Hishammuddin Hussein, Vaksin, Hubungan Diplomatik, Covid-19

Hishammuddin Hussein, Vaksin

Menteri luar kecewa dengan amalan birokrasi Putrajaya | The Malaysian Insight

Menteri luar kecewa dengan amalan birokrasi Putrajaya

13/6/2021 7:40:00 AM

Menteri luar kecewa dengan amalan birokrasi Putrajaya

Kerajaan sepatutnya lebih anjal dan tangkas bertindak dalam keadaan darurat waktu ini, kata Hishammuddin Hussein .

Salin URLMenteri Luar Hishammuddin Hussein berkata kerajaan Putrajaya perlu bertindak dengan lebih tangkas dan anjal dalam membuat keputusan sukar untuk menangani pandemik Covid-19. – Gambar fail The Malaysian Insight, 13 Jun, 2021.KERAJAAN perlu bertindak dengan lebih tangkas dan anjal dalam membuat keputusan sukar untuk menangani pandemik Covid-19, kata Menteri Luar Hishammuddin Hussein.

Tinjauan dapati 85% mahu Muhyiddin letak jawatan | The Malaysian Insight Chen Long 'psiko' Zii Jia | Harian Metro Momota tersungkur di bumi sendiri | Harian Metro

Beliau yang kecewa dengan amalan birokrasi waktu ini berkata sistem yang kejur itu antara lain menghalang menerima bantuan daripada negara rakan dan menjejaskan hubungan diplomatik. Read more: TheMalaysianInsight »

Man who drove in reverse in Sandakan being probed for dangerous driving

KOTA KINABALU: Police are investigating a 44-year-old man after a video of him driving his four-wheel-drive vehicle in reverse through the streets of Sandakan town on Sunday (July 25) went viral.

Semua nak jadi kerajaan untuk kuasa tapi berlakon macam pembangkang so tak payah buat apa apa. Babi Harap semua orang tak terpedaya dgn orang ini pelakon no 1 msia. Konon2 tengah berangan nk jadi PM PN nak perlahankan vaksinasi rakyat supaya darurat diteruskan untuk pegang kuasa. Ralat : Mentri Halimunan Helikoptee Dan Kapal Laut

Sangat kecewa ke? Boleh lah berambus, buat apa kat sini lagi? KerajaanGagal 'taiko' what happen? Future PM? Good luck. yadaa yadaa yadaaa..bla bla blaaaa...menteri kot?kalau pembangkang tu lain lah citanya... Is he drunk Ahli mesyuarat tingkap PUTRAJAYA kecewa dgn PUTRAJAYA. Kepala bana betul. Letak jawatan la klu berani. 😒😒😒

Aik... Tiba2 sembang lain mcm je Pm belakang dah marah tu

Elit, politikus tak tergugat dengan kemarahan rakyat, kata penganalisis | The Malaysian InsightCara untuk ajar menteri yang tak cekap adalah dengan tidak mengundi mereka, kata penganalisis.

You are the 'Putrajaya'! Kecewa dengan Azmin Ali ke? Takkan lah kecewa dengan best friend sendiri kot 🤭 Kan, Rakyat pun terkejut menteri kecewa dengan Putrajaya. Habih tu kau spesis mana? Spesis kutu rambut longkang azminali ke HishammuddinH2O ? Makin ramai menteri meluahkan keGAGALan kerajaan PN Yb, luar negara dlu. Laut china selatan, myanmar, palestin. Sembrong pematuhan pd sop pkp ok tak?

Ala utoh. Putrajaya tu sebahagian dari menteri luar. Jadi jgn nk bodohkan rakyat la. Bingung gua Putrajaya tu nama orang ke? kesian sangat, dah lah gaji jalan berbulan2, siap ada elaun lagi, takde parlimen, kesian.

Malaysia tak hantar jemaah haji tahun ini, kata menteri | The Malaysian InsightIni berikutan keputusan Arab Saudi hanya membenarkan ia dilaksanakan oleh mereka yang sedang berada dalam negara itu sahaja, kata Zulkifli Mohamad Al-Bakri. Bukan tak hantar Saudi tak bagi Perabih boreh yo naik flight poie sano

Semua babi2 ni dah rancak tuding jari sana sini dah tapi takde sape yang resign, apalagi mengaku kelemahan kementerian sendiri. Nak tunggu bila menteri MITI nak marah diri sendiri. Ni kritik diri sendiri ke apa? 🤡 + 🦖🦕 kenapa ni lil brother? tanda-tanda kena kemas meja ke? Kau gomen kn Ehh..confused sat. HishammuddinH2O is in the government right Wadehekk?!!!

Who is the government now? Umno or Pas or Bersatu or none of the above. Very sad... You're Putrajaya, you fool KerajaanBodoh KerajaanGagal ini yang di katakan meludah ke langit..tupppp setapek kena atas muka sendiri hehe HishammuddinH2O Masuk dlm group whatsapp boleh tak? Kami tak boleh buat apa2.

PKPD di 7 lokasi di Sabah, kata menteri | The Malaysian InsightPerintah itu berkuat kuasa mulai 14 Jun hingga 27 Jun.

