Fmtnews, Dewanrakyat, Zonmerah, Darurat

Fmtnews, Dewanrakyat

Parlimen ditangguh, darurat separa di zon merah?

Sumber berkata, pegawai kanan mahu sidang Parlimen digantung kerana bimbang 'kluster Parlimen' berlaku.

23/10/2020 10:35:00 AM

Sumber berkata, pegawai kanan mahu sidang Parlimen digantung kerana bimbang 'kluster Parlimen' berlaku. FMTNews DewanRakyat ZonMerah Darurat

Sumber berkata, pegawai kanan mahu sidang Parlimen digantung kerana bimbang 'kluster Parlimen' berlaku.

-October 23, 2020 3:34 PMPegawai kanan dikatakan mahu peraturan seperti darurat untuk menggantung sidang Parlimen dan menangani kes Covid-19 di zon merah.PETALING JAYA: Pegawai kanan di Putrajaya mahu Putrajaya melaksanakan darurat separa di zon merah, termasuk di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya.

We'll back Muhyiddin until fresh elections can be held - BN ministers Top Glove closes 16 factories, commits to containing Covid-19 PM meets e-hailing drivers and riders, describes them as unsung heroes | New Straits Times

Sumber yang rapat dengan rundingan itu berkata, mereka mahu sidang Parlimen selama 27 hari dari 2 Nov hingga 15 Dis ini digantung kerana bimbang “kluster Parlimen” berlaku.“Ada 2 sebab pegawai kanan di Putrajaya mahu darurat separa, satu ialah mengurangkan sebarang penularan Covid-19 dan mengurangkan ketidakstabilan politik semasa,” katanya kepada FMT.

BERITA LANJUT MENYUSUL Read more: Free Malaysia Today »

Covid-19: Conditional MCO can be lifted if Malaysia 'flattens the curve', says Health DG

PUTRAJAYA: The conditional movement control order (MCO) imposed in most states until December can be shortened if Malaysia manages to “flatten the curve” of Covid-19 infections, says the Health Ministry.

When the intend & purpose is not right, your actions will also not be right. I appeal to all MPs regardless of which parties to ask yourselves whether if you are doing the right thing right. Are u defending the people who voted u ? Perhaps Rakyat need to take the ultimate action. 🤣🤣🤣🤣🤣 Kononnya siapa pegawai kanan kerajaan tu?,cuba bg nama nk tgk,senang rakyat nk soal jawab

GO VIRTUAL LA! ParlimenDigital Social distancing, semua SOP tu ada utk apa? Rakyat disuruh bekerja, tp MP berkepuk2 gaji/elaun disuruh cuti tak buat kerja? What the fisshh Kalau tak mampu memerintah, letak jawatan. Nak isytihar darurat buat apa! ProtesDarurat ProtestEmergency MuhyiddinOut taknakdarurat JanganDarurat

Parlimen bersidang secara maya (online) x boleh ke Tapi PM boleh berjalan rentas negeri jumpa Agong? Ni alasan je.. Padahal sb lain Berita macamni patut ada dekat bermanadotcon 👀 - the End of Number Selection character for similarly an example: within Indian Ocean Region(code 873) coverage could be : 00873 1234567 Ini tak betul wrffyyuk Use the following produre establish a telephone communication multimedia modern with satellite

Tak sunggup jd MP sila letak jawatan sekolah buka parlimen tutup haih memang pukimak kerajaan haram ni MuhyiddinOut iamjoelee Mcm2 la hangpa nak clinging to power, semoga boleh bawak sampai ke mati Agaknya yidin nk test tahap kesabaran rakyat kot..nk tgk rakyat turun ker jalan beramai ramai protes mcm kt Thailand..pundek laa lu MuhyiddinYassin .. MuhyiddinOut

Suspend the parliament , no budget , no pocket money 💰 , sounds like the constitution has it right Kalau tak mampu memerintah, letak jawatan. Nak isytihar darurat buat apa! ProtesDarurat ProtestEmergency MuhyiddinOut taknakdarurat kecewa Takut undi tak percaya lahtu...😜 Mmg sial depa ni... Yo lah, ko pi kempen kat Sabah takdo jo ekau pikir pasal kluster. Bab Parliment nak bersidang jo, kau risau covid yo jang?

