pemegang amanah yg baru nak korek salah laku yapeim. At least mangkak ni ngaku tersilap laa dgn ugutan dia sblom pru14,ni bole wat muka tembok jea bila terpksa kerje bwah kerajaan PH

Yapeim rugi besar, patut haram jadah ni tahu apa nak buat tak pyh tunggu org pecat fuziah99 mujahidrawa kn ambil tindakan segera, kita tak kisah kalau dia kempen sikit biasher2, tapi ayat yg diguna tunjukkan dia ni potensi sabotaj, buat susah sj Ini yg kata penjilat tahap gaban. Apa yg dia dapat, yapeim rugi juga rm12 juta. So dia ni tak layak ketuai yapeim dan harus dipecat sbb bawah dia yapeim rugi. mujahidrawa kn ambil maklum ni, ops siasat juga jika dia ni ada apa2 seleweng

Penyelewengan YaPEIM lebih buruk daripada yang disangka, kata ketua pemuda PKR | The Malaysian InsightPenyelewengan dana YaPEIM kembali menghangatkan skandal beberapa pemimpin kerajaan Barisan Nasional. Ahli Parlimen Johor Bahru menuntut supaya tindakan tegas diambil terhadap orang yang bertanggungjawab, termasuk memulangkan semula wang yang didakwa telah diselewengkan.

Tinggi songkok nye tu. Dah taubat la tu tkt kene tanam kangkong kat kampung... PH x de org yg boleh ganti ka mamat nie. singkirkan anai2 perosak ni Kick him out lah! fuziah99 please la Muka innocent je pencuri era kini.. MENO tak bla mujahidrawa .. Apa dendam tak Sudah neii Ni yg terang2 pun nak simpan. Lagi kan pula yg selindung. Orang ini agak keterlaluan masa bercakap sebelum pru14 tempoh ari.

This is unbelievable. Unethical & imoral elements like this must go & obviously don't hv any dignity Saya sangat yakin dia terlibat dalam penyalahgunaan kuasa dan penyelewengan dana. Dia nak BN menang kerana percaya kerja-kerja kotornya akan disapu bawah permaidani jika BN masih berkuasa. Tolong siasat dia cepat-cepat. Mujur baik PH menang

Saya tak terlibat dalam skandal Yapeim, kata Asyraf | The Malaysian InsightAsyraf berkata, beliau mencadangkan satu pasukan khas ditubuh untuk menilai aspek pengurusan agensi agama itu.

Ok Tuan Abibullah. Sy byk takut dgn ugutan Tuan. PRU 15 nnt sy janji sy takan undi PH. IMMikhailHafiz Bagus lah..kekalkan para rasis, fanatik, perompak, penyangak semua dlm kerajaan...rakyat undi PH, tapi pasti mereka tidak undi utk mengekalkan golongan2 bodoh ini..apa PH tidak peka ke, ke pekak? Ni la punca kerajaan pakatanharapan_ bodoh..lembap..konon keterbukaan..kepala jadahnya spy umno yg terang2 mcm ni masih jadi bos..ph mmg tidor la..deserve utk kalah

tapi dia buli rakyat islam yg susah... bgmn pula.. duit anak yatim...PAS tak nak wat demo ker?... ISMA kata apa.... bangsat nya mereka semua.... Org korporat boleh tukar payung. Yg promo BN kat pesawat ada. Yg jadi balaci dlm bisnes Mama pun ada. Semua tukar payung bila BN kalah. Maka dptlah talian hayat utk tangguh bayar hutang piutang tertunggak. Pentadbir pun mgkn sama. Jiwa macai boleh. chedetofficial mujahidrawa

Vote BN or else, YaPEIM staff told in video | The Malaysian InsightClip goes viral of senior exec warning employees to look for work with DAP if they voted for then opposition at GE14.

Dedah skandal untuk pulih imej Yapeim, kata Mujahid | The Malaysian InsightLangkah tersebut juga akan membantu Yapeim mendapatkan kembali kepercayaan penderma, kata Mujahid Yusof Rawa.

Go work for DAP if you vote Harapan, Yapeim staff told in pre-GE14 speechViral video emerges of staff being threatened with job losses should BN gov't fall. Well Yapeim ...now u are caught with pants down ... Ugh, ISMA, YAPEIM..next ? Charge him in court

Yapeim man still the boss despite threatening staff who vote for PHThe man in a video uploaded by a PPBM member has been identified as the current director-general. Lol! This is what they call mengugut. Have fun in jail. apaa lagaaaa!!! kasi tarik la ini mamat soal dia cukup2.. gertak orang mcm samseng.. skrg ni gertak dia pulak sampai tekencing hahaha jenis2 camni memang biasa nmpk dulu.. pencacai umno Muka pun muka umno totok tu. Yang menjadi persoalan kenapa dia masih di situ. Dia dah cakap kalau ph menang, dia hilang kerja. Dap akan tutup ypeim, cuci mcm mana pun darah dia tetap umno. Skrg secara senyap2 membakar api perkauman. Bahaya org mcm ni chedetofficial

Yapeim akui kecuaian, salah laku oleh pengurusan lamaSejak November 2018, Yapeim meneliti isu seperti bonus tinggi dinikmati pengurusan kanan, isu bayaran peguam dan dakwaan kerugian Ar-Rahnu. baru sedar

Yapeim admits 'wrongdoing, negligence' by previous managementThis was found in an external PwC audit and internal probe by the trustee board, says its chair Mohd Daud Bakar. The Board is new, appointed by PH. The Management is crooked. That explains the situation. Board now need to act and sack the crooked Management. One word, bullshit. BN as defenders of Islam. This is what u get.

YaPEIM admits to fund misuse after days of denials | The Malaysian InsightTrustee chairman says the problem occurred under old management. Solehuddeenn No honor. Da kantoi tak boleh cover up baru nak ngaku. Pi jahanam Bukak puasa la bongkersz The idea that YaPEIM's accounts could be subjected to a forensic audit must have come as a complete surprise to him! Maybe the company/companies where he used to work should have their accounts audited too, just in case.

Kecuaian, salah laku sudah diambil tindakan, kata Yapeim | The Malaysian InsightIa bagi membetulkan peranan Yapeim dalam kebajikan dan amal jariah, kata pengerusinya.

Bonus hingga RM400,000? Yapeim akan semak semula | The Malaysian InsightGanjaran kali ini berdasarkan prestasi pekerja termasuk agensi itu secara keseluruhan, kata Yapeim.

Write Comment

Thank you for your comment.
Please try again later.

Latest News

News

16 May 2019, Thursday News

Previous news

Instagram says suicide poll may have violated guidelines

Next news

Rajuk nasi lemak
Instagram says suicide poll may have violated guidelines Rajuk nasi lemak