Dh lama birokrasi tu Resign la HazwanArif Kita ni ada Kabinet ke tak? Ke pinggan mangkuk semua susun atas meja je? skrg siapa kerajaan? Biol punya Menteri, padahal dia sendiri yg in-charge sebagai Menteri Luar Negara... Tiap2 minggu Mesyuarat Kabinet tarak bincang ka? Bahalol semua nie buat kerja. Tahniah PM. Ini lah yg kita mahu.

Inilah yg dikatakan “tarik rambut dlm tepung,rambut xputus,tepung xberselerak”,gerakan telah bermula.. Ehhh.. dah resign dari menteri luar ke? Tetiba pula Putrajaya macam 'separate entity' dari Wisma Putra.. Birokerisan

Semua pengangkutan awam dibenar beroperasi waktu PKP penuh, kata menteri | The Malaysian InsightSemua perkhidmatan pengangkutan awam termasuk teksi dan e-hailing dibenarkan beroperasi dengan mematuhi SOP ketat, kata Wee Ka Siong.

Ckp mcm kau bukan antara yg govern dekat putrajaya.. Ni juga membuktikan bahawa PM. mesti dah ketepikan beberapa menteri yg tak sebulu dgn dia. Setiap hari mesti ada je cerita bodoh drpd kerajaan ni. Kecut. Parlimen pon susah nk bukak. Aik ko bukan ke sebahagian dr birokrasi tu. Apa cer? Tak suka blah.

Ye labu...nk perise ape..tinggal perise cili api je Wayang bozo nk cari simpati what a joke really..... 😂😂🤣🤣 KyaryHime Suck on this 🦶 Hahahahaha...semoga korang semua terpedaya..time2 ni lah nk kondem..minta die bg helikopter dulu

Sabah lanjut PKP 3.0 sampai 28 Jun, kata ketua menteri | The Malaysian InsightKeputusan diambil sebagai langkah membendung peningkatan jangkitan Covid-19 di negeri ini, kata Hajiji.

Dia acah2 pembangkang la tuuu... Bakal PM dah mula bersuara!! Menteri luar berpengkalan Di China? KyaryHime Jgn lebey2 putra jaya.. i have big brother tau 🤣🤣🤣 Nampak dah ketidak mampuan….. Tak tau la apa nasib rakyat malaysia… kalau ahli parlimen lantik dia ni jd PM malaysia… 🤣🤣🤣 wayang pacak utk dia dgn semburit set up new coalition

atoto, baru nak kecewa dengan kabinet sendiri? How cute 🥰 you are part of the government right? so what nonsense are you talking about? lol tiber tunjuk mcm die boleh do better kalau die jadi, well I don't know, PM maybe? Aloh aloh olohhh.. adik manja china komunis ni...

Kerajaan bakal tampung RM8 bilion subsidi minyak dan minyak masak, kata menteri | The Malaysian InsightKerajaan bakal tampung RM8 bilion subsidi minyak dan minyak masak, kata menteri Saya cadangkan semua subsidi diberi trus kpd pengguna semasa membayar di kaunter melalui satu sistem yg selamat kerana: 1. Subsidi kerajaan di manipulasi / ambil kesempatan oleh penyangak. 2. Hanya warganegara sah yg layak. 3. Subsidi dapat dikawal jumlahnya. jdi besok turun harga la ni? kasi turun la cpat subsidi minyak cap ayam ke? kenapa beri subsidi kpd minyak packet yang tiada kualiti dan bukannya minyak botol yang berkualiti? siapa tuan punya syarikat minyak packet tersebut? tepuk dada tanya selera.

Vape luuuu, brooooo Sebab tak cukup '80' kan? 😊 Bakal PM ke. Jap, you are part of the government, you are even a minister, wtf are you playing? Eh halo, you are not in Putrajaya and have the power to make a change? HishammuddinH2O apa cerita dgn laporan pencerobohan ruang angkasa kita minggu lepas ye? jangan mudah lupa plak.. just wondering 🤷‍♂️🤷‍♂️

Sometimes joining the Twittersphere negativity bandwagon can be escapist self-pleasure for a minister. kerajaangagal Kenapa baru perasaan? Moodin tak bagi vape di Putrajaya atau parlimen ke? pergi mangadu kat Big Brother kamu tu. Kita tidak akan lupa apa yang kamu sebagai Menteri Luar PN buat dalam isu Helicopter, HSR dan pencerobohan laut China selatan.

The best actor Malaysian ever had. FinasMy u shud consider hiring this talented guy for any Malaysian movies Itu dia lil brother dah sound...lepasni kena cantas ahh

makin pelik kerajaan PN ni.. masing2 dah mula hentam sesama sendiri.. sampai dah keliru mana satu kerajaan mana satu pembangkang… yg pasti semuanya bangang.. Eh! Menteri Luar bukan sebahagian Putrajaya? What a mangkuk 🤣🤣🤣🤣 Laa mamak sekoq ni. Ko kan part of putrajaya. Klo jo pmbangkang lain la HishammuddinH2O treachery is on another level. He betrays UMNO to support Parti Bunga, then he betrays Parti Bunga to make himself Prime Minister and due to the failed SD plot he abandons it and tries to make a come back to UMNO. Outrageous. anwaribrahim presidenumnoazh

BANTU RAAYAT SENDIRI DULU. Lepas tak cukup SD dia start balun Muhyidin dan up diri sendiri kahkahkah!