Fundeki iamjoelee Kluster penakut juga akan wujud ni I look at it of more on incompetency in managing the country. But we have to pay for the price. Jangan bodoh lah Kerajaan kartun 2020 tapi masih di takuk komputer guna disket oldbutnotgold Takut lah tu, nanti Belanjawan 2021 tak cukup majoriti Sekolah boleh bukak, Parlimen ditutup 😁

Hahaha.. buat ler google meet. nape tak gunakan teknologi yg ada 🤦‍♂️ Kepada yang kata boleh buat online, sila baca kenyataan Speaker hari ni. Parlimen tak boleh dibuat secara maya. Set up semua ni. HAHAHAHAHHHAHHA takut lah tuuuu Ever heard of online tak? Malas.. yusurisan yusurisan baru 8 bulan lingkup Negara PN kerjakan

Sekolah buka.. Parlimen tangguh.. Hahaha.. Budak2 suruh patuh SOP, y tua2 xboleh nk patuh.. Right on cue.. Stop give stupid excuses just be frank that yiddin afraid of budget vote will fall through his ass down. Hahahaha. Ahli parlimen ni 221 je ahli, sekolah lagi ramai drp ni..ketatkan la sop la..apa ke bangang nye alasan nk tangguh parlimen

takut laa tu motion of no confidence 😌 parlimen bole buat online kan.. hahahahhaha pandai plk pikri,yg masa p hijack sabah ituari xpikirr kaa kluster prn sabah sial

Jemaah menteri setuju darurat tangani Covid-19, kata sumber | The Malaysian InsightMenurut sumber, Muhyiddin akan menghadap Yang di-Pertuan Agong pada 4 petang ini. cop.... menteri2 PN ni faham tak maksud darurat ni? buat SOP utk WFH ikut BCDR pun hanyut!!... Kepala otak dia darurat Berita2 lain tak keluar pun...Mana dapat sumber ni?

5 Sumber Vitamin DVitamin D penting untuk membangunkan tulang agar tetap sihat dan kuat. Selain terbukti mengendalikan infeksi, mengurangi keradangan dan mencegah pertumbuhan sel kanser. FMTNews FMTOhsem

Muafakat sudah terima Bersatu secara rasmi, kata sumber | The Malaysian InsightIa berlangsung dalam mesyuarat PAS dan Umno pada Isnin lalu tapi belum diumumkan.\n\u00a0 takut hilanh kuasa

Tak wajib tapi disarankan pekerja pejabat buat ujian swab, kata menteri | The Malaysian InsightKategori pekerja yang diwajibkan hanyalah pekerja asing sektor pembinaan dan pengawal keselamatan di zon merah. Apa kata korang buat mass testing je terus.. Buat swab pastu tak kuarantin ..then result tu valid lagi kah?.sedangkan kita dah kesana kesini..

26 daerah diklasifikasikan zon merah dalam tempoh 14 hariTerdapat 16 daerah di Sabah dikategorikan sebagai zon merah manakala Selangor mencatatkan 5 daerah, masing-masing 2 daerah di Kedah dan Pulau Pinang dan 1 di Perak. FMTNews ZonMerah Covid19

Belum tutup masjid, surau dalam zon merahButterworth: Kerajaan negeri Pulau Pinang belum memutuskan untuk menutup masjid dan surau di kawasan yang berada dalam zon merah Covid-19 di negeri itu. sorryla kalau pendapat saya ni tak kena, if kalau masjid pon dah kena tutup, tutupkan je sekali pusat2 lepak dkt sana and mall kalau boleh..sebab lebih banyak orang pergi tempat2 mcm tu dari masjid. KAN. DAP tutup masjid dan surau la....geng Penjual Agama Semalaya x nk kempen buruk kan Pulau Pinang ke?🤪🤪🤪🤣🤣🤣