Negerisembilan, 'Negeri Sembilan', 'Jelebu', 'Rentas Negeri'

Negerisembilan, 'Negeri Sembilan'

Padah berbasikal rentas negeri

TIGA lelaki yang berbasikal dari Ampang, Kuala Lumpur ke Jelebu dikompaun kerana merentas negeri tanpa kebenaran.

22/5/2020 11:02:00 AM

Tiga lelaki yang berbasikal dari Ampang, KualaLumpur ke Jelebu, NegeriSembilan dikompaun kerana merentas negeri tanpa kebenaran

TIGA lelaki yang berbasikal dari Ampang, Kuala Lumpur ke Jelebu dikompaun kerana merentas negeri tanpa kebenaran.

Katanya ketiga-tiga individu berkenaan gagal memberikan alasan munasabah dan merentas negeri tanpa sebarang kelulusan dari mana-mana pihak."Berikutan itu kompaun RM1,000 dikeluarkan keatas ketiga-tiga lelaki terbabit mengikut Seksyen 25 Akta Pencegahan Dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988.

Tidak ada ziarah lepas Aidilfitri pertama COMMENT | Who is responsible for so many undocumented migrants? Nak menikmati keindahan keladi bunting punya pasal

"Bayaran kompaun boleh dibuat di Pejabat Kesihatan Daerah Jelebu sebelum 3 Jun depan bagi mengelakkan tindakan pendakwaan dilakukan sekiranya gagal membayar kompaun," katanya, hari ini.Maslan turut mengingatkan orang ramai tidak melakukan apa-apa jua aktiviti rentas negeri sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) sama ada melakukan aktiviti berbasikal, konvoi bermotosikal atau kereta ke daerah ini tanpa kebenaran pihak polis.

Artikel ini disiarkan pada : Jumaat, 22 Mei 2020 @ 3:57 PM Read more: Harian Metro »

🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️😬 Diorg ni acah2 nk sihat jeke. Mcm2 hal gelakan aje la.. jenis tak paham bahasa.. 😅😅😅 Abisyifa15 Pelik? Tak paham ke arahan semudah itu? Bagus! Penat dapat... duit melayang... kah³ Ni namanya bersenam sambil menderma. Dua dalam satu Basikal paling murah tu bianchi berharga 15k ke 20k tidak termasuk kasut cycling, jersi dan bit, helmet mgkin 1k keatas, jadi kompaun 1k tu..pejam mata je diorang bayar Tengah training untuk olympic antara universe tu..

Hahahahahhahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah...lain kali tkr jadi BERUANG....siannnnnnn Dah try jogging blom? Emmm dah x cukup jalan ke kat selangor nk kayuh basikal tu...alasan nk balik kpg le tu.... Mcm2 la korang nie Cuba berjoging secara berjemaah pulak tengok camne

hfzdnhmd Keras. Bagus .. apa pasal la bangang sgt .. otak letak kat tayar masuk longkang langgar taik jadi bodoh !!! Org yg dok sempadan ni mmg boleh relate, kejap dok selangor, kejap dok negeri 9.. nk g sepang kena lalu negeri 9 dulu.. Lembu pon polis suruh uturn ni kan kau naik basikal. Adoi bebal tu tolong la simpan sikit🤣😂

hulaifrazelan aku risau je baca tadi “ ke jelebu” takut takut kau dngn mel buat hal Ni Kebodohan Level keberapa dah ni? Ok noted. Abort the mission. Next 🤔 Kesian.. naik basikal smp x sedar dh rentas negeri sebelah.. 🤦‍♂️ Alaaa baru plan nak berbasikal ka berjoging ka 😌 xjadi la 😂 Hahahaha mcm² gaya la adoii 😆

Dapat. Skali kompaun trus msuk RM3k 🤣 Punca Cuba la menyamar jadi ayam ke, semut ke, confirm tak perasan. 🤦🏻‍♂️ Kesian..HAHAHAHA Kantoi jugak.. xpe.. aku ade skill last.. potong rumput tepi jalan.. kompom menjadik.. Gigih naik basikal. Dah la penat,kena kompaun pulak. Baliklah. Duduk umah raya tengok tv. Payah nau.

Baru nak cuba taktik ni nak balik kampung 😝 farhanasauti Hahaha...konon naik basikal leh lepas ke... tektik nak balik kampung

Lebih tiga jam padam kebakaran rumah, kilangPASUKAN bomba mengambil masa lebih tiga jam untuk memadam kebakaran dua rumah dan sebuah kilang membuat peralatan sembahyang Cina di Jalan Paya Terubong-Bandar Baru Ayer Itam di Georgetown, hari ini.

Ziarah tiga anggota polis uzurjempol TIGA anggota polis mengalami masalah kesihatan menerima sumbangan Aidilfitri dan barangan keperluan daripada Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Jempol, hari ini.

Individu cuba balik kampung akan ditahan, kompaunKualaLumpur Individu yang didapati ingkar larangan rentas negeri akan ditahan dan dikenakan kompaun. Sudah seminggu dengar cerita ini bola PC Menteri Kanan. Bila nak implement PDRMsia IsmailSabri60 ? Msians not afraid to pay compounds. They are stubbornly rich in cash. Tangkap. Biar dia beraya dlm penjara.

Individu cuba rentas negeri dikompaun hari iniIsmail Sabri berkata ini bagi menyatakan kerajaan benar-benar serius tidak membenarkan rentas negeri. FMTNews PKP Kompaun semua yg ada dlm kete. Bukan pemandu je.

Kelantan akan saring perantau balik kampung | The Malaysian InsightMereka yang mendapat kebenaran rentas negeri akan disaring sebaik tiba di pintu masuk Kelantan.

Aidilfitri rentas negeri: Awas ‘normal lama’ mungkin akan bebankan anda!KUALA LUMPUR: Berikutan negara sedang bergelut dengan pandemik Covid-19, banyak peringatan dikeluarkan kepada rakyat untuk tidak melakukan perjalanan ...