MH370: Apakah akhirnya akan dapat ditemukan jua? - Utusan Digital

Kita tunggu perkiraan Richard Godfrey ini.

4/12/2021 5:05:00 PM

Kita tunggu perkiraan Richard Godfrey ini.

MH370: Apakah akhirnya akan dapat ditemukan jua?

BBC melaporkan, bagaimanapun seorang jurutera aeronautik Britain, yang telah menghabiskan lebih setahun ‘menyiasat’ bencana itu berpendapat, beliau telah ‘mengira’ kedudukan MH370 dilaporkan ‘terhempas’.Richard Godfrey percaya pesawat Boeing 777 itu terhempas ke Lautan Hindi, 2,000 kilometer barat Perth, bahagian Australia Barat.

Is It Real? When Everyone Looked At The Photo They Worried

Pesawat itu hilang daripada radar semasa penerbangan pada Mac 2014.Godfrey memberitahu BBC, beliau berharap akan dapat memberikan ‘kesimpulan’ dan jawapan mengenai apa yang berlaku terhadap MH370 dan bagaimana peristiwa sama dapat dihalang pada masa depan.

Beliau menggabungkan set data berbeza yang sebelum ini disimpan dalam domain berasingan, untuk menjajarkan ke lokasi baharu itu di Lautan Hindi Selatan.

Read more: Utusan Malaysia »

KJ: Mega PPVs to reopen from Jan 15 to increase Covid-19 booster shot administration

PETALING JAYA: Four mega Covid-19 vaccination centres (PPVs) in the Klang Valley will begin to operate on Jan 15 to offer booster shots in a bid to increase the take-up rate for the third dose, says Health Minister Khairy Jamaluddin.

Kalau dajjal-dajjal MINDEFMalaysia-PDRMsia tak tau, siapa lagi boleh tau apa sudah jadi kepada kapal terbang ini? Kapal terbang pun dia orang boleh kasi hilang lepas tu berlakon drama macam tak tau apa sudah jadi. Hebat dajjal-dajjal MINDEFMalaysia-PDRMsia.

Chong Wei teruja akhirnya terima segulung ijazah - Utusan DigitalTUANKU Syed Sirajuddin Putra Jamalullail menyampaikan Ijazah Kehormat Doktor Sains Sukan daripada Universiti Sains Malaysia (USM) kepada Datuk Lee Chong Wei di Balai Menghadap Hijau Istana Arau, Perlis semalam.

Pemandu mabuk maut dalam kemalangan, minuman tuak ditemukan - Utusan DigitalAkibat pertembungan itu, mangsa tersepit dan berjaya dikeluarkan oleh pihak bomba dan disahkan meninggal dunia di lokasi kejadian.

Jawatankuasa masjid terkejut dapat sumbangan berupa duit mainan - Utusan DigitalJawatankuasa masjid terkejut dapat sumbangan berupa duit mainan

Penduduk dunia akan hadapi 'tsunami long Covid' 3 ke 5 tahun lagi - Utusan DigitalPenduduk dunia akan hadapi 'tsunami long Covid' 3 ke 5 tahun lagi Ekonomi skrg pun dah rasa nak.mampus harap i- citra lah membantu.kalau ekonomi begini rupa dan i- citra pun dah last bulan ini memang confirm ramai rakyat marhaen akan bertambah naik darah gerenti kerajaan semasa akan menerima padahnya dr rakyat IsmailSabri60 NajibRazak COVID berkekalan berkuasa berterusan selama lebih 5tahun lagi Balasan kezaliman dunia nikmat sihat ni mahal.

Harga barangan asas akan kembali pulih | Harian MetroKota Bharu: Kerajaan memberi jaminan isu kenaikan harga barangan keperluan asas akan kembali pulih dalam masa terdekat supaya rakyat dapat menikmati harga yang sewajarnya. Harapnya benar & segera kembali pada harga sepatutnya,yakni x melampau mahal..agak terkejut jika kobis bunga sebijik saiz besar tapak tangan cecah RM12.00..!! dtg Malaysia naik bisnes class ke apa..tu lum citer lauk basah lg..geleng kepala yahudi..😷 kpdnhep MalaysiaPMO Rasa macam pernah dengar

PKR sedia bertanding solo? - Utusan Digital'Itu satu pandangan, tidak mengapa, kita bincang semua, saya tiada masalah kerana kita kena hormat dengan pandangan berbeza dan tafsiran berbeza.'